Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 04 June, 10:26

Cornucopia - 18 maj 20 kl. 10:25

Fastighetsägarna: 30 procent av BRF:er med uthyrningslokaler drabbade av coronakrisen - kan tvingas höja medlemsavgifternaEnligt en artikel i SvD uppger 30% av alla bostadsrättsföreningar som hyr ut lokaler i en enkät från lobbyorganisationen Fastighetsägarna att de drabbats negativt av coronakrisen. Många föreningar i attraktiva centrala lägen kan nu tvingas höja medlemsavgifterna för klubbmedlemmarna i bostadsrättsföreningarna ("bostadsrättsägarna").
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
BRF, SvD, Fastighetsägarna, Birgerl Jarlsgatan, Stureplan, Stockholms, ODengatan, Erikgsgatan, Bangata, Birger Jarlsgatan, Allabrf, Stockholm, Valueguards

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsägarna30 procent av , BRF:ermed , uthyrningslokaler, drabbadeav , coronakrisen kan tvingas höja medlemsavgifterna
Barometern - 19 aug 14 kl. 06:13

Fastighetsägare kritisk efter skyfall

Skyfallet överraskade centrala Bergkvara och flera källare blev översvämmade. Torsås kommun kritiseras nu för dåliga pumpar och krävs på ersättning. Natten till onsdagen den 6 augusti drabbades Torsås kommun av ett rejält oväder med regn och kraftig åska.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 11:27

HD: Myresjöhus har agerat vårdslös med enstegstätade fasader

Så kom slutligen den andra domen mot Myresjöhus för slarvet med att använda den felaktiga konstruktionen med enstegstätade fasader på sk nyfunkishus. Myresjöhus har inte bara valt fel metod, i enlighet med tidigare dom, utan blir nu också skadeståndsskyldigt.
Ägare av enstegstätade fasader som gör det enda rätta - bygger om till helt annan fasadlösning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sjuka siffran – så många mobiler har tappats i toan

Brukar du tappa grejer i toastolen? Lugn, du är verkligen inte ensam. I en undersökning från Fastighetsägarna Service så har ungefär var tredje stockholmare någon gång tappat något i toaletten.

Alingsås tidning - 30 mar 16 kl. 07:20

Skränande störmoment tillbaka

Sedan påskhelgen har måsarna börjat inta Alingsås igen. Miljöskyddskontoret har fått flera samtal om de skränande fåglarna, vars häckningsperiod snart börjar.
Skränande måsar är ett återkommande problem varje år.

BT - 05 jan 15 kl. 20:18

Inbrottsräd mot flera hus i Fristad ? drabbad: "Det värsta är sättet de..."

Inbrott men framför allt skadegörelse har drabbat flera fritidshus vid Skalle i Fristad. Synnöve Jonneheim är en av de drabbade. – Det som känns värst är sättet som de har stökat ner på och rotat runt bland våra saker.

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 14 kl. 17:27

Klottrare skyldiga 37 000

De har klottrat sina signaturer på fasader och elskåp, dörrar, fönster och trafikskyltar över stora delar av Filipstad. Nu döms de för skadegörelse. Två unga Filipstadsbor ska betala sammanlagt 37 000 kronor i skadestånd till de drabbade fastighetsägarna..

Kristianstadsbladet - 05 aug 14 kl. 16:43

Brandoffer får ersättning för logi

Medan skogsbranden fortsätter härja i Västmanland växer oron bland fastighetsägarna.Försäkringen gäller om huset slukas av lågorna, men hur är det med kostnader för evakuering?
- Brandmomentet finns med i samtliga husförsäkringar och täcker skador på både byggnad och lösöre, säger Mats Sjögren på Konsumenternas försäkringsbyrå.

Trelleborgs Allehanda - 05 aug 14 kl. 16:43

Brandoffer får ersättning för logi

Medan skogsbranden fortsätter härja i Västmanland växer oron bland fastighetsägarna.Försäkringen gäller om huset slukas av lågorna, men hur är det med kostnader för evakuering?
- Brandmomentet finns med i samtliga husförsäkringar och täcker skador på både byggnad och lösöre, säger Mats Sjögren på Konsumenternas försäkringsbyrå.

BT - 05 aug 14 kl. 16:43

Brandoffer får ersättning för logi

Medan skogsbranden fortsätter härja i Västmanland växer oron bland fastighetsägarna. Försäkringen gäller om huset slukas av lågorna, men hur är det med kostnader för evakuering?- Brandmomentet finns med i samtliga husförsäkringar och täcker skador på både byggnad och lösöre, säger Mats Sjögren på Konsumenternas försäkringsbyrå.

