Cornucopia > Ekonomi

Monday, 25 May, 09:54

Cornucopia - 28 mar 20 kl. 12:11

Över 2 000 vårdplatser på ÄlvsjömässanDet som i media på sina håll har kallats ett "fältsjukhus från försvaret" och sätts upp på Älvsjömässan är så mycket mer. Totalt kan anläggningen ta upp till över 2000 vårdplatser, där Försvarsmakten egentligen bara står för trettio intensivvårdsplatser (IVA).
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Älvsjömässan, Försvarsmakten, IVA, Region Stockholm, Bison Counter, Stockholm, IMA, Rob

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 2 000, vårdplatser, Älvsjömässan
SvD - 20 nov 14 kl. 13:04

Gymnasiemässan surrar av framtidsplaner – tre intensiva dagar

Under tre dagar pågår Gymnasiemässan i Älvsjö. Under tre dagar besöker omkring 25 000 ungdomar mässan i jakt på sin vidareutbildning..

SN - 04 mar 16 kl. 20:24

Båtmässan bjuder på många nyheter

Mycket aluminium är det på den 81 båtmässan som öppnar i dag i Älvsjö, Stockholm. Intresset inför årets mässa är naturligtvis stort. Lätt att förstå med drygt 900 000 fritidsbåtar i landet.

Cornucopia - 29 mar 20 kl. 20:01

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutrala eller positiva, och endast 31% är negativa. Samtliga partisympatisörer utom SD-väljare är mer positiva än negativa.

Dagens Medicin - 10 sep 19 kl. 13:56

Världens ms-forskare möts i Stockholm

Mellan 9 000 och 10 000 deltagare väntas komma till Älvsjömässan när Stockholm står värd för Ectrims, den europeiska kongressen om multipel skleros, ms. Dagens Medicin pejlade läget med professor Jan Hillert, som är ordförande i organisationskommittén..

Alliansfritt Sverige - 05 jun 14 kl. 09:48

Kommunbolag firar brakförlust med brakfest

Det kommunalägda bolaget Stockholmsmässan AB går dåligt. Trots det kostar man på sig storslagna fester för stockholmarnas pengar, avslöjar DN. Det låter väl trevligt med en konsertpianist från Kungliga Operan, danslektion med koreograf från Let's Dance och inhyrd helikopter.

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 17:17

Comic Con till Sverige i höst


Comic Con kommer till Sverige i höst. Den svenska varianten av "nördmässan" arrangeras på Kistamässan norr om Stockholm den 30 oktober till 2 november, skriver Aftonbladet. Nästa år, 2015, flyttas svenska Comic Con till betydligt större Stockholmsmässan i Älvsjö.

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 14 kl. 17:17

Comic Con till Sverige i höst


Comic Con kommer till Sverige i höst. Den svenska varianten av "nördmässan" arrangeras på Kistamässan norr om Stockholm den 30 oktober till 2 november, skriver Aftonbladet. Nästa år, 2015, flyttas svenska Comic Con till betydligt större Stockholmsmässan i Älvsjö.

Skånskan - 07 nov 15 kl. 13:51

Ystad Årets nyföretagarkommun

YSTAD Ystad utnämndes till årets bästa kommun för nyföretagande i Sverige på Stockholmsmässan Eget företag i Älvsjö i fredags.Nio kommuner var nominerade, när priset delades ut för elfte året i rad i Älvsjö. Förutom utmärkelsen fick kommunen ta emot 100 000 kronor.

SvD - 20 nov 14 kl. 13:04

Ett surr av framtidsvision – bland tusentals ungdomar

Under tre dagar pågår Gymnasiemässan i Älvsjö. Under tre dagar besöker omkring 25 000 ungdomar mässan i jakt på sin vidareutbildning..

