Nyan > Svenskfinland

Monday, 06 July, 21:29

Nyan - 05 maj 20 kl. 09:00

Birger Jarl i myndighetstrubbel igenBirger Jarl, som tidigare gått i trafik mellan Stockholm och Mariehamn, har tidigare dömts ut som svartbygge och vräkts från sin plats vid Stadsgårdskajen. Nu riskerar befälhavaren fängelsestraff efter att ha avgått från Stockholm till Timrå utan tillstånd, skriver SVT Västernorrland på sin hemsida.
Birger Jarl köptes av den svenske entreprenören Leif-Ivan Karlsson för fyra år sedan och har nyttjats som flytande hotell. Sedan dess har fartyget varit föremål för en rad kontroverser och har bland annat vräkts från sin plats vid Stadsgårdskajen i centrala Stockholm. I förra veckan kördes fartyget till Vivstavarv i Timrå utanför Sundsvall för att undgå myndigheterna i huvudstaden, trots att Birger Jarl inte har haft tillstånd att lämna Stockholm.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jarl, Stockholm, Mariehamn, Stadsgårdskajen, Timrå, SVT Västernorrland, Leif-Ivan Karlsson, Vivstavarv, Sundsvall, Birger Jarl, Nya Åland, TEXT, Karlsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birger, Jarli , myndighetstrubbel, igen
Nyan - 11 apr 18 kl. 15:37

Birger Jarl är till salu

Den gamla Ålandskryssaren Birger Jarl är till salu igen. Sedan 2013 har fartyget legat i Stockholm och använts som hotell och vandrarhem. 2016 köptes hon av tv-kände miljonären Leif-Ivan Karlsson.

Uppsalanyheter.se - 21 maj 15 kl. 04:57

Bombattack mot Birger Jarl

Strax efter klockan 03:00 kallades polis till nöjeslokalen Birger Jarl sedan en kraftig detonation skett i lokalen, skadegörelsen är enligt polisen begränsad till ett rum.Strax efter klockan 03:00 kallades polis till nöjeslokalen Birger Jarl sedan en kraftig detonation skett i lokalen, skadegörelsen är enligt polisen begränsad till ett rum.   Någon okänd person har kastat in någonting i ett rum på Birger Jarl som sedan har detonerat, lokalen var tom vid tillfället och ett rum har fått skador i samband med attacken.

Dagens PS - 09 apr 18 kl. 15:54

TV-kände miljonären säljer M/S Birger Jarl

”Mitt livs största misstag”, säger Leif-Ivan Karlsson till Dagens PS om båtaffären i juli 2016. Det har inte gått ett år sedan vi träffade Leif-Ivan Karlsson, känd från flera tv-såpor, ombord på det gamla Ålandsfartyget M/S Birger Jarl, som ligger förtöjt vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Då, i maj 2017, var han sprudlande glad över sitt båtköp och hade massor av planer för den gamla skutan, däribland en skybar på akterdäck, en pianobar, event med lunchkryssningar, hotell och vandrarhem.

Nyan - 27 jun 18 kl. 15:43

Sköna drömmar på gamla Birger Jarl

Varje natt i många år låg hon i Västra hamnen. Nu kan du sussa gott för mindre än 50 euro på detta K-märkta fartyg, mitt i Stockholm. Ett alternativ för ålänningen på storstadsvisit.

NT - 12 jun 11 kl. 01:30

DNA-analys talar för Birger Jarl

Nya DNA-analyser och undersökningar av benrester ger ytterligare stöd för att det verkligen är Birger jarl, hans son Erik och andra hustrun Metchild som vilar i klosterkyrkan i Varnhem mellan Skara och Skövde, rapporterar Upsala Nya Tidning..

SvD - 12 jun 11 kl. 01:30

DNA-analys talar för Birger jarl

Nya DNA-analyser och undersökningar av benrester ger ytterligare stöd för att det verkligen är Birger jarl, hans son Erik och andra hustrun Metchild som vilar i klosterkyrkan i Varnhem mellan Skara och Skövde..

Nyan - 27 jun 13 kl. 13:00

Birger Jarl kan bli Stockholmshotell

Kryssningsfartyget Birger Jarl kan ha en framtid som hotell vid kajen i Gamla Stan i Stockholm..