BT - 05 aug 14 kl. 17:49

Det gäller för försäkringar

Medan skogsbranden fortsätter härja i Västmanland växer oron bland fastighetsägarna. Försäkringen gäller om huset slukas av lågorna, men hur är det med kostnader för evakuering? – Brandmomentet finns med i samtliga husförsäkringar och täcker skador på både byggnad och lösöre, säger Mats Sjögren på Konsumenternas försäkringsbyrå.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Kraftiga börsuppgångar - Stockholmsbörsen snart på plus i år

Stockholmsbörsen steg kraftigt igår, och börserna steg även i USA och nu på morgonen i Asien. Den svenska börsen är snart på plus i år, och med en dag till med gårdagens uppgång så skulle vi ligga runt nollan sedan årsskiftet.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Chalmers Tekniska Högskola varslar 180 personer - på grund av för låg ränta

Chalmers Tekniska Högsskola varslade idag 180 personer inom främst verksamhetsstöd. Orsaken är att de låga räntorna har gjort att "pensionsrelaterade kostnader" för personalen ökar och man behöver göra sig av med både personal och lokaler.
Chalmers hvuudentré under coronakrisen.

Cornucopia - 23 timmar sedan

WarThunder försöker läsa av ditt tangentbord även i andra programvaror

Det ryska gratisspelet WarThunder, som nyligen lanserat svenskt stridsflyg och svenska pansarfordon, försöker läsa ditt tangentbord även när du skriver i andra programvaror, t ex dina lösenord, kortnummer eller texter som ska krypteras. Detta fångas upp och kan spärras i åtminstone macOS Catalina, men det är oklart om det är fritt fram i äldre versioner av operativsystemet och hur det ser ut för de som använder Windows.
Varningsdialog i MacOS Catalina.

Cornucopia - Igår: 10:00

Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet?

Dags för en liten enkät för att stämma av om läsarnas ställningstaganden ändrats över tiden. Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 08:33

Krishanteringen är alltid beroende av utförarna i sista ledet

Det riktas allt mer kritik mot svenska myndigheter och regering för hanteirngen av coronapandemin. Det tål dock att påminnas om att det inte är beslutsfattarna som genomför besluten, utan dessa hänger alltid på genomförarna längre ner och deras chefer. Det finns inget scenario där Folkhälsomyndighetens ledning eller regeringen blir de som själva utför allt arbete i frontlinjen.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börserna upp och dollarn ner

Börserna fortsatte att stiga världen över under gårdagen, men dollarn fortsätter att falla hårt. Centralbankerna har kanske bemästrat hur man aldrig mer ska få någon större krasch på aktie- eller obligationsmarknaden, men ännu inte kommit på hur man ska hindra valutor från att försvagas.Avser inte värdet på dollarn.

Cornucopia - Igår: 21:41

Greenwashing av Preem - vi tar avstånd

Miljöorganisationen Greenpeace har anmält fossilbränslebolaget Preem för sin omfattande lobbying- och reklamkampanj för att få bygga ut sitt fossilraffinaderi i Lysekil. Mångmiljonskampanjen innefattar ett flertal artiklar, smygreklam och filmer med kända och okända människor.  En del av kampanjen handlade om prepping och Greenpeace anser korrekt att det är fel att använda oro för kriser och krig för marknadsföring.

Cornucopia - Igår: 16:43

Avgrävd fiber - förslag extern antenn önskas

Den kära kommunen har tydligen anlitat Skanska för att bygga en cykelväg och avloppsledning mellan grannbyarna, och nu grävdes hela byns fiber påpassligt av. Telia erbjuder ingen 4G-täckning här ute i skogen, så jag behöver en förstärkningsantenn för utomhusbruk till en 4G-router. Jag är dock ingen fena på antenner, så förslag mottages.

Cornucopia - Igår: 14:01

S vinnare på coronakrisen i opinionen - men MP och L åker ur riksdagen

Coronakrisen har räddat Socialdemokraterna i opinionen, men samtidigt skulle regeringskollegorna i MP och stödpartiet L ur riksdagen om det vore val idag. Andra förlorare är V och SD, vilket antagligen är varifrån S stärkta opinionsstöd kommer.Vinnare.

Cornucopia - Igår: 11:41

Nytt soilcellsrekord januari - maj

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige och handlar om min egen solkraftanläggning. Solkraft Sverige genomförde min installation på totalentreprenad.

Återigen har årets fem första månader bjudit på nytt solenergiproduktionsrekord för min solkraftanläggning på 4.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.