YA > Lokalt

Monday, 13 July, 01:40

YA - 08 maj 20 kl. 06:00

Kraftig ökning av hempaket i coronatider: ”Black friday-mängder”Postnord har sett en kraftig ökning av mängden paket under coronapandemin. ”Det har växt rekordmycket sen i mars”, säger Jörgen Nilsson lokal produktionschef i Ystad..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Jörgen Nilsson, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, ökningav , hempaketi , coronatider, Black, friday-mängder
Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:12

SBAB: Kraftig ökning av bostadsrätter till salu

”I statistiken finns inte nyproduktionen med.” Det har skett en kraftig ökning av bostadsrätter till salu. Det uppger SBAB, som med hjälp av siffror från Booli har jämfört hur utbudet av bostadsrätter såg ut i oktober i år med samma period förra året.

SN - 18 aug 15 kl. 09:20

Kraftig ökning av drogrelaterade dödsfall

Antalet drogrelaterade dödsfall ökar kraftigt, både bland kvinnor och män. År 2013 rapporterades 589 drogrelaterade dödsfall i Sverige. År 2014 hade antalet stigit till 765, vilket motsvarar en ökning med 30 procent.

Cornucopia - 22 jan 16 kl. 12:13

Kraftig ökning av kortbedrägerier mot Swedbank i december

Foto: SwedbankSwedbanks kunder har drabbats av en kraftig ökning av kortbedrägerier i december månad. Handläggningstiderna har ökat kraftigt.
Normalt har Swedbank fjorton dagars handläggningstid för kortbedrägerier.

SR - 02 jun 17 kl. 15:48

Kraftig ökning av brott mot vapenvila i östra Ukraina

Åter rapporteras en kraftig ökning av antalet brott mot avtalet om vapenvila i krigets östra Ukraina. Enligt OSSE:s oberoende fredsövervakare var det förra veckan en ökning med 45 procent..

BT - 12 feb 20 kl. 14:59

Borås stad vill bli av med tomma lokaler fortare: ”Ser en kraftig ökning”

En stor ökning av uppsagda lokaler syntes under 2019 i Borås kommun. – När vi ser en sådan kraftig ökning måste vi göra något åt det, säger Lena Zetterberg, enhetschef..

Nyhetskanalen - 08 aug 12 kl. 11:47

Kraftig ökning av LSD i Sverige

Den hallucinogena drogen LSD ökar i popularitet i Sverige. Tullen gjorde nyligen ett tiotal beslag i Malmö ? och fler har gjorts tidigare under året.

Nyhetskanalen - 14 okt 12 kl. 14:58

Kraftig ökning av missbildade barn i Irak efter invasionen

Det har skett en kraftig ökning av antalet missbildningar hos irakiska barn sedan den amerikanska invasionen av landet. Det visar en ny studie som den brittiska tidningen The Independent har tagit del av.Forskarna anser att det i finns starka bevis för att missbildningarna - bland annat skador på hjärn- och hjärtfunktioner - är en följd av föroreningar som vapen och bombardemang har gett upphov till..

Jönköpingsnytt - 17 dec 12 kl. 09:33

Polisen varnar - kraftig ökning av drogen Spice

Under hösten och vintern har flera polisdistrikt i landet gått ut och varnat för en kraftig ökning av drogen Spice. Drogen är en syntetisk cannabis och kan bestå av olika innehåll, alltifrån örter till pulver..

NT - 16 maj 13 kl. 07:54

Kraftig ökning av drunkningsolyckor

17 personer omkom genom drunkning under april månad i år, visar en preliminär sammanställning från Svenska Livräddningssällskapet. Det är en kraftig ökning jämfört med samma månad förra året, då 9 personer drunknade. Det är drunkning i samband med isolyckor som till stor del ligger bakom ökningen.

Polisen - 23 jul 13 kl. 10:43

Kraftig ökning av bedrägerier

Polisen vill varna för en kraftig ökning av bedrägeribrotten just nu. Exempelvis har Internetbedrägerierna fördubblats sedan 2012..

Fler nyheter från YA

YA - 08 maj 20 kl. 12:18

Studenterna får fira med utspring: ”Vet att ungdomarna är förnuftiga”

Det blir studentfirande med utspring på Ystad gymnasium trots allt. Om än i mindre skala. – Jag är glad att vi har hittat en lösning och att eleverna får sitt utspring, som de önskat, säger gymnasiechef Lars-Inge Persson..

YA - 08 maj 20 kl. 11:29

Så många vårdas för covid-19 i sydöst

Här hittar du alltid den senaste informationen om hur många covid-patienter som vårdas på sjukhusen i Ystad och Simrishamn. Siffrorna uppdateras dagligen. .

YA - 08 maj 20 kl. 09:34

Våldsutsatta kvinnor lever farligt vid isolation

Isolation och våld i hemmet tros ha ökat under Coronapandemin. Freezonen har skapat en möjlighet för brottsoffer i Skurup att träffa rådgivare på en mobil jour på fyra hjul..

YA - 08 maj 20 kl. 06:00

Personalen inom äldreomsorgen ska testas

Lasarettet i Ystad räknar med att kunna börja covid-19-testa personalen inom äldreomsorgen i Ystad redan i nästa vecka. – Vi har ett gott samarbete med kommunen och vill gärna bistå, säger sjukhuschef Thomas Persson. .

YA - 07 maj 20 kl. 18:00

Följs kraven? Nu ska restauranger kontrolleras

Står borden för tätt, är det för många gäster i lokalen? Nu ska miljöförbundet kontrollera hur restauranger, barer och kaféer jobbar mot spridningen av covid-19. – Jag hoppas att vi kommer slippa statuera några exempel, säger miljöchef Carina Barthel.

YA - 07 maj 20 kl. 18:00

Bad brukare hålla flabben – anmälan läggs ner: ”Ord står mot ord”

Personal på ett LSS-boende i Ystads kommun anklagas för att ha hånat och talat nedsättande om brukarna. Nu väljer socialförvaltningen att lägga ner anmälan. – Ord står mot ord.

YA - 07 maj 20 kl. 17:15

På Svarteskolan är varje rast en rolig fysisk utmaning

Veckans utmaning för eleverna på Svarteskolan är att springa runt idrottssalen 3 000 gånger sammanlagt. Det visade sig vara en baggis..

YA - 07 maj 20 kl. 17:00

Olycka: Skärmflygare till sjukhus i helikopter

En man i 40-årsåldern skadades på torsdagen då han störtade i backen med sitt skärmflyg med motor. Han fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund med helikopter. .

YA - 07 maj 20 kl. 16:00

Gårdsrånarna har knutits till fler brott: ”Skrämdes av larmet”

Ytterligare brott läggs de häktade gårdsrånarna till last. När ligan försökte bryta sig in på en gård i Löderup fastnade de på övervakningskameran. Åtal mot de tre brutala rånarna, som bland annat bröt sig in hemma hos Carl Piper, närmar sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.