SVT > Utrikes

Tuesday, 07 April, 21:40

SVT - 26 mar 20 kl. 22:19

Italienska operasångaren sjöng från balkongenMiljoner italienare sitter inlåsta i sina hem och nätet fylls av videor på hur de får tiden att gå. Operasångaren Maurizio Markini blev viral när han sjöng en aria från sin balkong i Florens..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Maurizio Markini, Florens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienska, operasångaren, sjöngfrån , balkongen

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

1400 nya dödsfall i Frankrike – nu över 10 000 fall totalt

Under tisdagen gick antalet bekräftade dödsfall till följd av covid-19 i Frankrike upp till över 10 000. Det är det fjärde landet som passerar den gränsen efter Italien, Spanien och USA..

SVT - 4 timmar sedan

Norge ska öppna förskolor och grundskolor

Norska förskolor öppnar igen den 20 april och grundskolans klasser 1 till 4 öppnas den 27 april, meddelar den norska statsministern Erna Solberg vid en pressträff enligt NRK..

SVT - 6 timmar sedan

Låg- och mellanstadieskolor i Danmark kan öppna igen

I Danmark ska låg- och mellanstadieskolor förmodligen börja öppna från den 15 april. Beskedet kom sedan antalet sjukhusinlagda patienter minskat för femte dagen i rad i landet. Fredrik Holm Koch tror att sonen Viggo ser fram emot att komma tillbaka till förskolan.

SVT - 10 timmar sedan

Här är länderna som börjar lätta på restriktionerna

Coronaviruset har fått länder att vidta kraftiga åtgärder. Flyg har stoppats, affärer har stängts och människor hålls inlåsta. Men nu kan det snart förändras på en del håll.

SVT - 8 timmar sedan

Wuhan vaknar efter karantänen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden..

SVT - 11 timmar sedan

Guineas president ändrar grundlagen

Guineas president Alpha Conde har antagit en ny grundlag. Den nya grundlagen innebär bland annat moderniseringar i socialpolitiken så som ett förbud mot kvinnlig könsstympning och barnäktenskap..

SVT - 13 timmar sedan

Världsledarna reagerar på Boris Johnsons tillstånd

Politiska ledare runtom i världen har reagerat på beskedet att Storbritanniens premiärminister Borin Johnson nu intensivvårdas för covid-19. ”Vi blev väldigt sorgsna av nyheten att han tagits in för intensivvård. Han har varit en väldigt god vän, säger han.

SVT - 14 timmar sedan

”Bara att köpa en kaffe kommer vara en obeskrivlig känsla”

I Wuhan, staden där coronaviruset först fick spridning, kan karantänen som invånarna suttit i sedan 23 januari hävas under morgondagen. Johan Björnfot som bor i Wuhan är troligen en av de svenskar som suttit i karantän längst under coronaepidemin. Snart får han gå fritt på gatorna igen.

SVT - 14 timmar sedan

Wisconsin får inte skjuta upp primärval

Dagens primärval i Wisconsin kommer att hållas som planerat, det slår den amerikanska delstatens högsta domstol fast och upphäver därmed guvernörens beslut om att skjuta upp valet..

SVT - 16 timmar sedan

Sexbrottsdömd kardinal frias i högsta domstolen

Den tidigare sexbrottsdomen mot den australiske kardinalen George Pell har upphävts av Australiens högsta domstol. ”Jag har konsekvent hävdat min oskuld medan jag har fått uthärda en grav orätt”, skriver Pell i ett uttalande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.