Sydsvenskan - 28 apr 16 kl. 07:18

Malmö har Sveriges bästa foodtruck

Ett recept på sparrisklämma tog hem segern. Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Malmö och deras Nordic Street Food utsågs på onsdagen till Sveriges bästa foodtruck på Stockholmsmässan i Älvsjö.— Helt absurt vad jag är stolt.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Handelsbanken: Risk för fastighetskris och bopriskrasch med 20%

Handelsbanken varnar för en fastighetskkris i en negativ spiral och risk att bostadspriserna faller 20% i sin nya fastighetsrapport. Bland annat ger man i praktiken en säljrek på fastighetssektorn på börsen, som inte inprisar något annat än full och snabb återhämtning utan några som helst konsekvenser för fastighetsbolagen.
Handelsbanken.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien - kronan faller

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien där den forna brittiska kolonin Hong Kon står för fallen, medan Australien och Japan stiger. Svenska kronan försvagas mot världsvalutorna, men norska kronan faller ännu mer. Även guldpriset är ner.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Positivt att länder stänger gränsen för svenskar

En del kan inte bestämma sig. Först kritiserar man Sverige för att följa grundlagen och tillämpa viss frivillighet i åtgärder mot corona, och vill ha hårdare tag. Sedan klagar man nu över att andra länder inte tänker acceptera svenska resenärer och ha gränsen stängd mot Sverige eller svenskar.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Söndagsenkät: Jobbar du hemma?

Enkäten om huruvida du jobbar hemma doldes i ett tidigare inlägg och har fått alldeles för få svar, så jag postar den igen här som ett separat inlägg. Svara nedan.Mer från min arbetsplats och bibliotek.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Positiv avslutning på positiv börsvecka

Veckan som gick bjöd på ännu en börsuppgång efter den förra veckan, som var negativ. Börserna i USA slutade på plus under fredagen, även om handeln i Europa låg runt nollan.Veckochart S&P-500 och OMXSPI.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Summerade dödsfall i Sverige januari - april 2015 - 2020 - och sedan 1980

Nedan finner ni grafen över antalet ackumulerade dödsfall i Sverige januari - april under åren 2015 - 2020. Innevarande år innebär de högsta siffrorna bland dessa sex år och överstiger antalet döda 2018 med 555 personer. Siffror för januari - april åren 1980 - preliminära 2020 finns också i inlägget, inklusive per capita.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Bloggläsarnas yrken: IT, teknikkonsulter, militär och polis, läkare och jurister

Nedan presenteras resultaten av förra söndagens enkät om vilka branscher bloggläsarna jobbar i. Föga överraskande hittas majoriten inom de naturvetenskapligt inriktade tjänstenäringarna, men även militär och polis är vanligt bland de som angett specifikt vad de jobbar med.
Folk.

Cornucopia - Igår: 17:27

Fördelar med distansarbetande anställda - Facebook vill sänka till lokalt löneläge

Det finns en lång rad fördelar för arbetsgivaren med en ökad andel distansarbetande anställda, både genom höjd produktivitet och genom sänkta kostnader. Aktuellt är att Facebook när året är över tänker sänka lönerna för de distansarbetande till dessas lokala löneläge och inte längre betala Silicon Valley-löner.
Villamatta i Hagfors.

Cornucopia - Igår: 14:16

Tjetjeniens furste Kadyrov har lagts in på intensiven för Covid-19

Fursten Kadyrov i den ryska Sharialagdelrepubliken Tjetjenien har flugits till Moskva för intensivvård mot Covid-19. Avlider Kadyrov - vilket med tanke på åldern är osannolikt - finns det en risk att en gnista tänds för ett tredje Tjetjenienkrig, men nu där Tjejtjenerna utrustats med modernt rysk krigsmateriel.Rysk inrikestrupp från OMON.

Cornucopia - Igår: 10:51

Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut?

Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut om du nu jobbar på distans, vilket förstås inte omfattar alla. Har du en permanent lösning, eller en tilllfällig, och hur ser den ut - vad har du för utrustning, möbler med mera? Och jobbar du hemma alls nu?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.