YLE > Finland

Friday, 10 April, 09:55

YLE - 26 mar 20 kl. 19:34

Jord och skog i både Nyland och Åboland - Koskis gårds ägare undrar hur jobbet ska skötas då gränsen stängsKoskis gård finns precis på gränsen mellan Nyland och Åboland. Nu är framtiden på gården osäker eftersom Nyland isoleras från resten av landet - hur mycket får Fredrik von Limburg Stirum röra sig mellan de två landskapen då han jobbar på gården?.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Åboland, Fredrik, Limburg Stirum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jordoch , skogi , både, Nylandoch , Åboland, Koskis, gårds ägare undrar hur jobbet ska skötas då gränsen stängs
YLE - 06 feb 14 kl. 10:16

De fick mest jordbruksstöd i Nyland

Mest jordbruksstöd i Nyland gick år 2013 till Landsbygdens bildnings- och kulturförbund, drygt 840 000 euro. Det handlar om projektfinansiering och av pengarna ska drygt en halv miljon gå till att "bibehålla och utveckla landsbygdstraditionen". På andra plats i Nyland finns G.

YLE - 30 jun 17 kl. 09:24

Störst i Nyland: 250 hektar skog fredades i Raseborg

Nylands största frivilligt fredade privata naturskyddsområde finns nu i Raseborg. Ett litet familjeföretag ville att deras skogsområde öster om Gennarbyviken skulle skyddas. Natur-, miljö- och trafikcentralen i Nyland har nu fattat beslut om att ge området naturskydd enligt det så kallade Metsoprogrammet för skydd av biologisk mångfald.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

YLE - 11 aug 14 kl. 15:02

Kortare jakt på skogshönsfågel i Nyland och Kymmenedalen?

Jord- och skogsbruksministeriet vill begränsa jakten på tjäder, orre och järpe i Nyland och Kymmenedalen. Orsaken är att förekomsttätheten av alla typer av skogshönsfågel just nu är bara en fjärdedel jämfört med motsvarande tid i fjol. Det här beror till stor del på den kalla perioden i juni, som försvårade fåglarnas häckning.

YLE - 30 maj 15 kl. 16:17

Rika affärsmän vill grunda ny stad i Nyland

Tre rika affärsmän vill grunda en ny stad i västra Nyland - Porkala stad. Planerna på den nya staden har förberetts i all tysthet redan en tid. Men med den nya regeringen hoppas man nu att tiden är mogen för att kunna så idén i bördig jord.

YLE - 29 sep 16 kl. 12:41

Skog förstördes under Carunas röjningsarbeten på Skåldö - markägare upprörda

De har skrämt djur, skadat en häst och förstört terrängen. Upprörda markägare har fått nog av Carunas röjningsarbeten kring elledningarna i Ekenäs skärgård. Elbolaget lovar kompensera de drabbade markägarna.

VBL - 20 jun 12 kl. 09:21

Granbarkborren angriper skog i söder och sydväst

Granbarkborren sprider sig i skogarna söder om Stängselåsen, från Tavastland och Nyland ända till Vuoksen. I sydöstra Finland är skadorna mest omfattande i Kouvolaregionen, i Tavastland och Nyland i områdena kring Mäntsälä, Pukkila och Mörskom. Nya skadeområden avslöjas dagligen..

YLE - 08 maj 17 kl. 17:58

Markbrand i Lappträsk hotade skog

En markbrand utbröt vid Pockarbacken i Lappträsk vid 17-tiden på måndag eftermiddag. Branden började på gården vid en fastighet på Lappängsvägen och spred sig snabbt. Vid Räddningsverket i östra Nyland säger man att elden hotade den närliggande skogen men att brandmännen lyckades begränsa eldens framfart.

YLE - 10 nov 15 kl. 15:39

Blomqvist fortsätter leda bönderna i Nyland

Ledningen för Nylands svenska producentförbund, NSP, fortsätter åtminstone ett år till. Det betyder att Thomas Blomqvist från Tenala fortsätter leda de nyländska bönderna. På tisdagen (10.

YLE - 01 okt 14 kl. 15:08

Polishund räddade nioåring från kall och mörk skog

En nioårig Kyrkslättkille har sannolikt polishunden Manu att tacka för att han är välbehållen. Han tappade bort sig i skogen, men polishunden hittade honom. Pojken fick på nytt träffa sin livräddare i går tisdag för att bearbeta händelsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 3 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 3 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 14 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 16 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

YLE - 16 timmar sedan

Köpmännen påminner: Påskens matkorg kan fyllas på under hela långhelgen

Skärtorsdagen är en bråd dag i handeln och trots att köpmännen och handeln rekommenderar att fördela den här påskens matuppköp på flera dagar för att undvika trängsel var det liv och rörelse redan vid middagstid..

YLE - 16 timmar sedan

Många oklarheter kring Finlands misslyckade skyddsutrustningsbeställning – "Svårt att förvissa sig om att man får rätt vara när man beställer från Kina"

Beställningen av vad som visade sig vara undermålig skyddsutrustning från Kina har utvecklats till en veritabel härva med en lång rad oklarheter. Efterfrågan på marknaden är enorm, men nu är en ny frakt på väg från Kina och Sydkorea..

YLE - 16 timmar sedan

Skadad container orsakade hartsläcka i Karis

En container med harts började läcka på Ekenäsvägen i Karis strax innan klockan fyra på torsdagseftermiddagen. Föraren lade snabbt märke till läckaget och körde in på parkeringen till en besiktningsstation..

YLE - 17 timmar sedan

Tidigare flygvapenchefer till Yle: Finland har goda skäl att köpa nya jaktplan av USA

Finland har flera goda skäl att köpa nya jaktplan av USA, precis som i början av 1990-talet. Den bedömningen gör två pensionerade flygvapenchefer som Yle har talat med. Särskilt F-35 Lightning II framstår som en klar favorit..

YLE - 17 timmar sedan

Tiotals coronafall inom hemtjänsten och på serviceboenden i huvudstadsregionen – både personal och klienter i karantän

Det råder brist på skyddsutrustning på serviceboenden och inom hemvården i huvudstadsregionen. Både personal och klienter har försatts i karantän och städerna jobbar med olika lösningar för att isolera smittade klienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.