SVT > Utrikes

Tuesday, 07 April, 23:41

SVT - 26 mar 20 kl. 22:15

”Inga tecken på att det håller på att ta slut”De senaste dagarnas siffror från Italien har visat på en liten nedgång i antalet smittade. Men nu ökar de i Lombardiet igen. Och professor Massimo Galli på Sacco-sjukhuset i Milano varnar för att sänka garden. – Jag ser inga tecken på att det håller på att ta slut, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien, Lombardiet, Massimo Galli, Sacco, Milano

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, teckenpå att det , hållerpå att , ta slut
Ekonomistas - 23 sep 19 kl. 07:00

Slutsatsen att amorteringskraven införts på felaktiga grunder håller också efter SCB:s revidering av sparkvoten

I en rapport till Stockholms Handelskammare (sammanfattning här) har jag visat att Finansinspektionens amorteringskrav har införts på felaktiga grunder. FI har motiverat amorteringskraven med att hushållens höga skuldkvoter skulle medföra en ”förhöjd makroekonomisk risk” för ett större konsumtionsfall vid en lågkonjunktur och hänvisat till erfarenheter från Danmark och Storbritannien under krisen 2008–2009. Men forskningen har visat att det större konsumtionsfallet i dessa länder inte berodde på skuldkvoten utan på att hushållen före krisen ägnade sig åt en omfattande bolånefinansierad ohållbar överkonsumtion, något som fick ett abrupt slut under krisen och bidrog till en djupare lågkonjunktur.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 17:01

Nummerplåtar håller på att ta slut

Svenska registreringsskyltar är på väg att få slut på teckenkombinationer. - På några års sikt måste vi utöka eller förändra numren, säger Mikael Andersson, pressansvarig Transportstyrelsen.
De senaste 40 åren har registreringsskyltarna haft tre bokstäver och tre siffror.

BT - 22 nov 13 kl. 17:03

Nummerplåtar håller på att ta slut

Svenska registreringsskyltar är på väg att få slut på teckenkombinationer. - På några års sikt måste vi utöka eller förändra numren, säger Mikael Andersson, pressansvarig Transportstyrelsen.De senaste 40 åren har registreringsskyltarna haft tre bokstäver och tre siffror.

BT - 22 nov 13 kl. 17:07

Nummerplåtar håller på att ta slut

Svenska registreringsskyltar är på väg att få slut på teckenkombinationer. – På några års sikt måste vi utöka eller förändra numren, säger Mikael Andersson, pressansvarig Transportstyrelsen. De senaste 40 åren har registreringsskyltarna haft tre bokstäver och tre siffror.

Uppsalanyheter.se - 12 feb 15 kl. 01:43

34 år i innebandyns tjänst "jag ser inget slut"

Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något. Leif Ericsson är en av Upplands innebandys verkliga pionjärer, nyss dömde han sin 4000:e match och ser inget slut på engagemanget inom innebandyn, trots 34 år i innebandyns tjänst.Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 06:53

Fish håller ännu

Är det någon som kommer ihåg Marillion? De som hade varit med ett tag och kunde sin rockhistoria när bandet dök upp i början på 1980-talet drog genast paralleller till det Genesis hade uträttat med Peter Gabriel på sång tio år tidigare. Den då utdöda progressiva rocken med långa låtar och stora, svulstiga ambitioner fick ett oväntat uppsving med Marillion.

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 15 kl. 19:43

Inga Jas mot IS. Regeringens paket är för mjukt.

Ett litet, mjukt paket med rödgröna snören är den svenska regeringens gåva till Frankrike i kampen mot Islamiska staten, IS.Några Jasplan tänker Sverige inte skicka, även om försvarsminister Peter Hultqvist (S) vid onsdagens presskonferens upprepade att detta är "ett första paket", en "pågående process" samt att han "utesluter inget och pekar inte ut något".Dessa uttalanden öppnar för att Sverige i ett senare skede kan bidra med flygspaning, men ska sannolikt mer ses som ett sätt att avvärja kritiken om att den svenska insatsen är för klen.

Sydsvenskan - 16 dec 15 kl. 19:43

Inga Jas mot IS. Regeringens paket är för mjukt.

