GT > Nyheter

Thursday, 09 July, 15:32

GT - 15 maj 20 kl. 12:08

Militärövningen i full gång på VästkustenDen stora marina militärövningen Swenex med 2 000 deltagare är i full gång runtom i Sverige –  coronakrisen till trots.På Västkusten kan nyfikna skärgårdsbesökare se stora militära fartyg och hundratals soldater och sjömän. – Man behöver inte vara oroliga för olyckor men det vi ber om är att civila håller avstånd, säger Jon Wikingsson, flottiljchef. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västkusten, Swenex, Sverige, Jon Wikingsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Militärövningeni , full, gång, Västkusten
GöteborgsPosten - 22 jun 17 kl. 21:23

Polsk militär övade utan tillstånd på Västkusten

Polsk uniformerad militär lade till på Tjörn med motordrivna gummibåtar och övade sedan i området. Övningen genomfördes utan ett nödvändigt tillstånd från svenska regeringen..

Nerikes Allehanda - 27 sep 17 kl. 09:18

Nu rör sig militärfordon på länets vägar igen – kan orsaka trafikstörningar

Under onsdagen ska den nationella försvarövningen Aurora 17 förflytta sig tillbaka till västkusten. Det innebär att länets vägar återigen kan drabbas av stora störningar i trafiken..

Cornucopia - 06 sep 17 kl. 18:51

Rysk Open Skies flygspaning över Sverige idag - lagom inför Aurora och Zapad-17

Under dagen har Ryska Federationen genomfört en militär flygspaning över Sverige under det sk Open Skies-avtalet. Timingen är perfekt inför Aurora och Zapad-17, men det är enligt Försvarsmaktens presstjänst normalt med dessa flygningar i september.
Tu-95 Bear och låtsas försöka lufttanka.

YLE - 30 apr 15 kl. 04:59

30 april - nattens nyheter och dagens agenda

Godmorgon! Vill du ha en snabb överblick över vad som hände medan du sov? Här är rubrikerna som sätter dig på kartan för i dag!

Cornucopia - 06 apr 17 kl. 08:03

Sveriges största hamn är försvarad

I allmänhetens ögon lades försvaret av Göteborg ned när Amf 4 på Käringberget avvecklades, men i verkligheten är Göteborgs Garnison levande och det finns ett stående försvar med amfibiekårens förband. Sveriges största hamn, och sannolikaste inskeppningshamn vid förstärkningar av landet i krig eller skymningsläge, är i själva verket fortfarande försvarad. Detta döljs under den formella och missvisande tituleringen som Försvarsmedicinskt Centrum (FöMedC).

Cornucopia - 23 feb 18 kl. 10:36

Försvarsmaktens perspektivstudie: 120 000 man år 2035

Försvarsmakten presenterade idag sin perspektivstudie för hur svenskt försvar ska utvecklas till år 2035 för att kunna möta hotet från Ryssland. Bland annat ska numerären nästan trefaldigas till 120 000 man främst via värnplikt, man ska ha fyra brigader, återupprätta 21 lokalförsvarsbataljoner utöver hemvärnet, tre sjöstridsflottiljer med 24 ytstridsfartyg och 18 fartyg för minröjning, fyra amfibiebataljoner, sex ubåtar i två ubåtsdivisioner, samt åtta stridsflygsdivisioner med 120 flygplan.
Arkivbild.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Inga nya dödsfall i Västra Götaland

Klockan 14 släpptes Folkhälsomyndighetens dagliga statistik, vilken visar att inga nya dödsfall till följd av coronaviruset har rapporterats in i Västra Götalandsregionen det senaste dygnet.Det innebär att 781 personer avlidit i covid-19 i regionen. .

GT - 1 timme sedan

Klubbarna som slåss om SHL:s poängkung

Ryan Lasch, 33, har fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb.Men intresset för amerikanen, som öst in poäng för Frölunda i flera år, är stort – framför allt i Schweiz.Enligt GT:s uppgifter har Lasch anbud från Genève-Servette, EHC Biel och SCL Tigers..

GT - 2 timmar sedan

Pojke får inte heta Minus – nobbas av Skatteverket

När ett föräldrapar i Jönköping ville ge sin son namnet Minus satte Skatteverket stopp.”Det har en negativ innebörd som skulle kunna leda till obehag för bäraren” skriver myndigheten i sitt beslut.Nu måste föräldrarna hitta ett lämpligare namn..

GT - 3 timmar sedan

Bil har voltat på E20 – vägen avstängd

Vid lunchtid på torsdagen voltade en bil på E20 norr om Alingsås.– Vägen är avstängd i riktning mot Herrljunga, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.Skadeläget är oklart.

GT - 3 timmar sedan

Blåvitt: ”Vi ska vara bäst i Sverige på det”

GÖTEBORG. Tre matcher på sju dagar och väldigt tufft schema även på sikt. IFK Göteborgs spelare sätts på hårda prov – och inget lämnas åt slumpen.

GT - 3 timmar sedan

Läkaren: ”Då är det stopp för allsvenskan”

Ett klavertramp till i klass med det som Örebro stod för mot Sirius och det kan vara slut på årets fotbollssäsong.Det tror den allsvenska lagläkaren Sverker Nilsson som sitter i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté.– Jag förstår om Folkhälsomyndigheten undrar vad vi håller på med, säger han..

GT - 7 timmar sedan

Man rånad vid spårvagnshållplats – gärningsmännen hade pistol

På torsdagsmorgonen har en man blivit rånad på Ejdergatans spårvagnshållplats i Göteborg, uppger polisen.Gärningsmännen hotade med vad offret uppfattade som en pistol..

GT - 8 timmar sedan

Man misshandlad vid rån – tre personer gripna

En man blev under natten så pass svårt misshandlad vid ett rån intill Järntorget att han behövde föras till sjukhus.Tre personer greps i området kring Brunnsparken och Centralstationen efter en större polisinsats. – Det var lugnt i övrigt, så det var många poliser på plats, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

GT - 9 timmar sedan

Sms:en avslöjar mammans övergrepp – mot sina barn

En kvinna i 25-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha våldtagit sina egna barn.Hennes pojkvän misstänks ha anstiftat de grova brotten.Sms mellan kvinnan och mannen visar hur hon skickat filmade övergrepp till honom – och hur de reagerade när allt kom till polisens kännedom.

GT - 17 timmar sedan

Irriterat efter straffmålet: ”Feldömd – spär på allt”

Oliver Stanisic, 26, orsakade en straff och blev utvisad när Öis föll mot Öster borta. – Vi får inget att stämma och den feldömda straffen spär på allt, säger backen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.