YA > Nyheter

Wednesday, 08 April, 08:35

YA - 27 mar 20 kl. 00:01

Bakslag för Tobbe Larsson - länsstyrelsen ger kommunen rättDet var rätt av kommunen att ta ut sanktionsavgifter för Tobbe Larssons trädäck och villavagn. Det slår länsstyrelsen fast, men stoppar kommunen från att ta ut avgiften mer än en gång. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tobbe Larsson, Tobbe Larssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakslagför , Tobbe, Larsson, länsstyrelsenger , kommunenrätt
Kristianstadsbladet - 21 jan 13 kl. 09:30

Bakslag för nytt bostadsområde

Ett av de största framtida bostadsområdena i Hässleholm har redan stött på patrull. Länsstyrelsen kan komma att häva en del av detaljplanen för Finjasjö park eftersom det är oklart hur kollektivtrafiken kommer att se ut. Stadsarkitekt Roger Larsson tillbakavisar kritiken.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 08:30

Nytt bakslag för Landöns camping

Foto: Peter Åklundh
Om inget ?revolutionerande? sker i nästa vecka kommer Landöns camping att tvingas stänga.

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 06:20

Bakslag i rättenför torvföretag

Länsstyrelsen gav torvföretaget dispens från förbudet för markavvattning på Brommeshultsmossen. Men Kammarkollegiet ville annorlunda – och får rätt. Hyltetorps torv fick i december 2012 tillstånd att bryta torv på Brommeshultsmossen utanför Liatorp.

YA - 24 sep 13 kl. 12:00

Nytt bakslag för vindkraftverk vid Bondrum

När länsstyrelsen i våras beslutade upphäva detaljplanen för vindkraft vid Bondrum överklagade Tomelilla kommun ? som ansåg att länsstyrelsens krav på miljökonsekvensbeskrivning var orimligt. Men mark- och miljödomstolen avslår överklagandet.

YA - 11 jun 14 kl. 15:17

Nytt bakslag för trädgårdskafé

Än en gång sätter länsstyrelsen käppar i hjulen för Svarte bageris planer på ett stolpahus i trädgården.
Även myndighetsnämndens andra bygglov för servering och ett så kallat stolpahus i trädgården där Svarte surdegsbageri håller till, överklagades. Och än en gång får kommunen bakläxa.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Thorsten Larsson ska ställa ut kokonst

löderup Konstnär Thorsten Larsson har blivit laglydig. Nu planerar han att ställa sina komålningar på Stockholmsgården i Löderup.
– Jag har ett 30-tal tavlor där hemma så det blir nog en utställning på påskrundan, säger han.

YA - 15 nov 18 kl. 20:00

Mineraljakten: Bakslag för vanadinletare – nya krav från länsstyrelsen

Samråd med länsstyrelsen om arbetsplanerna är inte nog för att Scandivanadium ska få tillstånd att provborra. Nu har länsstyrelsen i Skåne beslutat att företaget istället måste göra anmälningar till miljöförbundet, för att få lov att djupborra så som man planerat..

Kristianstadsbladet - 10 sep 14 kl. 07:00

Slakteri anmält av länsstyrelsen

Knorrevången Slakt AB polisanmäls av länsstyrelsen för sin hantering av suggor vid slakt.
Det är en veterinär som slagit larm till länsstyrelsen om bristfälligt djurskydd vid slakt.Enligt anmälan har företaget utsatt en till fyra suggor för otillbörligt lidande i samband med bedövning och avlivning.

Barometern - 02 okt 13 kl. 07:14

Nytt bakslag för skejtarna

Ingen hall i gamla Volvofabriken, ingen plats i nya kulturcentret, inte heller något vid KLS. Ännu en gång ändras planerna för en skejthall i Kalmar. I över fem år har Kalmars skejtare kämpat för en hall.

Kristianstadsbladet - 16 dec 13 kl. 19:27

Nytt bakslag för Absolut

Arkivfoto: Tommy Svensson
Först sa mark- och miljödomstolen nej och nu har Mark- och miljööverdomstolen också sagt nej till att Absolut Company vill fördubbla sitt grundvattenuttag för att kunna öka sin spritproduktion.
- Det är klart att vi är besvikna, vi har säkerligen lagt ner mer än fem miljoner kronor och jobbat på det här i fyra år, säger produktionsdirektör Krister Asplund. Kristianstadsbladet har tidigare berättat om bolagets planer på att fördubbla grundvattenuttaget mot bakgrund av en ökande efterfrågan på världsmarknaden.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Korttidsarbete införs hos Saab

YA - 10 minuter sedan

Stororder i USA till Skanska

YA - 5 minuter sedan

Par höll barn isolerade – misstänks för brott

De två föräldrar som höll sina barn isolerade i åratal misstänks återigen för brott. Förundersökningen har återupptagits sedan Ystads kommun begärt överprövning av polisens beslut om att lägga ner tidigare förundersökningar, rapporterar ..

YA - 15 minuter sedan

Gömda barnen: Föräldrarna utreds för misshandel

Föräldrarna som höll sina barn isolerade i huset i Ystads kommun utreds ny på nytt för brott. Det gäller bland annat misshandel och olaga tvång, rapporterar Sveriges Radio..

YA - 45 minuter sedan

Trump: Man pratar om Sveriges strategi

USA:s president Donald Trump kom in på Sveriges coronastrategi under sin dagliga presskonferens i Vita huset..

YA - 30 minuter sedan

Ystadsbostäder fick rätt att vräka hyresgäst – man slutade att betala hyran

Ystadbostäder får rätt att vräka en 45-årig hyresgäst. Mannen döms samtidigt att betala drygt 72 000 kronor i obetalda hyror till bolaget. Det har Ystads tingsrätt beslutat i en dom..

YA - 30 minuter sedan

Ännu ingen enighet om EU-krisplan

Enigheten låter vänta på sig när EU-ländernas finansministrar söker lämpliga åtgärder mot coronakrisens ekonomiska effekter. Diskussionerna har pågått under hela natten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.