Alliansfritt Sverige > Opinion

Thursday, 24 September, 22:44

Alliansfritt Sverige - 02 jan 11 kl. 14:54

Hanna: Pensionärerna gör Sverige till ett U-land

NOTIS. Centerpartiets kommunalråd i Uppsala, Stefan Hanna, fortsätter att leverera. Efter tjockisskatten och bidragsknarket kommer nu det svarta hålet. Pensionärerna suger all energi ur oss vanliga människor, och Sverige riskerar att förvandlas till ett U-land pga detta.

Detta "svarta hål" menar Hanna "tar all tillgänglig energi och för oss in i en fattig tid igen". Inlägget avslutas med en plikttrogen men förvirrad utläggning om behovet av "moget ledarskap" och evig tillväxt.

Stefan Hanna. Med såna som dig behövs inte alliansfritt Sverige. Du gör jobbet lika bra själv.

Stefan Hanna (C) har på kort tid levererat odödliga citat och tar nu upp kampen mot bland annat Roland Utbult (KD), Tuve Skånberg (KD), Beatrice Ask (M) och Ulf Kristersson (M) som alliansfritt Sverige-favoriter. Samt såklart Per Ankersjö (C), vän till bloggen.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Sverige, Notis, Uppsala, Hanna, Roland Utbult, Skånberg, Ask, Ulf Kristersson, Per Ankersjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hanna, Pensionärerna, gör, Sverigetill ett , U-land
Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 07:49

SD står upp för pensionärerna

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
För få pensionärer känner till äldreförsörjningsstödet, tycker Mats Rosenqvist. Han anser att de olika regeringar som styrt sedan 2003 visat ett stort förakt mot pensionärerna och att äldreförsörjningsstödet borde marknadsföras bättre.
Endast Sverigesdemokraterna har tagit stark ställning för pensionärers eftersläpande pension och gick ut i senaste höstbudgeten med kraftigt sänkt pensionärsskatt.

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 13:46

Magdalena Andersson (S) tänker på pensionärerna - chockhöjer skatten

Magdalena Andersson (S) och regeringen har som bekant tänkt extra på pensionärerna, och skyller oviljan att finanisera sin egen försvarsberednings förslag på de stackars pensionärerna. Därför chockhöjer man nu skatten för svenska pensionärer, som flyttat till Portugal för att kunna överleva på sin pension.
Fin tjänstepension du har där, det vore ju synd om något skulle hända med den.

Barometern - 16 sep 13 kl. 07:32

Kampen för pensionärerna fortsätter

"Olika beskattning på lön och pension inte ska vara normaltillståndet. När utanförskapet minskar och de offentliga finanserna tillåter vill vi successivt minska skillnaden i beskattning." Under de sju år som vi kristdemokrater varit med och regerat Sverige har skatten för pensionärer sänkts med över 16 miljarder kronor.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:51

Pensionärerna festade loss

Svenska pensionärsförbundets fester brukar locka en stor publik. Så även årets vårfest som arrangerades på Norrvalla i Vörå. Förutom dans till tonerna av Vörå Spelmanklubb bjöds det på kaffe, mingel och program bl.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:06

Sluta straffa pensionärerna

Foto: Hasse Holmberg / TT
Det är orimligt och ovärdigt att Sverige som enda land i världen straffar pensionärer med högre skatt än löntagare. Det skriver de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Christer Adelsbo och Annelie Karlsson.Replik på Gunilla Nordgren, Annette Åkesson, Christer Akej ”På tolv år sänkte inte S skatten för pensionärer”, 17/3.

BT - 28 jul 12 kl. 00:30

Pensionärerna tänker framåt

Inkomstpensionerna kommer att sjunka valåret 2014. Det spår Pensionsmyndigheten i en färsk rapport. Pensionerna räknas ut enligt en komplicerad modell där kapitalmarknaderna, men framförallt sysselsättningen spelar roll.

BT - 14 okt 14 kl. 15:38

Vad väntar pensionärerna?

Kent-Åke Hansson ställer pensionärernas villkor mot invandring och menar att pensionärerna fått betala för ökat flyktingmottagande. Jag menar att detta är en helt felaktig beskrivning. Alliansen har sänkt skatten för både löntagare och pensionärer, vi har storsatsat på både infrastruktur och forskning, vi har minskat statsskulden och välfärden har större resurser än någonsin.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

Barometern - 28 aug 14 kl. 06:14

Varför ska pensionärerna rösta på ditt parti?

Barometern-OT har frågat partierna i länet varför pensionärerna ska rösta på deras parti. Varför ska Sveriges pensionärer rösta på just ditt parti? Anders Andersson (KD)
– Vi sätter vård och omsorg högst på den politiska dagordningen.

BT - 08 maj 14 kl. 09:07

När pensionärerna gör rösterna hörda

Replik. Svar till Rune Johansson, BT 3/5. En eloge för väl valda ord i en tankeväckande artikel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.