Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 07 April, 01:35

Dagens Medicin - 27 mar 20 kl. 07:00

”Fokus bör ligga på digital omställning av offentlig vård”Att lösningen skulle vara ett nationellt uppdrag att beställa och ersätta vårdgivare av digital vård är något som vi ser som problematiskt, skriver tre debattörer i en replik..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fokus, bör, ligga, digital, omställningav , offentlig, vård
Dagens Media - 15 maj 14 kl. 07:43

Fokus undersökning blir digital oneshot

Efter kritik från forskarvärlden samarbetar nu tidningen Fokus med Handels i Jönköping och förnyar sin årliga "Bäst att bo"-undersökningen..

SvD - 27 maj 14 kl. 12:14

Persson: Fokus måste ligga på jobb och tillväxt

Jobb och tillväxt. Där vill Moderaterna ha fokus i debatten. På så vis ökar möjligheterna till ett bra resultat i riksdagsvalet, enligt den egna analysen.

Alingsås tidning - 07 mar 19 kl. 05:30

Mässa med fokus på sommarjobb

På onsdag i nästa vecka är det dags för jobbmässa igen – den tredje i sitt slag för Vårgårda och Herrljunga. Fokus kommer att ligga på sommarjobb.
I fjol kom mellan 500 och 600 besökare till jobbmässan, som då hölls i Herrljunga.

IDG - 06 maj 13 kl. 03:00

Digital kropp i 3D ska få fart på lärandet

Med fokus på kroppen i digital 3D hoppas svenska Sensavis erövra klassrummet. Tekniken testas just nu i två skolor i Stockholm..

Regeringen - 11 mar 14 kl. 21:22

Ryskt agerande i Ukraina fortsatt i fokus på ministerrådsmöte

EU:s utrikesministrar träffas i Bryssel idag och kommer bland annat att diskutera den ryska interventionen på Krim-halvön. Ministrarna ska följa upp stats- och regeringschefernas gemensamma uttalande om Ukraina från Europeiska rådet tidigare i mars. Stort fokus kommer att ligga på insatser för att upprätta en dialog mellan Ryssland och Ukrainas nya regering

Artikel: Ryskt agerande i Ukraina fortsatt i fokus

EU-representationen i Bryssel, 11 mars 2014.

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 11:07

Facebook sätter fokus på familj istället för företag

Facebook gör just nu flera stora ändringar till det sociala nätverket som dagligen aktiverar nästan en femtedel av jordens befolkning. I ett långt blogginlägg pratar företagets grundare och VD Mark Zuckerberg om värdet av kontakt med vänner och familj och effekterna det kan ha på människors välmående. Detta har nu inspirerat honom till att ändra Facebooks målsättningar, och därmed algoritmerna för nyhetsflödet till företagens förtret.

BT - 16 jul 12 kl. 05:05

Egypten i fokus vid Israelbesök

Utrikesminister Hillary Clinton och israeliska företrädare väntas vid hennes besök i Israel på måndagen diskutera de politiska omvälvningarna i Egypten, Irans atomprogram och den avstannade israelisk-palestinska fredsprocessen. Fokus väntas ligga på Egypten.
Clinton, som anlände på söndagskvällen, gör sin första resa till Israel på 22 månader och endast den fjärde under sin tid som utrikesminister.

Dalarnas tidningar - 28 apr 16 kl. 14:35

De anordnar LAN med fokus på The Sims: "Vi tror att det kommer bli riktigt kul"

Det är Elin Carlsson, Linnea Hägerman och Elin Jonsson som är arkitekterna bakom detta LAN. De går alla tre på Noretskolan i Mora och hoppas nu att många kommer ta sina datorer till Rosa huset för att spela diverse spel men där fokus kommer att ligga på The Sims..

DalaDemokraten - 28 apr 16 kl. 14:35

De anordnar LAN med fokus på The Sims: "Vi tror att det kommer bli riktigt kul"

Det är Elin Carlsson, Linnea Hägerman och Elin Jonsson som är arkitekterna bakom detta LAN. De går alla tre på Noretskolan i Mora och hoppas nu att många kommer ta sina datorer till Rosa huset för att spela diverse spel men där fokus kommer att ligga på The Sims..

Kristianstadsbladet - 19 feb 18 kl. 00:01

"Fokus borde vara motion och vattenvana”

Att tillgodose allas behov i ett nytt badhus är en svår nöt att knäcka, men fokus borde ändå ligga på motion och vattenvana, anser Maria Dahlberg, ordförande i KSLS. .

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 02 apr 20 kl. 15:43

Corona på äldreboenden i många kommuner

Det finns bekräftade eller misstänkta fall av coronaviruset på äldreboenden i var tredje kommun i Sverige, visar en kartläggning från Ekot. Ett vårdbolag rapporterar att 50 äldre patienter har avlidit i covid-19..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Äldreboenden största bekymret enligt Folkhälsomyndigheten

Det största bekymret just nu är att smittan kommit in på så många äldreboenden, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. Hittills har 7 206 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset, och 477 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Färre infektioner på barnakuterna i Stockholm

Flödet av patienter har minskat på barnakuterna i huvudstaden i coronaepidemins spår. En delförklaring är att de ”vanliga” infektionerna minskat i antal, möjligen tack vare följsamhet till Folkhälsomyndighetens råd..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

SKR: Nej till ny lag om omfördelning av läkemedel

Sveriges Kommuner och Regioner tycker inte att det behövs en ny lag kring omfördelning av medicinsk utrustning och läkemedel mellan regioner och kommuner. Den lagstiftning som redan finns räcker..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

SVA hjälper vården att analysera covid-19-prover

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, hjälper nu sjukvården att analysera covid-19-prover. – I det här läget vill vi stötta hälso- och sjukvården, säger Ann Lindberg, generaldirektör vid SVA i ett pressmeddelande. .

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

”Prioritera sjukvårds och omsorgspersonal med utökade tester”

Genom att inte fokusera begränsade testresurser på sjukvårdspersonal, inklusive omsorgspersonal, har man tillåtit smittan att sprida sig på boenden och hos äldre, skriver Petter Brodin, docent i immunologi..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Fysioterapeuter kan förstärka regionerna

De drygt 2 200 läkare och fysioterapeuter som omfattas av den nationella taxan kan nu hoppa in och jobba på sjukhus med anledning av covid-19. Det är kontentan av en överenskommelse mellan fackförbund och SKR..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: ”Det är en semantisk fråga”

Är det nya coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården.

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Delade meningar om symtomfri smitta

Smittar det nya coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Oklart hur covid-19 nått äldreboenden

Trots uppmaningar till personalen att stanna hemma om de känner sig det minsta sjuka. Och trots att många äldreboenden införde besöksförbud långt innan det nationella förbudet kom, har omsorgen drabbats hårt av covid-19. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.