Ett litet, mjukt paket med rödgröna snören är den svenska regeringens gåva till Frankrike i kampen mot Islamiska staten, IS.Några Jasplan tänker Sverige inte skicka, även om försvarsminister Peter Hultqvist (S) vid onsdagens presskonferens upprepade att detta är "ett första paket", en "pågående process" samt att han "utesluter inget och pekar inte ut något".Dessa uttalanden öppnar för att Sverige i ett senare skede kan bidra med flygspaning, men ska sannolikt mer ses som ett sätt att avvärja kritiken om att den svenska insatsen är för klen.

BT - 18 jan 14 kl. 14:11

"Bensinen tog slut"

Han har slutat att ta ut några segrar i förskott – men är ständigt på jakt efter fler. Passionen håller Klas Ingesson, 45, vid liv. I övermorgon är det han som leder Elfsborg in i säsongen 2014.

YLE - 09 sep 14 kl. 12:25

Statligt renoveringsbidrag nu slut

Staten har i år reserverat 100 miljoner euro för att stöda renoveringar av gamla lägenheter. I samband med det här har de husbolag som har ansökt om stöd fått en tiondedel av sin renovering betald av staten. Men pengarna är nu slut, åtminstone tillfälligt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

1400 nya dödsfall i Frankrike – nu över 10 000 fall totalt

Under tisdagen gick antalet bekräftade dödsfall till följd av covid-19 i Frankrike upp till över 10 000. Det är det fjärde landet som passerar den gränsen efter Italien, Spanien och USA..

SVT - 6 timmar sedan

Norge ska öppna förskolor och grundskolor

Norska förskolor öppnar igen den 20 april och grundskolans klasser 1 till 4 öppnas den 27 april, meddelar den norska statsministern Erna Solberg vid en pressträff enligt NRK..

SVT - 8 timmar sedan

Låg- och mellanstadieskolor i Danmark kan öppna igen

I Danmark ska låg- och mellanstadieskolor förmodligen börja öppna från den 15 april. Beskedet kom sedan antalet sjukhusinlagda patienter minskat för femte dagen i rad i landet. Fredrik Holm Koch tror att sonen Viggo ser fram emot att komma tillbaka till förskolan.

SVT - 12 timmar sedan

Här är länderna som börjar lätta på restriktionerna

Coronaviruset har fått länder att vidta kraftiga åtgärder. Flyg har stoppats, affärer har stängts och människor hålls inlåsta. Men nu kan det snart förändras på en del håll.

SVT - 10 timmar sedan

Wuhan vaknar efter karantänen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden..

SVT - 13 timmar sedan

Guineas president ändrar grundlagen

Guineas president Alpha Conde har antagit en ny grundlag. Den nya grundlagen innebär bland annat moderniseringar i socialpolitiken så som ett förbud mot kvinnlig könsstympning och barnäktenskap..

SVT - 15 timmar sedan

Världsledarna reagerar på Boris Johnsons tillstånd

Politiska ledare runtom i världen har reagerat på beskedet att Storbritanniens premiärminister Borin Johnson nu intensivvårdas för covid-19. ”Vi blev väldigt sorgsna av nyheten att han tagits in för intensivvård. Han har varit en väldigt god vän, säger han.

SVT - 16 timmar sedan

”Bara att köpa en kaffe kommer vara en obeskrivlig känsla”

I Wuhan, staden där coronaviruset först fick spridning, kan karantänen som invånarna suttit i sedan 23 januari hävas under morgondagen. Johan Björnfot som bor i Wuhan är troligen en av de svenskar som suttit i karantän längst under coronaepidemin. Snart får han gå fritt på gatorna igen.

SVT - 16 timmar sedan

Wisconsin får inte skjuta upp primärval

Dagens primärval i Wisconsin kommer att hållas som planerat, det slår den amerikanska delstatens högsta domstol fast och upphäver därmed guvernörens beslut om att skjuta upp valet..

SVT - 18 timmar sedan

Sexbrottsdömd kardinal frias i högsta domstolen

Den tidigare sexbrottsdomen mot den australiske kardinalen George Pell har upphävts av Australiens högsta domstol. ”Jag har konsekvent hävdat min oskuld medan jag har fått uthärda en grav orätt”, skriver Pell i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.