PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 10 July, 08:47

PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 09:35

Här är aktierna som stigit över 50 procent i aprilListan med de aktier som stigit mest den senaste månaden toppas av Moment Group. Bolaget är en av Skandinaviens största aktörer inom underhållning och upplevelseindustrin. Bland annat driver ett av dotterbolagen China Teatern, Oscarsteatern och Intiman i Stockholm, Lisebergsteatern i Göteborg, Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och Hamburger Börs i Stockholm. Inte oväntat kollapsade bolagets aktie när coronakrisen slog till. Men april har inneburit en remarkabel återhämtning och aktien står nu över 100 procent högre än för en månad sedan.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Moment Group, Skandinaviens, China Teatern, Intiman, Stockholm, Göteborg, Falkenberg, Hamburger Börs, Vicore Pharma, VP01, Camurus, Vaughan Gething, BBC, Oscar Properties, Stockholmsbörsen, Group, Pharma Holding, Properties Holding, Cellink, Media, Biopharma, Bacterial Therapeutics, Group AB, Group SDB, Service Management Holding

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är aktiernasom , stigitöver 50 procent i , april
DI - 30 apr 14 kl. 22:12

Bästa aktierna i april

Servetter och vitvaror var vinnande branscher på börsen i april. I råvarusektorn var det däremot tätt mellan minorna..

VA - 30 apr 18 kl. 11:03

Spotify i topp - Här är de 10 mest köpta och sålda aktierna bland svenskar i april

De mest handlade aktierna i april hos Nordnets kunder i Sverige.  .

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 13:00

Aktierna som mer än fördubblats sedan årsskiftet

Bortsett från de senaste dagarnas klart dämpade humör så har börsen gått som tåget i år. Men det finns förstås enskilda aktier som fullkomligt rusat sedan årsskiftet. Ingen aktie på Stockholmsbörsens huvudlista Nasdaq Stockholm hade i morse stigit mer än 100 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 30 dec 19 kl. 11:52

Aktierna som ökat mer än 1000 procent

I bloggen jämför Nicklas Andersson decenniets börser. Trots att året 2019 är det bästa sedan 00-talet är inte 2019 översvallande bra, endast 7 procent upp från fjolårshögsta (läs 2018) den 29 augusti och 4,5 procent från förra gången börsen nådde All Time High, den 27 april 2015. ”Ett rekord som äntligen förpassades till historieböckerna när vi i år, 1639 dagar senare, fick ett nytt All Time High i samband med Atlas Copcos rapport 21 oktober”, skriver han i bloggen.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 10:53

Här är aktierna som stigit mer än 25 procent i veckan

Allra bäst har det gått för Catena Media som stigit 56,3 procent. Kundanskaffningsbolaget aktie har haft det tufft under coronaoron. Men i veckan släpptes siffror för januari-februari som inte indikerade någon coronaeffekt.

PrivataAffärer - 28 feb 20 kl. 07:10

Här är aktierna som stått emot raset

När börsen stängde på torsdagen så stod faktiskt bostadsutvecklaren SSM:s aktie 22 procent högre jämfört med en vecka tidigare. SBB:s köp av en storpost i SSM förra fredagen står bakom uppgången. E-handlaren Boozt har klättrat 17,2 procent på en vecka efter att ha redovisat ökad omsättning och resultat samt något högre bruttomarginal för det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 07:29

Valueguard: Stigande bopriser i april

  Bostadspriserna har stigit 1,9 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 1,3 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,4 procent i april jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 1,1 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna steg 0,2 procent.

PrivataAffärer - 31 maj 19 kl. 07:38

Aktierna som pallat trycket i maj

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag hela 6 procent lägre än för en månad sedan. Framförallt handelskrigen har bidragit till att sänka index. Men det finns aktier som pallat trycket och stigit trots det generellt usla börsklimatet.