Nyan - 15 jul 13 kl. 10:00

Nu kan man bo på Birger Jarl

Fick du aldrig tillfälle att kryssa med Ånedinlinjens Birger Jarl? Lugn, fartyget är nu vandrarhem i Stockholm och det finns följaktligen fortfarande möjlighet att sova i hytterna.
Från rederiets hemsida lotsas man i dag till Ånedin Hostels hemsida.

UNT - 16 jul 13 kl. 10:04

Här startar branden på Birger Jarl

I natt utsattes nattklubben Birger Jarl för ytterligare ett brandattentat. Enligt polisen var branden bara ett par minuter från att bli en storbrand..

Realtid - 20 sep 13 kl. 14:52

Affärsvärlden-profil till Birger Jarl FK

Fastighetsanalytikern Bertil Nilsson går till Birger Jarl Fondkommission..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Lyckad premiärpå Ålandstravet

Stämingen var bra både bland publiken och deltagarna vid lördagens säsongspremiär på Ålandstravet. .

Nyan - 2 timmar sedan

Flest arbetslösa i Mariehamn

Arbetslösheten på Åland i juni var högst i Mariehamn, enligt Åsubs senaste statistik. .

Nyan - 3 timmar sedan

Reservation mot asfaltbeslut

Jill Fredrickson (C) och Gunnar Granlund (ÅF) reserverade sig mot infrastrukturnämndens beslut om att staden ska transportera bort den asfalt som ÅMHM beslutat att är farlig tjärasfalt och ligger i Ödanböle. Orsaken är att man anser det oansvarigt av den nya nämnden att godkänna tilläggskostnader i storleksordningen 300 000–600 000 euro för åtgärder som den tidigare nämnden borde tagit ställning utan en opartisk genomgång. Infrasturkturnämndens möte hölls den 29 juni.

Nyan - 4 timmar sedan

Ny tavla med Föglögårdars bomärken

Bomärksforskaren Göran Dahl i Saltvik har på Garantiföreningen Matsmårs förfrågan sammanställt en utskrift av Föglögårdarnas bomärken. Kjell Ekström har producerat en ny tavla av bomärkena. Totalt är det fråga om 82 märken från byarna och enstaka hemmanen på Föglö.

Nyan - 5 timmar sedan

Smittad har rest med Silja Europa – THL varnar resenärer

En person som rest med Silja Europa till Tallinn den 30 juni och den 1 juli har haft milda symtom och rört sig i fartygets allmänna utrymmen under en längre tid. Nu uppmanar Institutet för hälsa och välfärd THL att den som rest med avgången att vara uppmärksam på möjliga coronavirussymtom som exempelvis feber och elller hosta och eller andnöd. Även om man endast har milda symtom uppmanas man ta kontakt med sjukvården, för att bli testad.

Nyan - 5 timmar sedan

Chipsters kan lämna Åland

Chipsters nya ägare meddelar att man möjligen ska stänga ner eller flytta verksamheten på Åland till sina övriga enheter. Det berättar bolaget PNM Gourmet Oy i ett pressmeddelande. I måndagens tidning berättade Nya Åland att Chipsters sålts till det finska holdingbolaget.

Nyan - 6 timmar sedan

Följ med dagens presskonferens

Dagens coronapresskonferens börjar klockan 16. Följ den här. TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 7 timmar sedan

Premiärkryss för FC Åland

  Det blev varken någon sambafotboll eller något målkalas när FC Åland inledde årets division tre. Men ett poäng blev det. FC Åland började sin första match i årets division 3 som det spelförande laget.

Nyan - 8 timmar sedan

Chipsters sålt till finskt holdingbolag

Chipsters har sålts till finska PNM Holding. Det framgår i ett pressmeddelande från säljaren, svenska Martin & Servera som ägt Chipsters sedan 2016. .

Nyan - 10 timmar sedan

Stengolv från 1800-talet väcks till liv

Kafé Kalesch vid Eckerö post- och tullhus är unikt i sitt slag och slog upp dörrarna för allmänheten på onsdagen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.