PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 July, 09:32

PrivataAffärer - 14 maj 20 kl. 11:40

Bomarknaden: Pressad nyproduktionMan ska vara försiktig med att dra allt för långtgående slutsatser på grund av få objekt, anser Robert Boije. – Men vi tycker oss se en tendens till en rätt stor nedgång i sålda nyproducerade lägenheter. Enligt mina kontakter bland flera byggbolag har teckningsgraden i nya projekt dessutom fallit dramatiskt under coronakrisen, säger han. Han tillägger att detta kanske inte heller är så konstigt. Är man osäker på vad man får om man säljer sin egen bostad lär många dra sig för att köpa en ny bostad på ritning.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Robert Boije, SBAB, Boije, Booli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bomarknaden, Pressad, nyproduktion
DI - 14 maj 20 kl. 11:39

SBAB ser pressad nyproduktion – kan komma stödpaket

Enligt bostadssajten Boolis data syns tendenser till att det säljs färre nyproducerade lägenheter på senare tid och byggbolag talar om hur….

PrivataAffärer - 06 aug 19 kl. 16:21

Svårsålda nyproduktioner fortsätter att dämpa bomarknaden

  ”Ett överutbud på nyproduktion där man tvingas sänka priserna dämpar hela bostadsmarknaden. Nyproduktionsmarknaden och successionsmarknaden är kommunicerande kärl. Ofta söker man en bostad inom ett visst område, där alternativet ofta står mellan nyproduktion och succession.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 08:43

Bomarknaden: Såld nyproduktion ökade 15 procent

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. – Man får se detta som positivt för byggbranschen. Vi har en positiv trend, där man gått från en ganska kall marknad till en marknad som tuggar på betydligt mer.

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 09:42

Bomarknaden: För få har råd med nyproducerat

Det visar Svensk Nyproduktions årsrapport över Stockholms nyproduktionsmarknad 2018, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vår sammanställning visar att det finns en påtaglig skillnad mellan betalningsförmåga och pris för de bostäder som säljstartat i Stockholms län. Detta är en av många aspekter som är del av förklaringen till den avtagande försäljning som präglade 2018 på flera håll i länet”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 03 okt 19 kl. 11:43

Bomarknaden: Stabilisering av nyproduktionen

”Vi har sett hur successionsmarknaden stabiliserats och nu finns en del som talar för stabilisering också av nyproduktion. Vi har bland annat tagit fasta på att andelen prissänkta lägenheter är lite lägre än tidigare och att de annonserade priserna stabiliserats. Det verkar som om bostadsutvecklarna kanske närmar sig en ny balans”, säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt, men hänvisning till statistik från Booli.

PrivataAffärer - 16 apr 19 kl. 16:59

Bomarknaden: 28 procent fler säljstartade bostäder i Stockholm

Det visar en sammanställning av säljstartade bostäder från Svensk Nyproduktion som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. – Både antalet säljstarter och antalet säljstartade bostäder ökar under 2019 års första kvartal. Vi ser också att kvartal två kommer fortsätta trenden med fortsatt hög aktivitet sett till antalet säljstarter.

PrivataAffärer - 06 feb 20 kl. 08:44

Högtryck på bomarknaden

”Det är ett tydligt högtryck på bostadsmarknaden med en stark efterfrågan just nu. Tempot har ökat i början av året och vi förmedlar drygt 10 procent fler bostäder jämfört med januari förra året. Konsumenterna verkar ha en positiv syn på marknaden med den låga räntan som främsta påverkansfaktor”, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström i en kommentar.

PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 11:55

Analytiker: Bomarknaden ljusnar när räntorna förblir låga

Eftersom effekten av lägre räntor väger tyngre än en försvagad konjunktur lättar bilden för bomarknaden. Flera banker ser nu en ändrad riskbild, med ökad sannolikhet för stigande bostadspriser. – Vi har sett vissa svaghetstecken från arbetsmarknaden, vilket är en riskfaktor för bostadsmarknaden, men en stundande lågkonjunktur cementerar samtidigt bara de låga räntorna.

DI - 09 nov 17 kl. 09:54

af Jochnick: Risk för alltför hög optimism på bomarknaden

Det är svårt att bedöma om faktisk och planerad nyproduktion av bostäder motsvaras av efterfrågan och det finns en risk för att både efterfrågan och utbud baseras på alltför optimistiska förväntningar..

DI - 02 mar 18 kl. 08:46

Hemnet: Fortsatt historiskt högt utbud på bomarknaden

Utbudet av nyproducerade bostadsrätter på Hemnet var fortsatt högt i februari och andelen nyproduktion av det totala utbudet ligger kvar på historiskt höga nivåer.  Det visar statistik från Hemnet från Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - Igår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - Igår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - Igår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.