Realtid > Ekonomi

Sunday, 07 June, 02:23

Realtid - 18 maj 20 kl. 09:19

Länsförsäkringar ökar till över 10 procent hållbara obligationerTotalt är nu mer än 10 procent av det förvaltade kapitalet i Länsförsäkringar/">försäkringar Fondliv, Liv och Saks portföljer investerat i hållbarhetsinriktade obligationer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Länsförsäkringar Fondliv, Saks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsförsäkringar, ökartill över 10 procent , hållbara, obligationer
Realtid - 14 apr 20 kl. 08:26

Länsförsäkringar investerar i fler sociala obligationer

Länsförsäkringar investerar ytterligare 540 miljoner kronor i socialt inriktade obligationer för att mildra de hälsomässiga och ekonomiska effekterna av covid-19. Totalt har nu över 1,2 miljarder kronor investerats i sociala obligationer för kundernas räkning i Länsförsäkringar Liv, Länsförsäkringar Fondliv och Länsförsäkringar Sak..

DI - 17 feb 20 kl. 14:59

Länsförsäkringar tredubblar i gröna obligationer

Länsförsäkringars investeringar i gröna och hållbara obligationer tredubblades under 2019..

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:52

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

PrivataAffärer - 23 mar 20 kl. 15:34

Massflykt från företagsobligationsfonder

Läs också: Flera fondbolag stoppar handel i företagsobligationsfonder (20 mar) FI i krismöte om företagsobligationsfonder (19 mar)

Varningen: Obligationsmarknaden inte längre en säker hamn (11 mar)   – Man kan lugnt konstatera att spararna rusat mot utgången när det gäller företagsobligationsfonderna. Under mars månad hittills är Spiltan Högräntefond den k

Blekinge Läns tidning - 20 feb 19 kl. 13:31

Hållbarhetsarbete ska prisas

För tredje året i rad kommer Länsförsäkringar Blekinge att dela ut priset Hållbara Blekinge på näringslivsgalan Guldeken. En satsning som är nödvändig för länets fortsatta utveckling, menar Länsförsäkringar. Nu tar de emot nomineringarna..

Supermiljöbloggen - 06 apr 16 kl. 12:18

Nu har SMB 30 000 följare på Facebook – men här är 30 andra som ni borde följa

Det är kul att så många följer Supermiljöbloggen! Men det finns massor av andra i Miljösverige att också hålla koll på. Här listar vi 30 av dem!

Cornucopia - 27 mar 20 kl. 13:04

Genomgång likviditetesfonder - finns det penningmarknadsfonder utan företagspapper?

Den krympande svenska statsskulden och stigande börskurser har de senaste tio åren gjort att det inte längre går att investera i statspapper, då kapitalvolymen helt enkelt är för stor i förhållande till statsskulden. Istället har korträntefonderna tvingats köpa på sig företagspapper, vilket nu är vid vägs ände.Frågan blir då om det finns någon likviditetsfond som bara har statspapper?

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 09:20

Fondbolag betygsätts i hållbarhet

I en granskning av bolag som erbjuder fondförsäkringar får endast tre av 14 grönt ljus för sitt hållbarhetsarbete, rapporterar flera medier. Granskningen som har gjorts av rådgivningsföretaget Söderberg & Partners, har bland annat analyserat bolagens val av fonder, kunskap om fondernas hållbarhet och förmedlingen av den informationen till kunderna.I och med att en majoritet av pensionssparare är intresserade av att placera i hållbara fonder så anser analytikern Kajsa Brundin att branschen skulle kunna göra mycket mer.

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 15 kl. 09:20

Fondbolag betygsätts i hållbarhet

I en granskning av bolag som erbjuder fondförsäkringar får endast tre av 14 grönt ljus för sitt hållbarhetsarbete, rapporterar flera medier. Granskningen som har gjorts av rådgivningsföretaget Söderberg & Partners, har bland annat analyserat bolagens val av fonder, kunskap om fondernas hållbarhet och förmedlingen av den informationen till kunderna.I och med att en majoritet av pensionssparare är intresserade av att placera i hållbara fonder så anser analytikern Kajsa Brundin att branschen skulle kunna göra mycket mer.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 18 timmar sedan

Fastighetsbranschen borde ta problemen med insiderhandel på allvar

Misstänkt insiderhandel i fastighetsbranschen, orsakerna bakom rusningen på börsen och en inspirerande klassresa. Det är innehållet i Johan Såthes krönika..

Realtid - 18 timmar sedan

Mellan en ohållbar börs och straffat värdepappersbolag

Det måste väl vara något fel på börsen? Hur kunde Finansinspektionen vara så sen med åtgärder mot Exceed? Här är veckans tio mest lästa artiklar..

Realtid - Igår: 17:44

Stockholmsbörsen stängde handelsveckan i dur

OMXSPI slutade på plus 1,64 procent och Eniros aktie gick upp över 100 procent..

Realtid - Igår: 16:35

Mark Bishop drar tillbaka överklagan

Amerikanen Mark Bishop accepterar fängelsestraffet på 7,5 år för sin inblandning i Falcon Funds-härvan, skriver Dagens Industri, DI..

Realtid - Igår: 16:36

Finlands finansminister avgår efter konsultskandal

Finlands finansminister Katri Kulmuni lämnar posten, skriver TT..

Realtid - Igår: 16:48

USA:s jobbdata överraskar

Över 2,5 miljoner fler amerikaner var sysselsatta i maj jämfört med i april. Det är bättre än vad många experter hade befarat..

Realtid - Igår: 15:30

Garantipensionsutredningen har överlämnat slutbetänkande

I dag mottog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Garantipensionsutredningens slutbetänkande..

Realtid - Igår: 15:24

Nordnet tar över svenska fondkunder från DNB

Nordnet och DNB kommit överens om en transaktion innebärande att Nordnet tar över DNB:s direkta privatkunder inom den svenska fondaffären. .

Realtid - Igår: 15:00

Balderutredningen sväller

Ekobrottsmyndigheten har slagit till mot två nya misstänkta..

Realtid - Igår: 13:32

Här är statens ramverk för statliga gröna obligationer

Regeringen har beslutat om ett ramverk som möjliggör en emission av statliga gröna obligationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.