PrivataAffärer - 09 maj 19 kl. 06:49

Mäklarstatistik: Villapriserna steg i april

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 3 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 1 procent samtidigt som villapriserna stigit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 07:03

Mäklarstatistik: Försäljningarna ökade i april trots coronapandemin

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, varit oförändrade jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 2 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 7 procent samtidigt som villapriserna stigit 5 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Omvänd vinstvarning från Intrum

Enligt Infronts analytikersammanställning från i början av maj räknade analytikerna med ett justerat rörelseresultat på 892 miljoner kr i det andra kvartalet. ”Under andra halvan av andra kvartalet har vi sett en relativt snabb återgång mot ett normalläge i de 24 europeiska marknader som vi är verksamma i. Detta har möjliggjort en starkare utveckling av vår verksamhet och högre inkasseringsnivåer jämfört med våra tidigare interna förväntningar.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Atrium Ljungberg något sämre än väntat

Hyresintäkterna uppgick till 579 miljoner kr. Det kan jämföras med förväntade 590 miljoner. Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen uppgick till 376 miljoner kr.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

NP3 höjde förvaltningsresultatet

Driftsöverskottet uppgick till 202 miljoner kr (179). Förvaltningsresultatet blev 136 miljoner kr (122). Värdeförändringar på fastigheter var 15 miljoner kr (63).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nettosparandet i fonder ökade i juni

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 78 miljarder kr och uppgick vid halvårsskiftet till 4.776 miljarder. I juni nysparades totalt 11,9 miljarder kr i fonder.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

KO stämmer kommunalt energibolag

En konsument som tecknar ett elavtal med det kommunala energibolaget Sundsvalls Energi och väljer rörligt elpris kan välja ett avtal med tolv månaders uppsägningstid. Avtalet marknadsförs med en rabatt, men rabatten är bara 2 öre per kilowattimme. För en månads förbrukning motsvarar rabatten för en lägenhet runt 3 kr och för en villa runt 30 kr.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Allt fler svenskar börjar med daytrading

Trots en tråkig börsvår ökar intresset för börsen och ekonomifrågor. Idag kan man följa många traders via kanaler i sociala medier. I flera olika podcaster kan man höra traders berätta om läget på börsen och vilka bolag de tror på (eller inte tror på).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Pictet överviktar Europa och euron

Andra halvåret fortsätter präglas av lägre vinster för företagen och ovisshet på marknaderna. Centralbankerna fortsätter därför med att utfärda stora lättnadsåtgärder för att hjälpa till att stabilisera ekonomin. Det anser Pictets chefsstrateg Luca Paolini i den nyligen publicerade månadsbarometern för juli för den internationella schweiziska banken Pictet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Analytiker: Maj blir kanske botten i stället för april

”Det var lite svagare än jag räknat med. Jag hade trott att den skulle plana ut, men nu sjönk den i stället 1,5 procent. Det finns dock fortsatt en uppåtrisk för vår prognos att BNP kommer att falla 9 procent under andra kvartalet och Riksbanken som har en liknande prognos”, säger Olle Holmgren, ekonom vid SEB.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

SCB: Konsumtionen sjönk nästan 10 procent i maj

Jämfört med månaden före steg konsumtionen 1,2 procent, i säsongsrensade värden. Under tremånadersperioden till och med april sjönk konsumtionen 8,3 procent jämfört med samma period föregående år. Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen negativt var transporter och detaljhandel med och service av motorfordon, som minskade med 28,7 procent i fasta priser Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen positivt var bostad, elektricitet, gas och uppvärmning, som ökade med 1,6 procent i fasta priser I april sjönk hushållens konsumtion med reviderade -10,7 procent jämfört med samma månad året före (-10,0).

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Betting: Kepler upprepar köp i sektorn

Kindreds riktkurs höjs till 80 kr, från 78 kr. ”Efter Kindreds starka preliminära uppdatering för det andra kvartalet har vi höjt våra uppskattningar avsevärt för 2020 då den negativa effekten på sportbetting har varit lägre än väntat samtidigt som kostnadsbesparingarna också gett resultat”, skriver analyshuset. Betsson höjs samtidigt till 73 kr, från 65 kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.