Nyan > Svenskfinland

Sunday, 05 July, 08:24

Nyan - 15 maj 20 kl. 08:07

Falsklarm utreds av polisNågon utlöste avsiktligen ett brandlarm i garaget under bussplan i morse, uppger brandinspektör Thomas Mattsson. Det var vid femtiden på fredagsmorgonen som ett larm varnade för brand i Nyfahlers parkeringsgarage under bussplan i Mariehamn. En utsänd insats kunde snart konstatera att ingen eldsvåda förelåg. Det var dock inte tekniken som fallerat. – Nej, det var nån som uppsåtligen startat larmet, säger Mattsson till Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Thomas Mattsson, Nyfahlers, Mariehamn, Mattsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falsklarmutreds av , polis
Magazin24 - 17 apr 12 kl. 20:18

Man polisanmäld för falsklarm

En man från Hallstahammar har polisanmälts efter en rad falsklarm. Senaste häromkvällen larmade mannen, vilket gjorde att räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut.
Nu har mannen polisanmälts för falsklarm..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 12 kl. 17:29

Bombhot i Jönköping var falsklarm

En kommunal förvaltningsbyggnad i Jönköping evakuerades på onsdagseftermiddagen sedan en man ringt och framfört ett bombhot. Området spärrades av och personal togs till en närbelägen kyrka medan polis letade igenom byggnaden. Efter drygt två timmar hävdes avspärrningen och polisen inledde en förundersökning gällande falsklarm och olaga hot..

UNT - 25 jan 13 kl. 06:41

Flydde från polis genom falsklarm

Den drogpåverkade kvinnan och mannen stoppades av polisen och fördes till sjukhus för provtagning. Där lyckades duon lura iväg poliserna genom att ringa in ett falsklarm till 112 om en skjutning..

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 15:41

71-åring dömd för sexofredande och falsklarm

Han tog en ung man i skrevet under en busstur mellan Hässleholm och Bjärnum i somras. Några veckor tidigare hade han larmat 112 och ljugit om att han blivit knivskuren i magen och senare om att han var förlamad i benen, varpå polis och ambulans tillkallades. Nu har 71-åringen dömts till 14 dagars fängelse.

Sydsvenskan - 07 maj 13 kl. 22:34

Falsklarm på Spånehusvägen

Polis och räddningstjänst har larmats ut till Spånehusvägen på Östra Sorgenfri två gånger i kväll. I båda fallen rörde det sig om falsklarm..

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 22:16

Åtalas för falsklarm om knivmord


Kvinnan ville ha en taxi men SOS Alarm kunde inte hjälpa henne. Då förklarade hon att hon dödat sin man för att i stället få dit polisen, skriver Bohusläningen på nätet.Det var på juldagen som den 43-åriga kvinnan ringde och påstod att hon huggit ihjäl sin man med kniv.

BT - 12 sep 14 kl. 22:16

Åtalas för falsklarm om knivmord

Kvinnan ville ha en taxi men SOS Alarm kunde inte hjälpa henne. Då förklarade hon att hon dödat sin man för att i stället få dit polisen, skriver Bohusläningen på nätet. Det var på juldagen som den 43-åriga kvinnan ringde och påstod att hon huggit ihjäl sin man med kniv.

BT - 19 nov 14 kl. 16:42

Falsklarm mot Uppsalaskola

Internationella gymnasiet i Uppsala tog vid 14.30-tiden emot ett bombhot via telefonsvarare. Skolan utrymdes, räddningstjänst och polis sökte igenom lokalerna och kunde konstatera att det var ett falsklarm.

SvD - 19 nov 14 kl. 16:42

Falsklarm mot Uppsalaskola

Internationella gymnasiet i Uppsala tog vid 14.30-tiden emot ett bombhot via telefonsvarare. Skolan utrymdes, räddningstjänst och polis sökte igenom lokalerna och kunde konstatera att det var ett falsklarm..

