SR > Nyheter

Sunday, 12 July, 12:00

SR - 09 apr 20 kl. 12:56

Privatläkare vill ersättas för digitala besökPrivatläkare och sjukgymnaster tappar patienter på grund av coronapandemin. Sveriges Läkarförbund vill därför att offentligt finansierade privatmottagningar ska få samma ersättning för digitala besök som för fysiska..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Läkarförbund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatläkarevill , ersättasför , digitala, besök
YLE - 28 jun 16 kl. 06:47

Savon Sanomat: Dyrare än förr att besöka privatläkare

Det har blivit allt dyrare att besöka privatläkare. Samtidigt har priserna på läkartjänsterna stigit snabbare än inflationen, rapporterar Savon Sanomat. Priserna har stigit mest hos psykiatriska mottagningar, där priset stigit med 28 procent.

DN - 22 maj 20 kl. 19:27

Privatläkare får ersättning för digital vård – ska minska risken för coronasmitta

Omkring tusen privatläkare och fysioterapeuter får nu tillfälligt ersättning för digitala vårdkontakter..

BT - 19 jan 15 kl. 14:57

Privatläkare struntar i rapportering

Många privata vårdgivare bryter mot lagen och struntar i att rapportera till patientregistret. - Det är allvarligt eftersom patientsäkerheten hotas, säger Anders Jacobsson på Socialstyrelsen.Alla vårdgivare, utom primärvården, är enligt lag skyldiga att rapportera in uppgifter till patientregistret, Sveriges största och äldsta folkhälsoregister.

YLE - 22 apr 13 kl. 05:29

Privat vård allt mer bara för de rika

Skillnaden mellan dem som har råd och dem som inte har möjlighet att gå till privatläkare har ökat oroväckande mycket, anser hälsoforskningschefen Hennamari Mikkola vid Folkpensionsanstalten. Låginkomsttagarnas privatläkarbesök har minskat med hälften under de senaste tjugo åren, visar den utredning som Mikkola som bäst arbetar med. En orsak till den allt större klyftan är att Folkpensionsanstaltens ersättningsbelopp inte har höjts trots att läkarbesöken har blivit dyrare.

YLE - 03 apr 14 kl. 04:58

Svårt få läkartid i Karis

Den första tiden i stadens regi har varit rätt besvärlig för Karis hälsostation. Många patienter är frustrerade över att de inte får tid hos läkare när det gäller icke brådskande fall.
Anne Pietinalho Anne Pietinalho Bild: Yle/Minna Almark
Karisbon Annika Brax väntade fem månader på att få träffa en läkare för att tala om sin diabetes, som hon nyligen hade fått diagnostiserad.

Sydsvenskan - 15 mar 15 kl. 17:30

Tusentals i fransk vårdprotest

Tusentals vårdarbetare gick ut på Paris gator för att protestera mot en vårdreform som på tisdag ska diskuteras i det franska parlamentet. Läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och vårdstudenter samlade sig till den största protestmarschen med vårdpersonal på 20 år.Demonstranterna anser att reformen kommer att leda till ökad byråkrati och sämre vård.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 15 kl. 17:30

Tusentals i fransk vårdprotest

Tusentals vårdarbetare gick ut på Paris gator för att protestera mot en vårdreform som på tisdag ska diskuteras i det franska parlamentet. Läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och vårdstudenter samlade sig till den största protestmarschen med vårdpersonal på 20 år.Demonstranterna anser att reformen kommer att leda till ökad byråkrati och sämre vård.

YLE - 20 feb 13 kl. 07:26

Läkarförbundet sågar FPA-förslag

Läkarförbundet kritiserar Folkpensionsanstaltens förslag om ett pristak för privata läkartjänster. En arbetsgrupp för FPA-ersättningar överlämnade förra veckan ett förslag till social- och hälsovårdsminister Paula Risikko. I rapporten föreslås att kostnaderna för privata läkartjänster kunde regleras till exempel genom ett pristak för att förhindra att höjningen av FPA:s ersättningsbelopp påverkar prissättningen.

YLE - 11 dec 14 kl. 04:19

Stora prisskillnader inom privata vården

Prisskillnaderna inom den privata vården i Finland varierar både från ort till ort och företag till företag, men också inom ett och samma vårdföretag och till och med på samma läkarstation. Det kan handla om upp till 500 euros skillnad, visar Konsumentförbundets nya kartläggning. Finländarna söker sig allt oftare till den privata vården, även om den är dyr.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:15

"Sjukvården ingen anarkistisk marknad"

Enligt professorn i produktionsekonomi Paul Lillrank är den ökade valfriheten inom vården ett steg i rätt riktning. Det är ändå viktigt att man sätter upp tydliga kriterier för de privata aktörerna, påminner Lillrank. - Valfriheten är den centrala frågan i vårdreformen.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Iran: Felriktad radar ledde till flygkrasch

Nedskjutningen av det ukrainska passagerarplanet utanför Teheran i januari berodde på en felriktad radar, det uppger nu Iranska myndigheter..

SR - 1 timme sedan

Höga insatser då Polen går till val

Många bedömare ser söndagens andra presidentvalsomgång som det viktigaste valet sedan det banbrytande parlamentsvalet 1989, som ofta betraktas som en startpunkt för kommunismens fall..

SR - 2 timmar sedan

Coronapandemin präglar årets nådeansökningar

De nådeansökningar som justitiedepartementet fått in hittills i år, skiljer sig en del från tidigare..

SR - 2 timmar sedan

Mali kan få en ny regering

Efter den senaste tidens oroligheter i Mali i Västafrika, så har landets premiärminister nu lovat att bilda en bredare, mer inkluderande regering inom kort..

SR - 3 timmar sedan

Forskare ifrågasätter nytt vaccin

Företaget Astrazeneca långt fram i arbetet med att framställa ett vaccin mot sjukdomen covid-19. Men nu ifrågasätter forskare om vaccinet kommer ge det skydd som krävs..

SR - 4 timmar sedan

Erdogan slår tillbaka kritik om Hagia Sofia

Turkiets president Erdogan slår nu tillbaka mot de internationella protesterna mot att omvandla Hagia Sofia från museum till moské och hänvisar till Turkiets rätt att bestämma över sin egendom, rapporterar tv-kanalen al-Jazira..

SR - 4 timmar sedan

Många lägenheter i evakueringsbostäder står tomma

Intresset för evakueringsbostäderna för äldre och andra riskgrupper som bor trångt i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta har varit svalt. Totalt har nio personer flyttat in sedan slutet på april då boendet öppnades..

SR - 6 timmar sedan

Ex-presidenten: Kasta ut Polen om landet inte följer EU:s regler

Inför dagens presidentval i Polen, säger den tidigare presidenten och fredspristagaren Lech Walesa till Sveriges Radio, att han är orolig för utvecklingen i landet. Han säger också att EU borde kasta ut Polen ur unionen om Polen inte respekterar rättsstatens principer..

SR - Igår: 11:54

Läkarförbundet: Behövs mer central styrning av vården

Det behövs en mer central styrning av hälso- och sjukvården i landet. Det skriver Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren på Dagens Nyheters debattsida..

SR - 8 timmar sedan

Europol knäckte krypteringstjänst – har förhindrat brott

I förra veckan meddelade Europol att man lyckats knäcka det krypteringstjänsten Encrochat och att man under våren kunnat läsa mobilkommunikationen mellan kriminella i realtid. I Sverige har det lett till ett tiotal gripanden, enligt polisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.