PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 31 October, 14:36

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 11:06

EU-kommissionen spår svensk återhämtning andra halvåret”Betydande budget- och finanspolitiskt stöd bör begränsa fallet i ekonomin och på arbetsmarknaden. Inflationen väntas röra sig ytterligare nedåt”, skriver kommissionen. De bedömer att den offentliga sektorns underskott kommer att öka till över 5 procent av BNP under 2020. Under 2021 väntas förbättrade offentliga finanser stabilisera statsskulden i förhållande till BNP kring strax över 42 procent av BNP. Kommissionens noterar att indikatorer över den ekonomiska aktiviteten och förtroendet i Sverige visade positiva tecken i börjar av 2020, men när coronaviruset började spridas i mars så minskade den ekonomiska aktiviteten snabbt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, Sverige, KPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionen, spårsvensk , återhämtningandra , halvåret
Opinionen.se - 22 feb 13 kl. 11:12

Seg ekonomisk återhämtning i EU

Det går trögt för EU:s ekonomier att komma i gång igen, visar EU-kommissionens nya prognos. Först i slutet av året blir det lite snurr på tillväxten. För helåret 2013 spås en mager BNP-tillväxt på 0,1 procent i genomsnitt för EU, medan euroområdet krymper med 0,3 procent.

EU-Parlamentet - 25 jun 15 kl. 09:09

Pressmeddelande - En skjuts till ekonomisk återhämtning - parlamentet godkänner "Junckerplanen"

Plenarsammanträde : På onsdagskvällen antog parlamentet den investeringsplan på 315 miljarder euro, "Junckerplanen", som tillkännagavs av EU-kommissionen i november förra året. Syftet med planen är att uppmuntra till finansiering av bärkraftiga investeringar i Europa. Under förhandlingarna fick parlamentet igenom en ändrad finansieringsstruktur, inflytande vid val av ledning och mer demokratisk insyn i förhandlingarna med rådet.

YLE - 05 nov 13 kl. 14:13

EU: Ekonomin återhämtar sig långsamt

EU-kommissionen räknar med långsam återhämtning. EU-kommissionen räknar i sin nyaste prognos med långsam återhämtning i eurozonen och hela EU nästa år. Ännu under 2013 kommer eurozonens ekonomi som helhet att backa med 0,4 procent, trots en upphämtning under slutet av året.

YLE - 13 feb 17 kl. 14:04

Prognos: EU:s ekonomi växer – men Finlands är näst sämst i klassen

För första gången på tio år beräknas ekonomin växa i alla 28 EU-länder, förutspår EU-kommissionen i sin nya prognos. Men prognosen präglas av större osäkerhet än vanligt. Osäkerheten beror på att det är svårt att förutspå vilka avsikter USA:s nya regering har och hur det kommer påverka Europas ekonomi.

Barometern - 02 jan 14 kl. 07:40

EU:s strategi fungerar

”Olyckskorparna fick fel. Men vi ska inte ta ut någon seger i förskott. I stora delar av Europa är arbetslösheten fortfarande oacceptabelt hög.

HBL - 04 mar 15 kl. 00:18

Tillväxt i nedskärningarnas tid

Finland går på minus, EU-kommissionen pekar på tillväxtmöjligheterna inom handeln. Men rigid planering ses som ett hinder.Ett konkret mått på den pågående recessionen är att nästan 370 000 personer har registrerade betalningsanmärkningar.

BT - 04 nov 14 kl. 14:32

EU skriver ner Sverigesiffror

EU-kommissionen ser lite dystrare på svensk ekonomi än regeringen. Och tillväxten i EU väntas i år stanna på 1,3 procent - klart lägre än förhoppningarna i våras.I höstprognosen går kommissionen igenom läget i EU som helhet och land för land.

HBL - 11 sep 13 kl. 12:30

EU-chefen: Vi är på rätt väg

Den ekonomiska krisen är långt ifrån över, men EU är i alla fall på rätt väg, hävdade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso när han på onsdagsmorgonen inledde sitt tal om läget i unionen inför EU-parlamentets ledamöter i Strasbourg. ? Återhämtningen finns i sikte.

BT - 04 nov 14 kl. 11:02

Mörkare siffror i Bryssel

Tillväxten i EU väntas i år stanna på 1,3 procent - betydligt lägre än förhoppningarna i våras. "Under det första halvåret har BNP-tillväxten fått kämpa för att ta fart, vilket inte bara dämpat utan också försvagat återhämtningen", konstateras det i EU-kommissionens höstprognos som offentliggjordes klockan 11 i dag.Totalt räknar kommissionen med en tillväxt i EU på 1,3 procent i år, följt av 1,5 procent för 2015.

BT - 05 mar 14 kl. 12:40

Miljarder i EU-stöd till Ukraina

EU-kommissionen har beslutat om ett stödpaket på sammanlagt 11 miljarder euro de närmaste åren för att stötta Ukrainas krisande ekonomi, säger EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso på en pressträff i Bryssel. Paketet består av många olika delar. Förutom 610 miljoner euro, som erbjöds redan tidigare i ett handels- och associationsavtal som Ukraina valde att inte skriva under i slutet av förra året, så handlar det om nya pengar, enligt Barroso.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.