SR > Nyheter

Monday, 18 January, 05:06

SR - 08 maj 20 kl. 12:50

Företagen vill ha mer från las-utredningenArbetsgivarsidan välkomnar flera av förslagen som regeringens las-utredning planerar att lägga fram. Men Stefan Koskinen som är förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen tycker inte att förslagen går tillräckligt långt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stefan Koskinen, Almega Tjänsteföretagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagenvill ha , merfrån , las-utredningen
Barometern - 19 jun 20 kl. 18:00

Släng LAS-utredningen i pappersinsamlingen!

Det är nu ett par veckor sedan “LAS-utredningen” presenterades och kritiken har inte låtit vänta på sig. Utredningen föreslår flera förändringar i LAS men två av dem är extra allvarliga..

SVT - 01 jun 20 kl. 13:18

Arbetsmarknadsminister underkänner las-utredningen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) underkänner las-utredningen. Hon säger till Dagens Nyheter att utredningen inte följt direktiven..

YA - 26 jun 20 kl. 01:00

S i sydöst: Las-utredningen arbetarfientlig

Vi Socialdemokrater i sydöstra Skåne blir förvånade när las-utredningen visar att man vill försvaga arbetarnas ställning på arbetsmarknaden och stärka arbetsgivarnas. Utredningen är rentav arbetstagarfientlig och rena hånet mot arbetstagare i Sverige, den för oss tillbaka till 1930-talet och rustar inte Sverige för framtiden..

SR - 01 jun 20 kl. 13:06

Ministern kritiserar LAS-utredningen

Alldeles nyss presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen. Men arbetsmarknadsminister Eva Nordmark är inte nöjd, det säger hon i en intervju med Ekot..

DI - 01 jun 20 kl. 15:25

15.30 Följ regeringens presskonferens om las-utredningen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tar emot den kontroversiella las-utredningen..

SVT - 01 jun 20 kl. 15:29

Nu presenteras las-utredningen

Idag presenteras las-utredningen. Det mesta är redan känt – och har blivit föremål för debatt..

GöteborgsPosten - 01 jun 20 kl. 21:07

Löfven kritiserar nya las-utredningen: Obalans

Den nya las-utredningen har på kort tid blivit en stor vattendelare på högsta politiska nivå..

DN - 02 jun 20 kl. 19:00

Utan las-utredningen hade Stefan Löfven inte varit statsminister

Just nu är det många som sågar las-utredningen och menar att den aldrig borde ha tillsatts..

ÖstersundsPosten - 03 jun 20 kl. 07:04

Insändare: IF Metall: Arkivera Las-utredningen!

Las-utredningen har presenterats. För IF Metalls medlemmar skulle förslagen innebära en kraftigt....

Länstidningen i Jämtland - 08 jun 20 kl. 09:00

Insändare: Släng bort LAS-utredningen

LAS-utredningen har presenterats. För IF Metalls medlemmar skulle förslagen innebära en kraftigt....

Vestmanlands Läns Tidning - 08 jun 20 kl. 10:18

Debatt: Kasta LAS-utredningen i papperskorgen

LAS-utredningen presenterar ett antal förslag som skulle innebära drastiskt försämrad....

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Toppnotering för tåg i tid

I fjol kom nästan 94 procent av alla persontåg i tid, den högsta siffran sedan 2013 då nya mått infördes. Anledningen är bland annat nya åtgärder som har genomförts och att pandemin gjort att färre tåg har körts på järnvägen, enligt Trafikverket. "Målet är 95 procent så vi är inte framme än, men vi visar ändå på stora förbättringar", säger trafikdirektör Roberto Maiorana..

SR - 1 timme sedan

Över 91 000 färre utförda operationer förra året

Förra året utfördes det över 91 000 färre operationer än under 2019, det visar siffror som Svenskt Perioperativt Register (SPOR) tagit fram till Ekot. Enligt SPOR är det här en historisk minskning och en direkt konsekvens av coronakrisen. "Coviden har verkligen ställt till det för oss", säger Gunnar Enlund, överläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala och ansvarig för SPOR..

SR - 2 timmar sedan

Rekorddyrt att släppa ut koldioxid i EU

Rekordhöga 35 euro per ton – det är vad det kostar att släppa ut koldioxid i EU sedan årsskiftet. Beslut om skärpta klimatmål i unionen tros vara en förklaring till det stigande priset. Kostnaden bedöms kunna snabba på utfasningen av kol i Europa och på sikt även göra naturgas olönsam..

SR - 8 timmar sedan

Navalnyj greps på flygplatsen i Moskva

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj greps av polis vid ankomsten till Moskva ikväll. Det var första gången han återvände till Ryssland efter mordförsöket på honom i augusti och nu hotas han istället av fängelse i ett rättsfall som tidigare dömts ut av Europadomstolen för mänskliga rättigheter. EU:s ordförande Charles Michel fördömde ikväll gripandet och krävde att Navalnyj omedelbart släpps fri..

SR - 8 timmar sedan

Höjd säkerhet i delstaterna inför nya protesthot

I USA varnas för våldsamheter från Trump-anhängare den 17 januari, inför presidentbytet på onsdag. Vår USA-korrespondent Fernando Arias finns i delstaten Michigans huvudstad Lansing, där man bland annat spikat för fönstren till delstatskongressens huvudbyggnad, Michigans eget Kapitolium. Varningarna kommer efter stormningen av Kapitolium i Washington DC den 6 januari..

SR - 9 timmar sedan

Regionerna tvingas ställa om efter Pfizers besked

Läkemedelsbolaget Pfizers minskning av vaccinproduktionen kom som en överraskning för EU:s medlemsländer. Leveranserna till Europa minskar nu och i Sverige har regionernas vaccinsamordnare har haft en intensiv helg med att lägga om planerna. “Lite irriterande – men Pfizer har i dag försäkrat oss om att det här bara är för nästa vecka”, säger Richard Bergström, regeringens vaccinsamordnare..

SR - 10 timmar sedan

Fjällturister valde att inte ta covidtest

Sjukvården la stora resurser på att kunna provta skidturister med misstänkt coronavirus på de stora svenska skidorterna Åre, Vemdalen och Sälenfjällen under jul och nyår. Men inte ens en femtedel av det beräknade antalet gäster valde att testa sig. “Man kanske skämdes.

SR - 10 timmar sedan

Navalnyjs plan landar i Moskva

På söndagseftermiddagen väntades den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj landa på Moskvas flygplats. Navalnyj lämnade Ryssland i augusti för sjukhusvård i Tyskland, efter ett mordförsök genom förgiftning med nervgiftet novitjok. Hör Ekots korrespondent Johanna Melén..

SR - 12 timmar sedan

Efter skoterolyckan – två flickor döda

En skoter med efterföljande kälke krockade med ett tåg på en järnvägsövergång i Söråker, Timrå kommun. Fyra personer fördes till sjukhus efter olyckan som inträffade vid 13-tiden på söndagen. Hör polisens presskonferens.

SR - 13 timmar sedan

Nätforskaren: Viktigt att bemöta vaccinskeptiker

Felaktig information om covid-19-vaccinet på nätet bör bemötas av utbildad personal, menar forskaren David Broniatowski, som studerat vaccinmotstånd på Facebook under tio år. Faktoider och i vissa fall rena konspirationsteorier om covid-19-vaccinen sprids just nu i svenska facebookgrupper, visar en genomgång som Ekot gjort. Att avfärda alla kritiska frågor som vaccinmotstånd är fel, anser David Broniatowski..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.