BT > Nyheter

Sunday, 05 July, 21:21

BT - 15 maj 20 kl. 11:29

Vinterns översvämningar miljonsmäll för Sjuhärad: ”En hint om framtiden”Översvämningarna i februari kostade miljoner och var de värsta på 30 år. Att problemen med högt vattenstånd tros komma oftare innebär att det i framtiden kan bli svårt att försäkra sitt hus – om man bygger det på fel ställe..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sjuhärad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vinterns, översvämningar, miljonsmällför , SjuhäradEn , hintom , framtiden
BT - 04 aug 14 kl. 10:52

Klass 1-varning utfärdat för Sjuhärad ? andra dagen i rad

Blixtar och dunder – och översvämningar. Det kan Sjuhäradsborna förvänta sig när helgens sura sommarväder fortsätter under måndagen. I går utfärdade SMHI en klass 1-varning för kraftig åska och regn – i dag går varningen ut igen.

BT - 15 sep 17 kl. 17:49

Regnvädret har börjat – flera översvämningar i Sjuhärad

SMHI har varnat för kraftigt regnfall i Sjuhärad under fredagskvällen – nu har det börjat. Räddningstjänsten har larmats till flera översvämningar i Marks kommun..

UT - 25 dec 13 kl. 18:49

Klass 2-varning utfärdad i Sjuhärad

Den klass 1-varning som utfärdades av SMHI är nu uppgraderad till klass 2 på grund av de höga vattenflödena. – Det kan lokalt ställa till med väldigt stora besvär, säger Bent Göransson, som är jourhavande hydrolog på SMHI, till TT. – Det gäller framför allt området kring Viskan, från Borås/Kinna-trakten och ner mot Varberg, men också i vissa delar av norra Bohuslän.

BT - 03 aug 14 kl. 09:13

Klass 1-varnar för kraftig åska i Sjuhärad

Under morgonen har SMHI gått ut med en klass 1-varning för kraftig åska och regn i Sjuhärad. – Det finns risk för översvämningar och många blixtnedslag lokalt under förmiddagen säger Linnea Rehn, meteorolog vid SMHI. Det kraftiga åskovädret som tidigare drabbat Skåne och nu rör sig över Sjuhärad kommer att påverka bygden under hela förmiddagen och möjligen fortsatt framåt under dagen.

BT - 25 dec 13 kl. 07:21

Klass 2-varning utfärdad i Sjuhärad

Den klass 1-varning som utfärdades av SMHI är nu uppgraderad till klass 2 på grund av de höga vattenflödena. – Det kan lokalt ställa till med väldigt stora besvär, säger Bent Göransson, som är jourhavande hydrolog på SMHI, till TT. – Det gäller framför allt området kring Viskan, från Borås/Kinna-trakten och ner mot Varberg, men också i vissa delar av norra Bohuslän.

BT - 20 feb 20 kl. 16:45

Översvämningar blir kvar – mycket mer regn på ingång

Översvämningarna blir kvar ett bra tag till i Sjuhärad. Från torsdag eftermiddag till sen måndag väntas ytterligare mer än 40 millimeter regn över Sjuhärad. – På bara de dagarna förväntas mer nederbörd än vad som är normalt för hela februari, säger Alexandera Ohlsson, meteorolog på SMHI.

BT - 01 jan 13 kl. 10:07

Översvämningar på många håll

Smältande snö och regn skapar problem för bilister och kollektivtrafik. I Sandared har vägen mot Olsfors stängts av på grund av översvämning. På många håll i Sjuhärad skapar stora vattenmängder hinder för trafikanter.

BT - 24 dec 13 kl. 11:22

Stora trafikproblem i Sjuhärad

Nedfallna träd och översvämade vägar. Vädret ställer till det i trafiken under julaftonen. Tågen på sträckan mellan Borås och Varberg ställs in fram till klockan 18 ikväll, meddelar Västtrafik.

BT - 09 feb 19 kl. 09:49

Väder: Efter regnkaoset - då kommer solen till Sjuhärad

Under natten mot lördag har regnet bokstavligen stått som spön i backen, något som har orsakat översvämningar på flera vägbanor runtom i Sjuhäradsbygden. Under lördagsdygnet väntas det regna upp till 20 millimeter. Men håll ut - på måndag kommer solen!.

BT - 06 dec 15 kl. 17:18

Så har vädret lamslagit Sjuhärad

Vattenskador, översvämningar och träd som fallit ner på vägarna. Närmare 50 incidenter har rapporterats in sedan lördag eftermiddag relaterat till regnovädret..

Fler nyheter från BT

BT - 25 jun 20 kl. 10:42

"Vodkaflaskan var min bästa vän"

BT - 25 jun 20 kl. 10:53

Boel Ulfsdotter: Jane Austens kostymdrama tröstar i oroliga tider

Det är något förtröstansfullt med kostymdramer i oroliga tider. .

BT - 25 jun 20 kl. 10:55

Bok förutspår framtiden efter corona

Coronapandemin vände livet upp och ned för människor över hela världen. Men framtiden behöver inte vara mörk, menar frilansjournalisten Christian von Essen. I en ny bok lyfter han visioner för en bättre värld efter viruset..

BT - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

BT - 25 jun 20 kl. 10:21

”Jag tror inte att det blir något av det här i Borås”

Borås stad tror inte längre att det blir någon uthyrning av elsparkcyklar i Borås. ”Vi har inte hört ett ljud från Voi sedan i höstas”, säger tekniska förvaltningens Jan-Åke Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.