YA > Nyheter

Wednesday, 08 April, 08:35

YA - 27 mar 20 kl. 00:01

Campingen i privat regi från nästa år – men politikerna var inte enigaFrån och med nästa sommar kan Orebackens camping komma att drivas i privat regi. Det har kommunfullmäktige nu gett klartecken till, även om politikerna inte var eniga om beslutet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Orebackens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Campingeni , privat, regifrån nästa , årmen , politikerna, var inte eniga
Skånskan - 09 nov 19 kl. 05:00

Campingen kan snart drivas i privat regi igen

Sjöbo Orebackens camping föreslås att lägga ut på entreprenad igen. Målet är att campingen ska locka fler turister med fler platser och stugor samt bättre servicebyggnader.
Politikerna i tekniska nämnden ska ta beslut på sitt möte nästa vecka.

Barometern - 10 sep 14 kl. 08:22

?Större andel måste vara i privat regi?

I Kalmar kommun är andelen privat äldrevård bara hälften så stor som i landet som helhet. –?Det är för lågt.

Skånskan - 19 feb 20 kl. 18:00

Särskilt boende i privat regi på gång

SVEDALA Veidekke vill vid Järnvägsgatan på Segestrand bygga ett särskilt boende med 40 lägenheter och till det 28 trygghetslägenheter.
I dag torsdag får bygg- och miljöpolitikerna deras ansökan om bygglov på sitt bord.15 personer med biståndsbeslut står just nu i kö för en plats på något av Svedalas särskilda boenden.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 13 kl. 14:53

Majoritet för privat regi på Akka

Arkiv: Claes Nyberg
Bara en månad efter att servicenämnden klubbat igenom kommunal regi för Akkas kök ser det nu ut som att motsatsen kan bli beslutat. I nämndens arbetsutskott tas frågan upp på nytt och på tisdag blir det röstning.
-Får man verkligen ta upp ett ärende på nytt hela tiden?

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 06:30

Vårdcentraler i privat regi är populärast

Foto: TT
Privata vårdcentraler i Skåne håller generellt högre kvalitet än de offentligt drivna, enligt patienterna själva. Den analysen har Vårdföretagarna gjort av SKL:s nationella patientenkät som fokuserar på primärvården.
Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gjorde under hösten 2013 sin årliga undersökning då 138 000 patienter i Sverige besvarade en patientenkät om primärvården.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 06:00

Rödgröna vill sätta punkt för privat regi

lund Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet tänker Socialdemokraterna genomdriva att Nibblegården och Ärtans äldreboende övergår i kommunal regi.– Att ta hem äldreboendena i egen regi är något som vi lovat väljarna i valrörelsen. Det blir tryggare när man vet vem driver boendena och de inte utsätts för upphandling med jämna mellanrum, säger vård- och omsorgsstyrelsens ordförande Ann-Margreth Olsson (S).

YA - 07 feb 18 kl. 08:32

SD sätter ner foten – sjukhuset kvar i privat regi: ”Vi ändrar inte”

Sverigedemokraterna har satt ner foten. Partiet kommer att rösta emot det rödgröna förslaget att återta driften av Simrishamns sjukhus i egen regi. Sjukhuset fortsätter alltså i privat regi..

Skånskan - 05 mar 19 kl. 15:00

Hemtjänsten ska gå över i privat regi

STAFFANSTORP När omsorgsnämnden möts på tisdagen ska förslaget att privatisera den kommunala hemtjänsten behandlas.Syftet är enligt den styrande politiska ledningen att öka valfriheten.
Man konstaterar också att utförarna behöver en viss volym för att kunna få ekonomi i sin verksamhet och då Staffanstorp har en relativt liten volym av brukare finns risk att en stor kommunal utförare hämmar framväxten av privata, heter det i förslaget.

YA - 06 nov 13 kl. 10:58

"Driv Göken i privat regi"

Gökens restaurang kan räddas kvar i privat regi. Kommunen letar nu efter en entreprenör som är beredd att ta över verksamheten.
– Det har egentligen varit tanken hela tiden, men idén har kommit bort lite i diskussionerna, säger Tommy Andersson (M) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

YLE - 04 okt 17 kl. 05:03

Postutdelning i privat regi oroar i skärgården: "Ytterligare en spik i kistan på en levande skärgård!"

Berörda skärgårdsbor är skeptiska till hur postutdelning i privat regi kommer att fungera i praktiken. En privat aktör kommer troligtvis att sköta postutdelningen i glesbygden från och med nästa sommar..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Korttidsarbete införs hos Saab

YA - 10 minuter sedan

Stororder i USA till Skanska

YA - 5 minuter sedan

Par höll barn isolerade – misstänks för brott

De två föräldrar som höll sina barn isolerade i åratal misstänks återigen för brott. Förundersökningen har återupptagits sedan Ystads kommun begärt överprövning av polisens beslut om att lägga ner tidigare förundersökningar, rapporterar ..

YA - 15 minuter sedan

Gömda barnen: Föräldrarna utreds för misshandel

Föräldrarna som höll sina barn isolerade i huset i Ystads kommun utreds ny på nytt för brott. Det gäller bland annat misshandel och olaga tvång, rapporterar Sveriges Radio..

YA - 45 minuter sedan

Trump: Man pratar om Sveriges strategi

USA:s president Donald Trump kom in på Sveriges coronastrategi under sin dagliga presskonferens i Vita huset..

YA - 30 minuter sedan

Ystadsbostäder fick rätt att vräka hyresgäst – man slutade att betala hyran

Ystadbostäder får rätt att vräka en 45-årig hyresgäst. Mannen döms samtidigt att betala drygt 72 000 kronor i obetalda hyror till bolaget. Det har Ystads tingsrätt beslutat i en dom..

YA - 30 minuter sedan

Ännu ingen enighet om EU-krisplan

Enigheten låter vänta på sig när EU-ländernas finansministrar söker lämpliga åtgärder mot coronakrisens ekonomiska effekter. Diskussionerna har pågått under hela natten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.