Nyan - 10 mar 15 kl. 19:20

Falsklarm från offentlig byggnad

Under måndagen kom det in ett inbrott/överfallsalarm från en offentlig byggnad och polis begav sig dit omedelbart. Det visade sig dock på plats att det rörde sig om ett oskyldigt falsklarm orsakat av personal som flyttat in till de nya lokaliteterna utan att få utbildning gällande överfallslarmet. Också i dag fick polisen rycka ut på grund av två falska larm från offentlig byggnad, det ena förklaras med att personal tryckt in fel kod i apparaturen.

Västerbottens Folkblad - 13 nov 15 kl. 14:20

Stor polisinsats – men gisslandrama var falsklarm

Åtta poliser ryckte ut på larmet om ett gisslandrama på Ersboda där en polis skulle vara gisslan, en handgranat fanns också med i bilden. Men larmet sent på kvällen den 9 september var falskt. Nu döms en 22-årig man för falsklarm och hot mot tjänsteman.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Hemmafestare fick polisbesök

Polisen fick natten till söndag ingripa mot störande hemmafester, efter att ha fått samtal från grannar. I samtliga fall räckte det med att polisen besökte festerna och uppmanade till tystnad. I Mariehamn stoppade polisen en ung cyklist som cyklade på bakhjulet och som sen cyklade mot rött trafikljus.

Nyan - 16 timmar sedan

Sjöräddningen varnar för hård vind

– Hårda vindar är på kommande, skriver Ålands sjöräddningssällskap på sin Facebooksida. – Verkar komma sent under söndagen och blåsa rejält med kraftiga vindbyar under måndagen. Sjöräddningen uppmanar båtägare att se till sina förtöjningar och gärna lägga en extra lina medan vädret är lugnt.

Nyan - 18 timmar sedan

Malariamygga har påträffats på Åland

En mygga som har potential att sprida malaria har hittats på Åland. Det visar en kartläggning över myggläget i Finland, som har gjorts av Helsingfors universitet. .

Nyan - 22 timmar sedan

Åland United tar emot Ilves i dag

Åland United har öppnat Nationella ligan starkt. Kan laget fortsättningsvis undvika förlust i helgen? .

Nyan - Igår: 08:08

Två gripna på basen av polislagen i natt

Polisen hade en hel del att göra igår kväll och i natt. På Svibybron påträffade de en obesiktad bil och delade ut en ordningsbot. Föraren är misstänkt för trafikförseelse.

Nyan - Igår: 18:58

”Ålandskoalition” övervägs i Belgien

Ska Ålandskoalitionen lyckas få till stånd Belgiens första fungerande regering på över 300 dagar?
Ett nytt förslag till regeringssammansättning har fått namn efter färgerna i Ålands flagga.

Jan Nolmans, politisk kommentator och EU-anställd i Bryssel, beskriver Ålandskoalitionen som en anpassning av det som tidigare kallades Sverigekoalitionen.

Nyan - Igår: 18:00

Förbud mot svall i Slottssundet

Förbud mot svall införs i Slottssundet i Sund Kastelholm, enligt beslut från Ålands landskapsregering. Förbudet införs efter att båtar har körts där så att svall har orsakat problem för boende längs med sundet. Ingen hastighetsbegränsning införs.

Nyan - Igår: 17:00

Skogsindustrier vill bygga biopanna

Ålands skogsindustrier ab anhåller om bygglov för nybyggnad av biopanna på fastighet i Godby. Biopannan skulle placeras innanför skyddsområde. Byggnadsinspektörens förslag var att grannarna ska underrättas och ges möjlighet att yttra sig innnan kommunen kan godkänna bygglovet.

Nyan - Igår: 16:12

De vill ha dina förslag

Landskapsregeringen har tillsatt tre idéutvecklingsgrupper för att komma med förslag på åtgärder för att hantera pågående kriser. .

Nyan - Igår: 15:27

Helgens V65-trav är betydelsefullt

Lördagens premiär på Ålandstravet är efterlängtad av många. Bland de tävlande finns en monsterhäst. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.