Hela Gotland > Nyheter

Sunday, 12 July, 02:13

Hela Gotland - 10 maj 20 kl. 18:45

"Onödigt när en olycka sker för att någon kollar likes"I två års tid har det varit förbjudet att använda mobilen när man kör ett motordrivet fordon..
Läs mer på Hela Gotland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Onödigtnär en , olycka, skerför att någon , kollar likes
Dagensanalys.se - 13 mar 17 kl. 15:15

Personlig anpassning eller cynisk manipulering – så kartläggs din personlighet genom 300 likes

Att Donald Trump mot alla odds vann presidentvalet har uppdagats till stor del bero på en mycket effektiv digital strategi där gränsen mellan personifierade budskap och utstuderad manipulation är hårfin. Det var företaget Cambridge Analytica som låg bakom Trumps digitala kampanj, och till sin hjälp använde de Facebook. Baserade på likes och de digitala personlighetstester som är mycket populära på Facebook kunde de skapa väldigt specifika personlighetsprofiler för hundratusentals personer.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Datorn kan lära känna dig bättre än familjemedlemmarSå många likes behövde datorn för att gissa rätt

Forskare på Psychometrics Centre vid Cambridge har skapat ett datorprogram som i en studie har visat sig kunnat lista ut din personlighet. Det kan skapa problem för Facebook-användare. – Facebook skulle kunna erbjuda datan till arbetsgivare och andra som vill veta mer om en person, säger Redan nu har man sett historier om folk som sorterats bort från jobbintervjuer för att de syns på bilder där de varit fulla och festat.

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 10:33

Hon har Sveriges mest kända haka ? mer än 30 000 följare på InstagramMoas tre bästa haktips

SUNDSVALL. Moa Helsing, 17, ligger bakom succékontot Dagens dubbelhaka på Instagram. Hennes konto har tagit alla med storm och antalet följare är det främsta beviset på att hennes dubbelhaka är charmig, fotogenisk och eftertraktad.

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 14:00

Nu kan man använda emojis i VR

Nu lanserar Facebookägda Oculus något nytt för dem som använder sig av deras VR-headset Oculus Rift när de kollar Facebook: VR-emojis. Kollar man på 360-gradersvideos så kommer man kunna se ikonerna flyta förbi under själva visningen. Genom att fokusera blicken på ”gilla”-ikonen under ett lite längre ögonblick så kan man se alla ”likes” och andra reaktioner flyta runt i en cirkel.

Cornucopia - 29 apr 15 kl. 13:14

Välkommen debatt om särskilt begåvade barn

Responsen på mitt debattinlägg om särskilt begåvade barn hos SVT Opinion har varit omfattande i sociala medier. Tydligen är det här en fråga som behöver upp på agendan, så att Skolverket faktiskt gör något i ämnet ses rimligtvis som positivt.

Enligt Facebook har debattinlägget i hos SVT Opinion i skrivande stund nu delats 262 gånger och fått 1 930 likes och kommentarer.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Var lugn – Kalle Ankas jul är inte hotad

Sedan i lördags har tusentals personer delat ett Facebookinlägg som länkar till en artikel från satirsajten Storkens Nyheter. Där kan man kan läsa att Sveriges Television har beslutat att Kalle Ankas jul ska sändas sista gången i år – detta för att ge plats åt program som "bättre symboliserar julens budskap". Något som har upprört flera.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Paret tokhyllas för sina vackra gravidbilder

När mammorna Melanie och Vanessa från North Carolina la upp bilden på deras gravidmagar kunde de inte förutse hur viral den skulle bli.
Paret tog bilderna med ett års mellanrum, först i januari 2014 då Vanessa var gravid med deras son Jax och bilden på när Melanie bar deras dotter Ero, togs i januari 2015.[instagram:zC1vHnmWPh]Bilderna dök upp i HBT-forum där de fick stor spridning och där bilden fått hundratusentals likes.

YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

Nyheter 24 - 11 jun 12 kl. 16:11

De robothånar Moderaternas vårkampanj


Robotpartiet har sin egen variant på Moderaternas kampanj. Robotpartiet håller inte med Moderaterna, som i sin vårkampanj tar upp barnens framtid i Sverige. Därför släpper de nu en skuggkampanj.

Cornucopia - 21 aug 13 kl. 16:53

Nominerade bidrag fototävling Midsommargryning

Dags att presentera de nominerade fotona eller bilderna som jag fick in under sommaren till Midsommargrynings fototävling.

Omröstning sker på Midsommargrynings Facebook-sida, specifikt tävlingens album, där flest likes per den 31:a augusti vinner signerade ex av samtliga Massolits utgåvor av Midvintermörker och Midsommargryning, inklusive ljudböckerna. Totalt sju signerade exemplar.

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 11 maj 20 kl. 08:56

Eventföretag blir trädgårdsmästare när jobben tryter

När kalendern med arrangemang är tom måste man tänka kreativt..

Hela Gotland - 11 maj 20 kl. 08:37

KLART: De tar in ny delägare och gör satsning i Tofta

Nu är det klart att det blir en ny verksamhet som flyttar in i Tofta Outlets tidigare lokaler..

Hela Gotland - 11 maj 20 kl. 08:56

Eventföretag tänker kreativt när jobben tryter

När kalendern med arrangemang är tom måste man tänka kreativt..

Hela Gotland - 11 maj 20 kl. 08:09

Lyckad vårdrekrytering för regionen

Region Gotlands vädjan om fler medarbetare till vården har gett utdelning..

Hela Gotland - 11 maj 20 kl. 06:15

Så har förlossningsvården påverkats av covid-19

På Gotland görs fortfarande planerade kejsarsnitt och alla partners får vara med på förlossningen – om hen är symtomfri..

Hela Gotland - 10 maj 20 kl. 20:19

Så ska färjan kunna transportera covid-19-sjuka

Nu är det klart att Destination Gotland får transportera patienter som är konstaterat sjuka i covid-19, rapporterar P4 Gotland..

Hela Gotland - 10 maj 20 kl. 19:36

Gården bjöd in till corona-fritt gos med lammungar

I en tid av social distansiering när vi inte längre får krama våra medmänniskor kan man alltid krama lammungar..

Hela Gotland - 10 maj 20 kl. 18:02

Han byggde "den perfekta" skyttesimulatorn

Fredrik Melin var inte nöjd med de skyttesimulatorer som fanns på marknaden..

Hela Gotland - 10 maj 20 kl. 17:02

"Vill visa hur läget är - inte bära någon offerkofta"

Att situationen är tuff för öns företagare har inte gått någon förbi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.