Nyan > Svenskfinland

Friday, 10 April, 07:33

Nyan - 26 mar 20 kl. 18:35

Sjöbevakningen råder båtägare att hålla sig på landSjöbevakningen rekommenderar att alla medborgare undviker båtlivet tills vidare. Orsaken är att myndigheten har fått en ökad arbetsbelastning på grund av undantagstillståndet och att hjälpen vid en eventuell olycka eller ett haveri kan dröja. Gränsbevakningen vill påminna om att gränskontrollerna också gäller fritidsbåtar och att alla fritidsbåtar bör genomgå en säkerhetskontroll före avgång från Åland eller Finland till utlandet och vid ankomst därifrån.  
TEXT: Carin Karlsson carin.karlsson@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Finland, TEXT, Karlsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbevakningen, råder, båtägareatt , hållasig på , land
YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

YLE - 02 aug 14 kl. 08:48

Tre män i sjönöd utanför Jakobstad på fredagkväll

Tre män i åldern 26-28 år hamnade i sjönöd i närheten av Mässkär utanför Jakobstad fredag kväll strax före midnatt. Sommarstugeägare såg nödraketerna som sköts och larmade sjöräddningen. En patrull från sjöbevakningen i Karleby som fanns i närheten kunde snabbt lokalisera platsen, Jakobstads frivilliga sjöräddning ryckte också ut.

YLE - 02 aug 14 kl. 08:48

Tre män i sjönöd utanför Jakobstad på fredag kväll

Tre män i åldern 26-28 år hamnade i sjönöd i närheten av Mässkär utanför Jakobstad fredag kväll strax före midnatt. Sommarstugeägare såg nödraketerna som sköts och larmade sjöräddningen. En patrull från sjöbevakningen i Karleby som fanns i närheten kunde snabbt lokalisera platsen, Jakobstads frivilliga sjöräddning ryckte också ut.

SVT Debatt - 04 okt 13 kl. 13:11

Det är dags för EU att ta ansvar för båtflyktingarna

MIGRATION I gårdagens tragiska båtolycka utanför Italien miste minst 100 afrikanska flyktingar livet när de försökte nå ett bättre liv i Europa. Liknande katastrofer har hänt förr, och är fullständigt oacceptabla ? nu måste Sverige och EU visa stark politisk vilja för att garantera att det inte upprepas.

YLE - 26 mar 14 kl. 08:52

"Förväntat att Vänsterpartiet trädde ut"

- Jag är inte överraskad. Redan när regeringen bildades frågade någon mig om regeringen kommer att sitta hela perioden ut. Jag konstaterade jag tror att regeringen sitter, men att Vänsterförbundet träder ut ungefär ett år före nästa valperiod.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 05:30

Sveriges radio tackar sin publik för hjälpen

Tack svenska folket för hjälpen! Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Utan er hade vi inte kunnat ta fram vår nya vision och våra nya mål.

SVT Debatt - 03 apr 14 kl. 13:13

Värna oberoende och kritiska medier

MEDIER Svensk journalistik behöver utvecklas. Vi måste prata om pressens roll och den urholkning av de mänskliga rättigheterna som pågår. Därför startar vi i dag kampanjen #pressoffensiven.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 12 timmar sedan

Bryggerisatsning i Lappo skjuts upp

Det nya mikrobryggeriet Brändö Brewing hade stora planer för sommaren. Men coronakrisen gör nu att initiativtagaren Henrik Åkerberg skjuter på allt till nästa år. – Skärgården kan bli tom på folk i sommar.

Nyan - 13 timmar sedan

Landskapet förbjuder ekomarknadsföring

När man bereder eller ompaketerar en ekologisk produkt behöver den som gör det vara med i systemet för ekologisk certifiering för att man ska kunna säkra spårbarheten hela vägen. På grund av att man uppdagat en brist i spårbarhet har landskapet kontaktat två köttproducenter och uppmanat dem att ansluta sig till systemet. Uppmaningen gjordes två gånger.

Nyan - 14 timmar sedan

Kyrkan peppar till pepp

Nu startar Evangelisk- Lutherska kyrkan i Finland en utmaning för att visa uppskattning i sociala medier. Kampanjen heter #peppadinpartner och uppmanar oss att ge varandra beröm och säga tack. ”Under utmanande tider, som den här coronavåren är i många familjer och parförhållanden, är det viktigt att visa varandra uppskattning.

Nyan - 18 timmar sedan

Här kan du se skärtorsdagens presskonferens

Landskapsregeringen håller även i dag, torsdag den 9 april, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Om inget akut händer så hålls inga infotillfällen under påskhelgen.

Nyan - 19 timmar sedan

Poporkestern bjuder på musikalisk såpopera

Nordens institut på Åland (Nipå) fortsätter med sin serie av digitala konserter. .

Nyan - 21 timmar sedan

IFK och ÅU får stöd för heltidsanställda

Array
(
) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 22 timmar sedan

Fängelse för misshandel – frias för våldtäkt

Han misshandlade en annan man under tiden som han avtjänade en villkorlig dom. Nu döms den åtalade mannen, som är i 50-årsåldern, till fem månader och 20 dagars fängelse. .

Nyan - 23 timmar sedan

Hammarland befriar föräldrar från avgifter

Hammarlands kommunstyrelse har den 7 april beslutat att vårdnadshavare befrias från barnomsorgsavgift i kommunens daghem samt fritidsverksamheten under den tid som undantagsförhållanden gäller. – Om barnet är frånvarande under en längre tid än fem sammanhängande verksamhetsdagar under den tid från och med 18 mars som undantagsförhållanden gäller för barnomsorg alternativt skola befrias vårdnadshavaren från barnomsorgsavgiften för hela den period som barnet varit frånvarande från barnomsorgs- eller fritidsverksamheten, skriver kommunen på sin hemsida. (hh)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - Igår: 06:00

Två svenska läkare stannar ett par veckor extra

ÅHS kunde i går meddela att en anestesiolog och en barnläkare från Sverige har gått med på att stanna några veckor längre än planerat.
Men planeringen av extra läkarresurser från riket fortgår. Enligt ÅHS-direktören Jeanette Pajunen är det en lättnad att man behåller två kritiska läkarresurser ett tag till, eftersom de skärpta karantänkrav stoppare arbetspendling från Sverige till Åland för läkare och annan sjukvårdspersonal, – Vi har lyckats med konststycket att behålla en anestesiolog och en barnläkare i några veckor till och har på så sätt vunnit lite tid.

Nyan - Igår: 06:00

Måla påskägg med blåbär och lök

Påsken är här och äggmålning är ett enkelt, mysigt och roligt påskpyssel för hela familjen, ung som gammal. Marthaförbundet tipsar om hur du kan måla dina ägg med sådant som du kanske redan har hemma i skafferiet.
Börja med att tömma äggen på innehållet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.