PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 10 July, 08:55

PrivataAffärer - 23 apr 20 kl. 08:12

Något sämre än väntat för MuntersOmsättningen uppgick till 1.566 miljoner kr, mot ett analytikersnitt på 1.563 miljoner. Den justerade ebita-marginalen blev därmed 8,3 procent mot prognossnittet på 8,6 procent. Orderingången landade på 1.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Munters, Klas Forsström, För, Kina, Europa, Americas, Foodtech, Nyhetsbyrån Direkt, Infront

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Något sämre än, väntatför , Munters
Dagens PS - 14 dec 17 kl. 09:43

Dystert, Munters – rasar 7,2 procent

Faller tungt i börsstarten på vinstvarning. Munters aktie har alltså ingen munter utveckling på Stockholmsbörsen i den inledande handeln. Efter bolagets vinstvarning är aktien, efter en knappt halvtimmes handel, ned med hela 7,2 procent.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Atrium Ljungberg något sämre än väntat

Hyresintäkterna uppgick till 579 miljoner kr. Det kan jämföras med förväntade 590 miljoner. Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen uppgick till 376 miljoner kr.

DI - 12 maj 17 kl. 16:26

Munters godkänt för notering

Munters har enligt ett börsmeddelande blivit godkänt för notering på Stockholmsbörsen och första handelsdag blir, som väntat, fredag den 19 maj. .

DI - 09 nov 17 kl. 11:43

Munters straffas på börsen

Munters faller på börsen efter att ha rapporterat sämre siffror än väntat för tredje kvartalet. Fukthanteringsbolagets vd konstaterar att kvartalet ser svagare ut, och hänvisar till bolagets ojämna projektingång på datacentersidan..

DI - 14 dec 17 kl. 11:55

Munters faller under noteringskurs efter vinstvarning

Munters faller på Stockholmsbörsen efter att bolaget på onsdagskvällen varnat för att tillväxtsegmentet Data Centers oväntat kommer gå med förlust i det fjärde kvartalet. Aktien ser nu ut att stänga under teckningskursen 55 kronor för första gången sedan den noterades i maj..

PrivataAffärer - 16 feb 18 kl. 08:10

Munters klart bättre än väntat

Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett justerat rörelseresultat (ebita) på 174 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017. Enligt SME Direkt väntades 158 miljoner....

DI - 13 feb 19 kl. 08:05

Munters gör goodwillnedskrivning och ställer in utdelningen

Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett lägre justerat resultat än väntat på 154 miljoner kronor, under analytikernas snittprognos på 188 Mkr. Bolaget gör också en goodwillnedskrivning på 323 Mkr..

DI - 18 jul 19 kl. 08:03

Vinstkross från Munters – men spår lägre orderingång framöver

Fukthanteringsbolaget Munters rapporterar ett klart högre resultat än väntat i det andra kvartalet. Bolaget ser samtidigt svagare orderingångsutveckling framöver..

DI - 13 feb 20 kl. 08:04

Lägre resultat än väntat från Munters

Fukthanteringsbolaget Munters redovisade ett justerat ebita-resultat på 229 miljoner kronor vilket kan jämföras med 225 Mkr under samma….

DI - 23 apr 20 kl. 08:06

Starkare orderingång än väntat för Munters

Fukthanteringsbolaget Munters rapporterar ett justerat ebita-resultat om 130 miljoner kronor, att jämföra med prognosen på 134 Mkr. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Omvänd vinstvarning från Intrum

Enligt Infronts analytikersammanställning från i början av maj räknade analytikerna med ett justerat rörelseresultat på 892 miljoner kr i det andra kvartalet. ”Under andra halvan av andra kvartalet har vi sett en relativt snabb återgång mot ett normalläge i de 24 europeiska marknader som vi är verksamma i. Detta har möjliggjort en starkare utveckling av vår verksamhet och högre inkasseringsnivåer jämfört med våra tidigare interna förväntningar.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Atrium Ljungberg något sämre än väntat

Hyresintäkterna uppgick till 579 miljoner kr. Det kan jämföras med förväntade 590 miljoner. Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen uppgick till 376 miljoner kr.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

NP3 höjde förvaltningsresultatet

Driftsöverskottet uppgick till 202 miljoner kr (179). Förvaltningsresultatet blev 136 miljoner kr (122). Värdeförändringar på fastigheter var 15 miljoner kr (63).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nettosparandet i fonder ökade i juni

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 78 miljarder kr och uppgick vid halvårsskiftet till 4.776 miljarder. I juni nysparades totalt 11,9 miljarder kr i fonder.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

KO stämmer kommunalt energibolag

En konsument som tecknar ett elavtal med det kommunala energibolaget Sundsvalls Energi och väljer rörligt elpris kan välja ett avtal med tolv månaders uppsägningstid. Avtalet marknadsförs med en rabatt, men rabatten är bara 2 öre per kilowattimme. För en månads förbrukning motsvarar rabatten för en lägenhet runt 3 kr och för en villa runt 30 kr.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Allt fler svenskar börjar med daytrading

Trots en tråkig börsvår ökar intresset för börsen och ekonomifrågor. Idag kan man följa många traders via kanaler i sociala medier. I flera olika podcaster kan man höra traders berätta om läget på börsen och vilka bolag de tror på (eller inte tror på).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Pictet överviktar Europa och euron

Andra halvåret fortsätter präglas av lägre vinster för företagen och ovisshet på marknaderna. Centralbankerna fortsätter därför med att utfärda stora lättnadsåtgärder för att hjälpa till att stabilisera ekonomin. Det anser Pictets chefsstrateg Luca Paolini i den nyligen publicerade månadsbarometern för juli för den internationella schweiziska banken Pictet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Analytiker: Maj blir kanske botten i stället för april

”Det var lite svagare än jag räknat med. Jag hade trott att den skulle plana ut, men nu sjönk den i stället 1,5 procent. Det finns dock fortsatt en uppåtrisk för vår prognos att BNP kommer att falla 9 procent under andra kvartalet och Riksbanken som har en liknande prognos”, säger Olle Holmgren, ekonom vid SEB.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

SCB: Konsumtionen sjönk nästan 10 procent i maj

Jämfört med månaden före steg konsumtionen 1,2 procent, i säsongsrensade värden. Under tremånadersperioden till och med april sjönk konsumtionen 8,3 procent jämfört med samma period föregående år. Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen negativt var transporter och detaljhandel med och service av motorfordon, som minskade med 28,7 procent i fasta priser Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen positivt var bostad, elektricitet, gas och uppvärmning, som ökade med 1,6 procent i fasta priser I april sjönk hushållens konsumtion med reviderade -10,7 procent jämfört med samma månad året före (-10,0).

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Betting: Kepler upprepar köp i sektorn

Kindreds riktkurs höjs till 80 kr, från 78 kr. ”Efter Kindreds starka preliminära uppdatering för det andra kvartalet har vi höjt våra uppskattningar avsevärt för 2020 då den negativa effekten på sportbetting har varit lägre än väntat samtidigt som kostnadsbesparingarna också gett resultat”, skriver analyshuset. Betsson höjs samtidigt till 73 kr, från 65 kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.