Nerikes Allehanda > Nyheter

Wednesday, 27 January, 20:09

Nerikes Allehanda - 11 apr 20 kl. 08:04

Örebrokaptenens uppriktiga ord – här är hans lärdomar: ”Har varit tuffa situationer”Han har klarat av sin första säsong som lagkapten i Örebro Hockey. Christopher Mastomäki bär med....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro Hockey, Mastomäki

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Örebrokaptenens, uppriktiga, ordhär är hans , lärdomarHar varit , tuffa situationer
Ekonomistas - 26 sep 13 kl. 06:00

Fokus på prestation snarare än fördomar

Hur kan anställningsbeslut fattas utan att förutfattade meningar om personer, baserat på till exempel deras kön, spelar in? Hur ser man till att besluten baseras på faktisk prestation snarare än på fördomar? Ett sätt är självklart att att avkoda ansökningar, dvs inte ge information om kön (om forskning kring detta har ekonomistas skrivit tidigare).

BT - 31 jul 12 kl. 09:00

Jobbigt med tröttsamma fördomar

Man kan vara journalist och slarva med sitt uppdrag. Eller så kan man vara en helt vanlig skribent som tar sitt uppdrag på allvar. Borås Tidning föredrar tydligen det första.

SVT Debatt - 27 mar 14 kl. 14:17

Den enda som bekräftar fördomar är Nina Lekander

RIDSPORT Det är inte SVT som bidrar till att sprida gamla, förlegade fördomar om ridsporten. Det är Nina Lekander själv. Ingen kallar Zlatan eller Henrik Lundkvist för överklass, trots att de tjänar mer än ryttareliten.

Trelleborgs Allehanda - 13 dec 13 kl. 10:34

Fördomar i kras i "Så mycket bättre"

Det är avskedets stund i "Så mycket bättre".I det sista programmet är det duetter på programmet.Samt kärleksförklaringar och insikten om att fördomarna har kommit på skam.

Kristianstadsbladet - 13 dec 13 kl. 10:34

Fördomar i kras i "Så mycket bättre"

Det är avskedets stund i "Så mycket bättre".I det sista programmet är det duetter på programmet.Samt kärleksförklaringar och insikten om att fördomarna har kommit på skam.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 16:52

Lärdomar av sars

Coronaviruset är smittsamt mellan människor. Det komplicerar saken för det kinesiska viruset, som nu också har drabbat USA. Med alla resor som förväntas ske under det kinesiska nyåret kan smittspridningen bli ett problem.

Nerikes Allehanda - 07 jan 16 kl. 05:15

Det börjar med fördomar och hat

Hela vägen till Auschwitz tänker jag på den polsk-brittiske författaren Joseph Conrads roman Mörkrets hjärta. Conrad skildrar i förtäckta ordalag en resa uppför Kongofloden, in i den belgiske kungen Leopold II:s privata koloni. I det som 1908 blev Belgiska Kongo och nu är republiken Kongo pågick runt sekelskiftet 1900 ett av världshistoriens mest brutala folkmord.

Sydsvenskan - 06 jan 15 kl. 13:13

Fördomar stryks medhårs och möter sällan mothugg

Arlövsrevyn 2015 talar till olika sidor i mig på helt olika sätt. Stofilen i mig blir glad över att årets u-båtshaveri besjungs på en gammal Beatlesmelodi, att vi serveras ett långt Alice Babs-medley och att både Göingeflickorna och Jokkmokks-Jokke lite otippat parodieras. Inte minst blir jag glad över att jag faktiskt ser en riktig revy, såna som fortfarande tevevisades när jag var liten, med en dos lösnäsa, en dos showdans och en återkommande gubbe – här till och med en gubbe som spelar tant – som näst sista nummer.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 09:59

Förkastade fördomar. Flera sätt att tala med barn om romernas utsatthet.

Det är lätt att döma Rumänien och lida med EU-migranter som tältar i vår kyla och tigger på gatorna. Svårt att förklara för barn inte minst, när man går förbi och inte skänker precis allt man har. Men hur är det med våra svenska romer?

DN - 27 dec 13 kl. 00:05

Årets ord 2013: Från självbilder till fördomar

Hur vi ser oss själva, hur vi vill bli sedda och hur andra faktiskt ser oss – det är frågor som varit hetare än någonsin under året som gått. Politiker, företag, länder, grupper och individer, alla är besatta av bilden av sig själv. Och av de ord som placerar oss i sammanhang vi vill vara – eller för allt i världen slippa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.