SVT > Utrikes

Tuesday, 02 March, 19:02

SVT - 03 maj 20 kl. 20:30

Människans påverkan på miljön syns tydligt under coronakrisenEn av pandemins sidoffekter är en förbättrad miljö, inte minst i världens storstäder. Och kanske har vår inverkan på miljön aldrig synts tydligare än nu. Men hur kommer det bli när världen så småningom ska dra igång sina ekonomier igen?.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människans, påverkan, miljön, syns, tydligtunder , coronakrisen
YLE - 15 jan 17 kl. 17:13

Naturfotografen Petteri Saario kände ångest för miljöförstöring redan som barn

Då Petteri Saario hittade sina gamla dagböcker blev han chockerad. Redan som liten pojke hade hans oro över naturens förorening varit enorm. Petteri Saario minns inte så mycket av sin barndom.

YA - 16 okt 13 kl. 04:00

Djupgående problem

Foto: Christian Andersson
Den alarmerande situationen för fisken i Östersjön måste åtgärdas. Tyvärr finns det inga enkla lösningar.
Östersjön mår inte bra.

YLE - 20 sep 15 kl. 14:30

Den nyinflyttade vargen väcker uppmärksamhet

- På senare år då det talats mycket om då en vargflock dykt upp i ett område, så har folk fått bilden av att det finns mängder av dem och att de bebor stora områden.
- Det förstärks av att vargflocken delar upp sig i små skockar som samtidigt vandrar på olika håll i reviret. - Sen då människor gör observationer kan man ha sett varg på 20-30 kilometers avstånd från varandra.

Skånskan - 27 dec 19 kl. 15:50

Alla nyorden 2019

Språk Här är samtliga av årets nyord - och deras betydelse. Animoji
En emoji utformad efter en persons ansikte. Antivaxxare
En person som av rädsla för negativa konsekvenser motsätter sig vaccinering.

HBL - 04 apr 15 kl. 06:00

Musiken får hjärnan att dansa

Gränslös kreativitet kan ge hjärnforskningen kunskap som i bästa fall leder till billig och effektiv rehabiliteringshjälp för personer med hjärnskador. Under våren drar också sångarna i Rajaton sitt strå till forskningsstacken. De låter mäta sin hjärnaktivitet medan de arbetar.

Skånskan - 08 feb 19 kl. 05:00

Godset prisas för solsatsning

DUVEKE De många solpanelerna på verkstadens tak smälter in så bra att de knappt syns, men samlar in solenergi så att 25 procent av Duveke Säteris elbehov täcks.
Godsets vd Thomas Wiklund fick Svalövs kommuns energipris för det och andra miljövänliga åtgärder som satts in på säteriet.Familjen köpte Duveke Säteri, som ligger någon mil norr om Svalöv, 1993.

YLE - 05 feb 14 kl. 17:03

Tollanders pris till Bo Lönnqvist

På Runebergsdagen firar Svenska litteratursällskapet i Finland sin 129:e årshögtid bl.a. med att belöna 20 författare, vetenskapsutövare och konstnärer för deras insatser för litteraturen, forskningen och konsten.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 08:00

Från kaos till klarhet. Första världskriget i konsten

Det har förflutit exakt hundra år sedan första världskriget bröt ut och världen bevittnade en av de mest omvälvande händelserna i modern historia. Det var under denna tid som stridsvagnen uppfanns, stridsgas användes för första gången och kulsprutan blev vanlig. Många är de som på olika sätt har satt ord och bild på första världskriget för att öka medvetenheten om krigets följder och framförallt individernas erfarenheter.

Sydsvenskan - 30 apr 16 kl. 04:00

Utan väggar går vi in i väggen

Angående arkitektur så har jag ett favoritcitat. Winston Churchill sa 1943: ”Vi formar våra byggnader och sedan formar de oss”. Lägg till något som den brittiske filosofen John Ruskin poängterade: om vi vill veta sanningen om ett samhälle bör vi studera dess konst och ingen konst är väl tydligare än byggnadskonsten som är skriven längsmed gatorna.

YLE - 04 jun 16 kl. 09:32

Myggorna är här- är du redo?

Känns försommarens myggbett värre än senare myggbett- sant eller falskt? Fem påståenden om myggbett. Hur är det egentligen, kan styrkan i myggbetten variera beroende på tidpunkt under sommaren?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.