SR > Nyheter

Sunday, 17 January, 17:14

SR - 08 apr 20 kl. 18:54

Skyddsombud stoppar fångtransporterAlla transporter av intagna på häkten och anstalter i Sverige med fler än två klienter åt gången har helt stoppats på grund av risken för coronasmitta. Sedan i fredags har nämligen fackförbundet SEKO lagt ett så kallat skyddsstopp på transporter av frihetsberövade eftersom man anser att Kriminalvården inte följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska risken för smittspridning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, SEKO, Kriminalvården, Folkhälsomyndighetens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyddsombud, stoppar, fångtransporter

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Efter skoterolyckan – två flickor döda

En skoter med efterföljande kälke krockade med ett tåg på en järnvägsövergång i Söråker, Timrå kommun. Fyra personer fördes till sjukhus efter olyckan som inträffade vid 13-tiden på söndagen. Hör polisens presskonferens.

SR - 1 timme sedan

Nätforskaren: Viktigt att bemöta vaccinskeptiker

Felaktig information om covid-19-vaccinet på nätet bör bemötas av utbildad personal, menar forskaren David Broniatowski, som studerat vaccinmotstånd på Facebook under tio år. Faktoider och i vissa fall rena konspirationsteorier om covid-19-vaccinen sprids just nu i svenska facebookgrupper, visar en genomgång som Ekot gjort. Att avfärda alla kritiska frågor som vaccinmotstånd är fel, anser David Broniatowski..

SR - 1 timme sedan

Bobi Wine kan fortfarande inte lämna hemmet

Ugandas oppositionsledaren Bobi Wine kan fortfarande inte lämna sitt hem, meddelar hans parti. I fredags sa han till vår korrespondent att poliser och soldater belägrade hans hem och att han fruktade för sitt liv. Landets valkommission korade på lördagen sittande president Yoweri Museveni till segrare i valet – något som Bobi Wine avfärdar som fusk.

SR - 3 timmar sedan

Så tuff blev december för hotellen

December blev en tuff månad för hotellbranschen som tappade 70 procent av sina logiintäkter jämfört med samma månad föregående år, enligt beräkningar från Stockholms handelskammare. För Stockholms län var siffran -78 procent. Sammantaget har svenska hotell gått miste om 12 miljarder kronor enbart i rumshyror, sedan mars månad.

SR - 4 timmar sedan

Slovenien slopar miljonstöd efter bråk med medier

Sloveniens regering tar bort ett stöd på två miljoner euro till den nationella nyhetsbyrån STA – det efter konflikter mellan landets medier och premiärminister Janez Jansa om bevakningen av coronapandemin. Anledningen sägs vara problem med redovisningen, men byråns ledning hävdar att beslutet är politiskt motiverat. Flera medier har anklagat den slovenska regeringen för att försöka inskränka deras oberoende..

SR - 4 timmar sedan

Navalnyj till Ryssland i dag – riskerar att gripas

När den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj landar med ett plan från Berlin på söndagseftermiddagen kommer inte bara hans anhängare att möta honom på flygplatsen i Moskva utan han riskerar också att gripas av polis. Bland annat har åklagare inlett ett nytt, enligt Navalnyj, uppdiktat brottmål i ett försök att hindra honom från att återvända hem. Navalnyj överlevde i augusti ett mordförsök genom förgiftning, den ryska ledningen förnekar all inblandning..

SR - 8 timmar sedan

Kvinnojourer kritiska till coronabidrag

Kvinnojoursorganisationen Roks anser att coronabidragen är felriktade och ska förbrukas på för kort tid. “Vi upplever ett monumentalt ointresse för våra verksamheter”, säger ordföranden Jenny Westerstrand. Finansminister Magdalena Andersson har viss förståelse för kritiken..

SR - 9 timmar sedan

usa

Stödet för Donald Trumps insats i Vita huset har rasat sedan hans sympatisörer stormat kongressen. Knappt var fjärde väljare anser nu att Donald Trump gör ett tillräckligt bra jobb på sin post, enligt den senaste sammanvägningar av nationella mätningar som gjorts av två ansedda opinionssajter. Som en jämförelse hade de fem senaste presidenterna före Trump åtminstone hälften av befolkningens godkännande i motsvarande mätningar när de tog farväl av Vita huset..

SR - 9 timmar sedan

Spionanklagade Huawei vanligt i kommunalt bredband

De kinesiska bolag som portats från det svenska 5G-nätet förekommer ofta i bredbandsnäten. Utrustning från kinesiska Huawei eller ZTE ligger till grund för nästan en fjärdedel av alla bredbandsuppkopplingar som täcks av Svenska stadsnätsföreningen, enligt en ny kartläggning. Post- och telestyrelsen vill inte säga till Ekot huruvida även de fasta näten kommer att täckas av 5G-förbudet..

SR - 13 timmar sedan

Vaccinskepsis på nätet: “Helt grundlösa påståenden”

Tusentals kommentarer och inlägg i svenska Facebookgrupper om covid-19 handlar de senaste veckorna om vaccineringen, visar Ekots genomgång. I vissa fall är det rena lögner som sprids, säger Matti Sällberg, professor på Karolinska institutet och expert på vaccin. Han säger att det finns stora risker med att felaktiga påståenden sprids, men tror att ju fler som vaccineras kommer det uppfattas som säkrare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.