Realtid > Ekonomi

Thursday, 04 June, 19:37

Realtid - 18 maj 20 kl. 10:35

Fastighetssektor och nischbanker i fokusFinansiella risker kopplade till fastighetssektorn och de så kallade nischbankerna är särskilt viktiga att bevaka, det framgår av protokollet från finansiella stabilitetsrådets senaste möte..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetssektoroch , nischbankeri , fokus
Affärsvärlden - 21 maj 14 kl. 07:52

Moodys sänker utsikter för Kinas fastighetssektor

Kreditvärderingsföretaget Moodys sänker utsikterna för Kinas fastighetssektor till negativa från tidigare stabila..

Affärsvärlden - 14 feb 18 kl. 07:58

Stark fastighetssektor på Asienbörserna

Asiatisk fastighetssektor går relativt starkt på onsdagen medan räntor rört sig nedåt. En yen på 15-månadershögsta mot dollarn tynger Japanbörserna..

DI - 07 sep 16 kl. 10:00

Stockholmsbörsen: Lyft för  nischbanker

Stockholmsbörsen stiger försiktigt på onsdagsmorgonen. Två nischbanker klättrar efter att SEB satt köpstämpel på aktierna..

Affärsvärlden - 13 jun 17 kl. 08:38

Danske: Två köpvärda nischbanker

Danske Bank inleder bevakning av två nischbanker med rekommendationen köp..

Realtid - 26 mar 19 kl. 11:47

Flera utmaningar för nischbanker

Nischbanker, som Resurs och Collector, står inför flera utmaningar framöver.  Det menar det nordiska kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating, NCR, i en kreditanalysrapport..

Dagens PS - 04 apr 19 kl. 23:29

Carnegie-förvaltare: Nischbanker skållheta

Carnegie-förvaltaren Viktor Henriksson pekar ut nischbanker samt Knowit som budkandidater. Han gör det i en intervju med DI som sker mot bakgrund av att konsultjätten CGI nyligen lagt bud på IT-konsulten Acando, ett innehav i Carnegie Micro Cap. Henriksson anser att nischbanken TF Bank är ett missförstått bolag som är alldeles för billigt, vilket även gäller för Resurs Bank.

Dagens PS - 04 apr 19 kl. 23:29

Carnegie-förvaltare: Nischbanker skållheta

Carnegie-förvaltaren Viktor Henriksson pekar ut nischbanker samt Knowit som budkandidater. Han gör det i en intervju med DI som sker mot bakgrund av att konsultjätten CGI nyligen lagt bud på IT-konsulten Acando, ett innehav i Carnegie Micro Cap. Henriksson anser att nischbanken TF Bank är ett missförstått bolag som är alldeles för billigt, vilket även gäller för Resurs Bank.

YLE - 28 okt 16 kl. 16:00

"Fokus i Karis borde skyddas, inte rivas"

Fokushuset i Karis centrum kan bli skyddat. Den marmorbeklädda byggnaden från 1970-talet är värdefull eftersom den representerar en sällsynt stilinriktning säger stadsplaneringsarkitekten i Raseborg. Diskussionen om bibliotekshuset Fokus framtid har varit livlig.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 08:00

Vem bestämmer i Sverige? En nätverksanalys av Fokus 100 mäktigaste

Makt är ett centralt begrepp inom statsvetenskapen, men inte helt lätt att mäta. Jag är därför fascinerad av alla sätt att försöka mäta makt, särskilt de som går bortom formella positioner. I ett tidigare inlägg försökte jag och Gissur Ó Erlingsson mäta olika former av inflytande i Göteborgs styrelser och nämnder genom nätverksanalys.

YLE - 08 sep 15 kl. 18:25

Renoveringen av Fokus i Karis planeras i rask takt

Hyresvärden Raseborgs stad behöver inte erbjuda hyresgästerna ersättande lokaler, men för flera gäster finns det preliminära planer för tillfälliga lösningar. Raseborgs stad har meddelat hyresgästerna att de ska flytta ut senast 31 juli nästa år för att staden ska komma igång med saneringen den 1 augusti. Biblioteket flyttar i maj till lokaler i Grabbegårdens första våning.

Uppsalanyheter.se - 10 nov 19 kl. 05:04

Recension: Moncho släpper "Fokus" sitt debutalbum 8 november

Recension: Ramón "Moncho" Monserrat från Uppsala, släpper albumet "Fokus" fredagen den 8 november. Uppsalanyheter har tidigare skrivit om hans musicerande i Löst Folk och i Melodifestivalen 2018 med låten "Cuba Libre". Ramón "Moncho" Monserrat från Uppsala, släpper albumet "Fokus" fredagen den 8 november.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 3 timmar sedan

Wall Street öppnar nedåt

De ledande börserna i New York inleder torsdagshandeln svagt..

Realtid - 4 timmar sedan

IG breddar portföljen

Bolaget lanserar i dagarna sitt nya varumärke och ska nu erbjuda en bredare produktportfölj..

Realtid - 4 timmar sedan

IG rebrandar och satsar på nya produkter

Bolaget lanserar i dagarna sitt nya varumärke och vill nu erbjuda en bredare produktportfölj..

Realtid - 5 timmar sedan

Utökat ECB-program lyfter börserna

De ledande börs-indexen i Europa vände tydligt uppåt efter beskeden från ECB och då framför allt på beskedet att storleken på QE-programmet Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) utökas med 600 miljarder euro till 1 350 miljarder euro..

Realtid - 6 timmar sedan

Enfuce godkänd som auktoriserat betalningsinstitut 

Finlands största fintech-start up Enfuce har ackrediterats som ett auktoriserat betalningsinstitut av Finlands motsvarighet till Finansinspektion..

Realtid - 7 timmar sedan

Storbanker uttrycker stöd för säkerhetslagen

HSBC och Standard Chartered ställer sig bakom den kontroversiella säkerhetslagen i Hongkong som stärker Kinas grepp om staden, skriver flera medier..

Realtid - 7 timmar sedan

Euron är i grunden fortfarande en dysfunktionell valuta

EU:s stora räddningspaket på 750 miljarder euro har av många tolkats som ett irreversibelt steg mot Europas Förenta stater och att ett svenskt godkännande gör att vi förr snarare än senare tvingas ansluta oss till euron. Det är en mycket förhastad slutsats..

Realtid - 9 timmar sedan

"Får vi inte pensionerna att dansa för Paris är vi körda"

Riksrevisionen genomför just nu en granskning av AP-fondernas hållbarhetsarbete. Enligt Sasja Beslik, chef för hållbar finansutveckling på J. Safra Sarasin, är det mycket som behöver förbättras..

Realtid - 9 timmar sedan

Serneke vill förlänga lån – höjer räntan med 300 punkter

Coronakrisen och att försäljningen av delar av Karlatornet skjutits upp pressar Serneke. Byggkoncernen ber nu sina långivare om att få förlänga löptiden på en obligation på 700 miljoner kronor..

Realtid - 9 timmar sedan

Riksrevisonen granskar AP-fondernas hållbarhetsarbete

Riksrevisionen genomför just nu en granskning av AP-fondernas hållbarhetsarbete..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.