DI > Ekonomi

Thursday, 28 May, 09:06

DI - 18 maj 20 kl. 11:13

Oljepriset fortsätter att klättra – WTI på högsta nivån sedan marsOljepriset fortsätter att återhämta sig i takt med att produktionskapningar runt om i världen börjar bita samtidigt som ljuset i. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljeprisetfortsätter att , klättra, WTI, högsta, nivånsedan , mars
PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 08:28

Oljepriset i nivå med årshögsta

Drivkraft bakom prisökningen var utbudsoro till följd av striderna i Libyen, vilket överskuggade att antalet aktiva oljeriggar i USA visade sin största uppgång förra veckan sedan i maj, enligt Bloomberg News. I fredags steg oljepriserna efter en stark amerikansk jobbrapport. På basmetallmarknaden noterades också överlag högre priser, men i varierande grad där nickel- och kopparpriset utmärkte sig mest.

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 13:00

JP Morgan: Oljepriset pressas ännu lägre

Det är minskad efterfrågan som påverkar priset negativt, säger Scott Darling, chef för avdelningen Asia-Pacific oil and gas på investmentbanken JP Morgan. Den minskade efterfrågan blir en konsekvens av Opec-ländernas beslut att avskaffa produktionsbegränsningarna och pumpa upp mer olja. Men även de amerikanska producenternas vilja och förmåga att öka produktionen får en stor bäring på oljepriset, både för brentoljan och WTI-oljan.

PrivataAffärer - 22 mar 19 kl. 04:00

Årshögsta för oljepriset

Ett fat Brentolja kostade på torsdagen som högst runt 68 dollar, medan den amerikanska WTI-oljan periodvis såldes för över 60 dollar fatet, vilket inte hänt sedan november. Opec-gruppen och flera andra stater har motverkat ett oljeprisfall genom att införa begränsningar på hur mycket olja länderna ska producera och sälja. På så sätt har priset på olja hållits priserna i schack.

PrivataAffärer - 20 apr 20 kl. 08:47

WTI-oljan sjönk till 1999 års prisnivå

Coronaviruspandemin har lett till en fallande global efterfrågan på råolja och ökat oron för att de amerikanska lagringsanläggningarna för olja snart är överfulla. Enligt strateger ska det handla om oro för den främsta amerikanska oljelageranläggningen vid Cushing, Oklahoma. ”Det har inte nått kapacitetstaket men rädslan finns för att det ska göra det”, säger Michael McCarthy, marknadsstrateg vid CMC Markets i Sydney, enligt Investing.

DI - 13 nov 18 kl. 16:57

Oljepriset fortsätter falla – WTI på lägsta nivån sedan december 2017

Oljepriset tog ett ordentligt kliv nedåt på tisdagseftermiddagen och strax efter att klockan passerat halv fem var priset på både Brent och WTI-oljan ner nästan 3 procent. .

DI - 06 nov 18 kl. 17:00

WTI-oljan på sjumånaderslägsta

Oljepriset faller under tisdagen. Spotpriset på den amerikanska WTI-oljan föll tillfälligt under 62 dollar per fat – den lägsta nivån på sju månader. Även Nordsjöoljan handlas ned..

Barometern - 20 apr 20 kl. 20:25

Ekonomi: Oljepriset rasar – lägsta någonsin

Den amerikanska WTI-oljan befinner sig i fritt fall – priset har under måndagen rasat med upp till 99 procent. Det är nu det lägsta sedan det började handlas med WTI-olja 1983. Under en tid var priset på ett fat en cent..

SVT - 20 apr 20 kl. 21:21

Oljepriset rasar – lägsta någonsin

Den amerikanska WTI-oljan befinner sig i fritt fall – priset har under måndagen rasat med upp till 99 procent. Det är nu det lägsta sedan det började handlas med WTI-olja 1983. Under en tid var priset på ett fat en cent..

GöteborgsPosten - 20 apr 20 kl. 22:40

Oljepriset rasar – lägsta hittills

Den amerikanska WTI-oljan befinner sig i fritt fall – under måndagskvällen var priset tidvis en cent per fat. Det är det lägsta sedan det började handlas med WTI-olja 1983..

BT - 08 dec 14 kl. 15:09

Dyrare dollar pressar oljepriset

Råoljepriserna har sjunkit till den lägsta nivån på fem år. Priserna pressas ner både av en starkare USA-dollar och färsk kinesisk handelsstatistik. Det ledande amerikanska indexet, WTI, för oljeleveranser i januari, sjönk under måndagen med 1:60 dollar till 64:24 dollar fatet.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Fortsatt rekordlåg nivå för KI-barometern – men mindre pessimism om framtiden

KI:s barometerindikator, som sammanfattar läget i svensk ekonomi, steg med 4,1 enheter till 64,1 i maj, och tog därmed ett litet kliv uppåt….

DI - 15 minuter sedan

Nya uppgångar att vänta när Stockholmsbörsen öppnar

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel uppåt. Hittills under veckans gång har storbolagsindexet stigit över 4 procent..

DI - 30 minuter sedan

Epiroc tar stor order från kopparjätte

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har tagit en ”stor order” för utrustning och service i Chile..

DI - 30 minuter sedan

Fem saker att ha koll på innan börsen öppnar

Nya börsuppgångar är att vänta när torsdagens handel inleds. Under morgonen har bland annat pressade flygbolaget SAS kommit med sin….

DI - 30 minuter sedan

Atrium Ljungberg förvärvar kontorsfastighet i Sundbyberg

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har idag träffat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Eken 14 i Sundbyberg..

DI - 45 minuter sedan

Nicoccino ökar förlusten under första kvartalet

First North-listade Nicoccino, som tillverkar nikotinprodukter, redovisar ett nettoresultat på -1,7 miljoner kronor (-1,3) för det första….

DI - 45 minuter sedan

EQT förvärvar majoriteten av spansk bildbank

EQT:s fond Mid Market Europe en majoritetsandel i Freepik Company, leverantör av digitalt visuellt innehåll..

DI - 1 timme sedan

Bekräftat: Douglas investmentbolag har storsålt i kursraketen

Investmentbolaget Latour har sålt 7,8 miljoner aktier i Tomra Systems, motsvarande 5,3 procent av aktierna i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Oncopeptides återupptar patientrekrytering som stoppats av pandemin

Oncopeptides återupptar patientrekryteringen till sitt kliniska utvecklingsprogram för melflufen som tidigare tillfälligt stoppats på grund….

DI - 1 timme sedan

Saab drar ner i Malmö – cirka 100 tjänstemän ska bort

Saab varslar medarbetare i Karlskrona och Malmö om uppsägning inom affärsområdet Kockums, och gör sig även av med en mängd konsulter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.