Sydöstran > Nyheter

Friday, 10 April, 11:49

Sydöstran - 26 mar 20 kl. 19:00

Coronadrabbat boende oroar anhörigEn kvinna vars pappa bor på Fregatten riktar kritik mot hur mathanteringen sköts på äldreboendet. – Detta är ett bevis på att det är ett tungrott system vid en kris, säger hon..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Fregatten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronadrabbat, boende, oroar, anhörig
Trelleborgs Allehanda - 16 jul 12 kl. 14:18

Anhörig överklagar höghusbyggen

Foto: Claes Nyberg
Tidigare har en granne och en anhörig till en LSS-boende överklagat den nya detaljplanen för sockerbrukstomten i centrala Trelleborg. Nu överklagar ytterligare en anhörig planen, som tillåter fyra höghus att byggas på tomten.
Det handlar om Trelleborgshems planer på att bygga fyra höghus på tomten, med upp till åtta våningar.

Kristianstadsbladet - 24 sep 13 kl. 09:12

Anhörig kritiserar boendet

Det finns anhörigkritik mot Björkens vård- och omsorgsboende. En anhörig, som vill vara anonym, påpekar olika saker som inte fungerar.
?

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 12 kl. 13:30

Anhörig klagar på höghus

Foto: Tomas Nyberg
En anhörig till en av de boende på LSS-boendet vid Flygelgränd överklagar kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen för fyra höghus på sockerbrukstomten.
Liksom ett grannpar som tidigare överklagat detaljplanen menar hon att husen blir alldeles för höga. Enligt den anhöriga var det aldrig tal om att det skulle byggas så höga hus på tomten när hennes släkting flyttade in för sju år sedan.

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 14 kl. 06:30

Anhörig kritiserar behandling av äldre

Foto: Anette Sjöstrand
Minimalt med aktiviteter, dåligt planerade lokaler och boende som sällan eller aldrig får komma ut. Nu har Bodil Roth fått nog av hur de gamla på äldreboendet Åldermannen vid Sockenvägen behandlas.
Bodil Roths mamma har bott på Åldermannen i fem-sex år.

Kristianstadsbladet - 05 mar 16 kl. 03:00

Anhörig hotade slå med flaska

En anhörig till en boende på ett vård- och omsorgsboende polisanmäls av kommunen efter att ha hotat personal..

Barometern - 03 maj 16 kl. 22:57

Anhörig kritisk mot vård på särskilt boende

Att dokumentationen vid äldreboenden inte fungerar konstaterades nyligen av kommunen vid en verksamhetsuppföljning. Nu kommer mer kritik, den här gången från en anhörig..

Kristianstadsbladet - 20 apr 17 kl. 00:01

Anhörig kritisk till beslut om byte av boende

Bromöllabon blev kränkt i samband med beslut om ett byte av bostad. Det anser en anhörig som anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO..

Kristianstadsbladet - 05 sep 19 kl. 10:30

Anhörig: Nya ägare har försämrat vårdboendet

God morgon! När tidningsutdelningen fått mycket stryk vill en Söderbo i stället rikta tack. I gengäld är en anhörig orolig över situationen för de boende på ett vårdboende efter ägarbytet.

SmålandsPosten - 09 okt 19 kl. 20:03

Äldreomsorg: Anhörig klagade på höga hyror – nu blir det en sänkning

På äldreboendet Tallkotten i Skruv har man länge betalat orättvist höga hyror, jämfört med övriga orter. Efter att en anhörig klagade beslutar nu socialnämnden att detta ska åtgärdas. Det innebär en hyresminskning för de boende.

Barometern - 11 jul 14 kl. 10:48

Handläggare betalade ut föräldrapenning till anhörig

En handläggare på Försäkringskassan i Kalmar kollade upp flera anhöriga i myndighetens ärendesystem och betalade ut föräldrapenning till en av dem. Personalansvarsnämnden har efter en utredning kommit fram till att den anställde mellan februari 2011 och juni 2012 gjort 105 otillåtna sökningar i systemet. Handläggaren sökte information om fyra anhöriga och tittade på deras ärenden.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Byråkrati riskerar stoppa EU-miljarder

EU:s finansministrar har enats om ett stödpaket på över 500 miljarder euro mot coronakrisen. Reaktionerna i Sverige skiljer sig åt. Ett styrkebesked från en enad union menar vissa – men andra har farhågor om nya byråkratiska nät att navigera för att hjälpa krisande företag..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Gårdsbutik – numera även på hjul

Tanken har funnits ett tag. Coronakrisen skyndade på beslutet. Nu finns Askunga Dovvilt även som rullande gårdsbutik..

Sydöstran - 30 minuter sedan

UFC på ö skjuts fram efter ESPN:s krav

Mitt i coronapandemin ville UFC:s ordförande Dana White arrangera MMA-fajter, bland annat på en privat ö. Men efter krav från sändande tv-bolaget ESPN skjuts matcherna fram..

Sydöstran - 1 timme sedan

Coronasmitta på fest – 70 blev sjuka

En vecka in i mars bedömde Folkhälsomyndigheten risken för spridning av covid-19 i samhället som måttlig. Den 7 mars samlas 100 personer för en fest i en villa utanför Stockholm – och 70 av dem blev sjuka, skriver ..

Sydöstran - 1 timme sedan

Coronafall på äldreboende: ”Personen isolerades omgående”

På skärtorsdagskvällen kom beskedet att en person på ett äldreboende i Sölvesborgs kommun har bekräftats smittad av coronaviruset. – Personen mår efter omständigheterna bra, säger Ina Gavard, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Sölvesborg, på fredagsmorgonen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Prinsessan Christina har hittat sin farmor

"Solstrålen på Stockholms slott". Så lär Hjalmar Branting ha kallat kronprinsessan Margareta efter att hon hade dött 38 år gammal, i sviterna efter en öroninflammation. 100 år senare har prinsessan Christina funnit sin farmor i arkiven..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kommunalrådet talar till folket

Uppmanar samhällsmedborgare att stanna hemma i påsk, vara rädda om de äldre men samtidigt inte sluta att leva. – Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att vi tar covid-19 på största möjliga allvar, säger Morgan Bengtsson (S), kommunalråd..

Sydöstran - 1 timme sedan

Företag vill ställa om – men saknar signaler

Volvo Cars är ett av företagen som hjälper vården under coronakrisen. Men det tar tid att ställa om en fabrik – och industrin saknar tydliga signaler om vad som behövs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.