UNT > Nyheter

Monday, 25 May, 10:47

UNT - 07 apr 20 kl. 02:00

Satsa på vården – inte privatiseringAnställningsstoppet på Akademiska är dålig politik som skickar fel signaler till de som kämpar mot viruset, skriver Cecilia Viklund, Viktor Waldau och Neil Ormerod..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Akademiska, Cecilia Viklund, Waldau, Neil Ormerod

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsa på vårdeninte , privatisering
YLE - 25 apr 17 kl. 09:27

Malmska överväger privatisering av dagkirurgi

En privatisering av dagkirurgin vid Malmska i Jakobstad kan bli aktuell. Ny lagstiftning stoppar kommunal operationsverksamhet. Privat dagkirurgi är däremot tillåtet.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 19:20

Ett steg närmare privatisering

Skåne
Ännu ett steg mot en privatisering av den palliativa specialvårdsenheten i Malmö togs på torsdagens möte i Primärvårdsnämnden. Detta trots en massiv kritik från personalen, och att den egna utredningen pekar på många problem och risker.
Socialdemokraterna menar att det borgerliga styret vill privatisera till varje pris medan primärvårdsnämndens ordförande Birte Sandberg (C) säger att Alliansen bara vill gå vidare med att utreda en privatisering.

YLE - 18 okt 16 kl. 18:19

Socialdemokraterna i Jakobstad ryter till mot totalprivatisering av vården

Socialdemokraterna i Jakobstad frågar med vilket mandat sotearbetsgruppen påstår att man ska utreda en totalprivatisering av vården. - Man går mot fullmäktiges beslut och tar sig mandat man inte har, säger Jacob Storbjörk. Nu vill SDP få svar på varför sotegruppen vill utreda en totalprivatisering av vården i Jakobstadsregionen.

SmålandsPosten - 04 mar 14 kl. 07:39

Kvaliteten i välfärden avgörande

Kommentar till Sossarna hycklar om vinster av Katarina Brännström den 25 februari. Jag har svårt att förstå Katarina Brännströms upprördhet över att vi social­demokrater vill ha regler för hur våra skatte­medel används av privata­ vårdföretag.
Har inte Brännström läst reportage om hur privat verksamhet satt vinstintressen före omvårdnadsbehoven?

Skånskan - 09 maj 19 kl. 17:13

Oenighet i regionen om palliativa vården

Malmö/Trelleborg. I hopp om att kunna öppna vårdplatser i Trelleborg för den palliativa vården har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att utreda en privatisering av den specialiserade vården i Malmö-Trelleborg.
Beslutet kritiseras av bland andra Socialdemokraterna.

YLE - 06 feb 17 kl. 19:19

Ingen privatisering av vården i Jakobstadsregionen

I kväll röstar fullmäktigen i Jakobstad, Larsmo och Pedersöre om det omtalade bolagiseringssamarbetet kring vården. I Larsmo röstade man nej till en privatisering, i Pedersöre ja. I Larsmo kommun röstade fullmäktige i dag nej till en helhetsutläggning av social- och hälsovårdstjänsterna.

Skånskan - 01 dec 18 kl. 07:00

Aktion i helgen mot privatisering

STAFFANSTORP I helgen kommer anställda vid kommunala hemtjänsten, korttidsboendet och växelvården att samla in namnunderskrifter mot privatisering av verksamheterna.Beskedet att kommunen ska låta privata utförare ta över lämnades i veckan och nu kommer också reaktioner och kommentarer från anställda och även från S-oppositionen. – Vi i S kommer också att befinna oss på torget i helgen och bistår gärna med att samla in namnunderskrifter, säger Pierre Sjöström (S).

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

Cornucopia - 20 aug 19 kl. 14:39

Svensk medelklass villig betala mer för den egna välfärden?

I Sverige får vi inte själva betala för bättre välfärd, utan våra skattepengar omfördelas solidariskt från de som lyckats göra som staten vill - skaffa utbildning, jobb, lön, inkomst och betala skatt - till de som inte lyckats med detta. Annars är antagligen den svenska medelklassen - och även många andra - antagligen beredda att betala mer för välfärden. Den egna välfärden, om man vet att pengarna går till exempelvis de egna barnens skola utan att medel dräneras bakvägen, t ex via brukaravgifter.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 11:53

SD fäller privatisering av palliativ vården i Malmö

SKÅNE
Sverigedemokraterna kommer att fälla förslaget att upphandla den specialiserade palliativa vården i Malmö.
När ärendet tas upp på hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdag är dock tanken att yrka på att utredningen om offentlig kontra privat vård i Trelleborg fortsätter. – Trelleborgarna har fått så många löften om palliativa vårdplatser att vi inte kan svika dem fler gånger, menar Camilla Nordström, gruppledare för SD i hälso- och sjukvårdsnämnden.

DN - 25 apr 14 kl. 00:40

”Kräv EU-undantag från påtvingad privatisering”

Omförhandla medlemskapets villkor. Vi vill bland annat ha undantag från EU:s jordbrukspolitik och säkra att Sverige inte påtvingas privatisering av offentlig service. Med nya handelsavtalet EU–USA kan riskkapitalbolag hindra Sverige från att förbjuda privata vinster i välfärden, skriver Malin Björk och Jonas Sjöstedt (V)..

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 09:50

Uppsalaföretag skänker handsprit till sjukvårdspersonal

Företaget Galderma, med omkring 500 anställda i Uppsala, väljer nu att skänka handsprit till Region Uppsala..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:15

Snabbare nyheter – premiär för UNT:s nya app

Den lokala journalistiken står i centrum när UNT moderniserar sin sajt och app..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:17

Fortsatt snöfall under förmiddagen – risk för halka

På onsdagsmorgonen vaknade många upplänningar till snö..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:00

"Skrivandet var hans livsluft"

Torgny Nevéus, mångårig medarbetare på UNT Kultur, har avlidit..

UNT - 13 maj 20 kl. 02:08

Liberala värderingar riskerar att gå förlorade

Det är klokt att Sabuni använt en framgångsrik partiledare som bollplank, förhoppningsvis har de flesta makthavare gjort samma sak, skriver Lina Nordquist och Maria Mattsson Mähl..

UNT - 12 maj 20 kl. 21:58

Stort gäng försökte tvinga sig in i lägenhet

Ett stort antal personer försökte ta sig in i en lägenhet på Stationsgatan på tisdagskvällen och flertal polispatruller kallades till platsen..

UNT - 12 maj 20 kl. 21:00

Laboratoriet väntar på att få använda fulla kapaciteten

Region Uppsala klarar inte att kraftigt öka coronatestningen, trots att regeringen kräver just det..

UNT - 12 maj 20 kl. 19:41

Tonårspojkar orsakade tågstopp

Två pojkar under 15 år lade stenar på järnvägsspåret vid Bergsbrunna vilket fick polisen att begära att tågtrafiken stoppades..

UNT - 12 maj 20 kl. 19:00

"Fiktiv inkomst" gör att Uppsalabor missar bidrag.

Domstol i Uppsala slår fast att socialbidraget till en familj kan minskas på grund av pengar de inte fått..

UNT - 12 maj 20 kl. 18:35

Uppgifter: Belov på väg tillbaka till Almtuna

Enligt uppgifter till UNT kan publikfavoriten Nikolai Belov vara på väg tillbaka till Almtuna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.