PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 29 May, 12:20

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 09:02

Elekta får miljardorderEn del av ordern, cirka 100 miljoner dollar, kommer att bokas i Elektas första kvartal räkenskapsåret 2020/2021. Ordern omfattar flera linjäracceleratorer från Elekta, varav elva är bolagets nya flaggskeppssystem Unity. I och med denna order har Elekta sålt 80 Unity-system och därmed överträffat sitt om 75 enheter kring mitten av 2020. Beställningen från Genesis Cars, som är en stor kund till Elekta sedan tidigare, kommer efter att Genesis i slutet av 2019 förvärvade amerikanska 21st Century Oncology och därmed gick in på USA-marknaden. ”Vid tillkännagivandet av detta nyliga förvärv, sade Genesis Care att de skulle investera 300 miljoner dollar i USA, inklusive installation av modern utrustning”, påminner Elekta i sitt pressmeddelande.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Elektas, Elekta, Unity, Genesis Cars, Genesis, Century Oncology, USA, Genesis Care

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elektafår , miljardorder
DI - 4 timmar sedan

Strålande orderingång för Elekta – ser återhämtning i Kina

Strålterapibolaget Elekta rapporterar ett ebita-resultat om 886 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, jämfört med väntade 735 Mkr….

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Elekta slog förväntningarna

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 886 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Enligt Infronts sammanställning väntades ett ebita-resultat på 735 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 4.

VA - 21 jun 11 kl. 15:01

Elekta stärker konkurrenskraften

21 juni Det är två själaglada vd:ar, Tomas Puusepp och Jos Lamers, som presenterar dagens samgående mellan svenska Elekta och holländska Nucletron. Bolagen passar som hand i handsken och stärker de båda bolagen i konkurrensen mot den gemensamma fienden, amerikanska Varian. ?

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 08:12

Elekta ökar omsättningen

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 601 miljoner kronor för det andra kvartalet i sitt brutna räkenskapsår 2018/2019 (566). Analytiker hade räknat med ett ebita-resultat på 612 miljoner kronor, enligt Infront Datas prognossammanställning av upp till elva analytikers bidrag. Omsättningen uppgick till 3.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen


Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år.Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

TA - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen


Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år.Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 14 kl. 07:49

Elekta köper i Polen

Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år. Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare..

BT - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen

Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år. Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 13:17

Spännande framtid för Elekta

Medicintekniska bolaget Elekta har slitit sina aktieägare mellan hopp och förtvivlan under senare år – och aktien har upplevt stora svängningar. Den som tajmat sina köp rätt har kunnat göra goda vinster, men om det blivit fel tidpunkt för köpen så har förlusterna blivit stora även om de naturligtvis kan vara orealiserade än så länge. I år har optimismen varit stor eftersom bolaget har fått fram nya produkter och först och främst fått ett godkännande i Europa för Unity där de stora förhoppningarna finns för framtiden.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Pareto: Stark efterfrågan på modern mat-teknologi

”Vid kapitalmarknadsdagen underströk Munters att den strukturella efterfrågan förblir stark för modern mat-teknologi på framväxande marknader (Kina), men även i USA och Europa inom digitaliseringsfältet, samt inom områden såsom datacenters (10 procent av försäljningen) och litiumbatterier (7 procent)”, skriver Pareto i en analys. Pareto anser vidare att Munters minskning av produktsortimentet samt fortsatta processer för ökad modularisering är lovande för att kunna lyfta rörelsemarginalerna. ”Vi gillar den nya vd:ns strategi och ser strukturell marknadstillväxt på åtminstone 5 procent under de kommande åren”, skriver Pareto som står fast vid sin riktkurs på 50 kronor.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Trading Direkt: Tre investeringar som fångar datatrenden

Teknisk analys med Tobbe Rosén: Catena, John Mattson, SBB, Balder, Klövern, Castellum, S&P500, DAX, OMXS30, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Getinge, Nibe, Note, Paradox, Scandi Standard, XMReality, Powercell.  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hernhag: Sex svenska tech-favoriter

Jacob: Hej Marcus, testat igen, Vilket av dessa bolag skulle du i dagsläget gå in i med sikte långt fram och varför? Ambea, Millicom eller Peab?Jag är intresserad av svenska techbolag, finns det några du tycker är intressanta?

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Regeringen vill slopa uppskovsräntan

Den slopade uppskovsränta ska gälla alla, från och med årsskiftet, även just nu befintliga uppskov. – Vi har en stel bostadsmarknad som vi måste göra något åt. Vi har en bostadsmarknad där många inte har det boende som uppfyller deras behov, det vill säga man bor för stort än man skulle önska eller så bor man trångt, säger Nyamko Sabuni till Sveriges Radio.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är fredagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Nent till 315 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Elekta slog förväntningarna

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 886 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Enligt Infronts sammanställning väntades ett ebita-resultat på 735 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 4.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Sämre än väntat för Mekonomen

Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på -11 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett resultat före skatt på 36,6 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Intäkterna uppgick till 2.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Två toppchefer i Balder begärs häktade för insiderbrott

Det misstänkta brottet avser dock inte transaktioner i Balderaktien, påpekar bolaget. Marcus Hansson är även styrelseledamot i nischbanken Collector. Enligt Dagens Industri gäller misstankarna att duon ska ha uppmanat andra att sälja aktier inför Collectors vinstvarning.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trump slår tillbaka mot Twitter

Trump meddelade även att han kommer att driva på för lagstiftning och tvister mot sociala mediebolag, utöver den exekutiva ordern. Donald Trump meddelade också på torsdagskvällen att han kommer att hålla en presskonferens om Kina på fredagen. Det gavs inga närmare uppgifter om innehållet, men beskedet kom efter Kina tidigare på torsdagen beslutat att införa nationella säkerhetslagar i Hongkong.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.