Barometern > Nyheter

Thursday, 02 April, 12:22

Barometern - 26 mar 20 kl. 18:27

Kultur: Länsteatrar i kris ställer om radikaltLänsteatrarna ställer in nästan allt. Runt om i landet stoppas framgångsrika föreställningar och medarbetare tvingas snabbt tänka om. – Den stora sorgen är att vi tvingas lägga ner väldigt många projekt, säger Nils Poletti, teaterchef på Östgötateatern..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Nils Poletti, Östgötateatern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kultur, Länsteatrari , kris, ställerom , radikalt
SmålandsPosten - 04 jun 13 kl. 07:44

Kultur med och utan kris

De flesta museer har appar och öppnar sina arkiv digital. Opera kan avnjutas i direktsändning på en närbelägen gammal bio som räddas genom att en ny publik kommer. Så kulturen med stort K har funnit en väg att legitimera sin närvaro och därmed sin rätt att få medel från det allmänna även under tider med kris, skriver Ander Ekberg.

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 09:08

Han vill ha mer kris i Kristianstad

Foto: Johanna Wallin
Kristianstad kommun ligger på plats 152 i Svenskt näringslivs rankning. Det är näringslivschefen Anders Elmevik långt ifrån nöjd med. Vi satte oss ned med honom för att prata om vilken lösningen är för att bli en mer attraktiv företagarkommun.

UT - 11 jan 14 kl. 08:54

?Inte kris, men vi har stora problem?

Kommunalrådet Lars välkomnar rapporten om äldreomsorgen som kom nu i veckan. – En mycket bra rapport. Bland det bästa jag läst.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

YLE - 29 jan 16 kl. 18:49

Kriminolog: Statistik visar inte brottslighet på ett korrekt sätt

Enligt polisens brottsstatistik från fjolåret misstänks 22 asylsökande för sexuella trakasserier, 13 för våldtäkt och 12 för grov våldtäkt. Antalet är förhållandevis lågt om man jämför med det totala antalet misstänkta fall av våldtäkt i Finland som ligger på drygt tusen.
Kriminolog Maria Normann kommenterar brottsstatistiken:
Fler utlänningar misstänks för brott i Finland, inte minst när det handlar om sexualbrott.

BT - 06 sep 14 kl. 12:07

Skall Åkesson stå modell?

Hög invandring i tider av ekonomisk kris och arbetslös ställer krav på mottagarlandet – det uppstår problem – det har Sverigedemokraterna alldeles rätt i. Men problemet är inte invandrarna. Det är hur vi tar emot och ser på de människor som kommer hit som är problemet.

YLE - 07 maj 17 kl. 05:07

Sparkrav och reformer: Blir yrkesskolan en återvändsgränd?

Kommer yrkesutbildningen att börja tappa terräng efter alla reformer och sparkrav? Håller man på att skapa en förlängning av folkskolan som idé - en utbildningsmässig återvändsgränd i nyfriserad form? Vid yrkesskolorna säger man gärna att yrkesutbildning fungerar som en inkörsport för fortsatta studier (på högskolenivå) på samma sätt som studentexamen.

Skånskan - 23 dec 18 kl. 06:00

Jul­dra­ma om re­volt och kvin­no­kamp

Kultur/Nöje Efter serier som Vår tid är nu och Fröken Frimans krig kommer nu SVT med ett nytt historiskt drama.
Sys­trar 1968 sänds i tre delar un­der mellandagarna och Ystad spelar en stor roll i serien.I rollerna: Mi­ka­e­la Knapp, Maja Rung, Anna Åström, Li­via Mill­ha­gen, Hannes Foh­lin, Jens Hul­tén, Kim Sullocki, Hen­rik Norlén, Sunjatha Conti, Ca­mil­la Larsson, Lo Kaup­pi, Jonathan Si­lén, Sven Boräng med flera.

Supermiljöbloggen - 17 okt 18 kl. 07:30

Steven Hartman: ”Vi behöver beakta de mänskliga dimensionerna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I andra delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör litteraturvetaren och engelska-professorn Steven Hartman. Steven Hartman är född i USA och är en av de centrala forskarna inom miljöhumaniora i Norden.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 09:55

Ekonomer: Så djup blir coronakrisen

Ekonomi Coronavirusets framfart riskerar att utlösa en djup ekonomisk kris. Medan smittan sprider sig rycker lågkonjunkturen allt närmre. Så här tänker några av Sveriges tyngsta ekonomer om det som väntar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Pastaexport ger hopp till Italiens ekonomi

Barometern - 15 minuter sedan

Över 10 000 döda av coronaviruset i Spanien

Barometern - 15 minuter sedan

Tre anhållna för rånturné i Göteborg

Barometern - 15 minuter sedan

Britter slipper ränta på kreditkort

Barometern - 15 minuter sedan

På väg mot fastlandet igen

För drygt tio år sedan träffade Philip Sandeen från Oskarshamn en tjej med rötterna på Gotland och han flyttade till ön. Sedan 2018 driver han Höjdbolaget i Visby med 14 anställda..

Barometern - 15 minuter sedan

Daglig verksamhet tillverkar visir för vård- och omsorgspersonal

Den dagliga verksamheten på Gamla Stationsgatan, Aktivitetscentrum, tillverkar skyddsvisir för kommunens vård- och omsorgspersonal. De är hjältar, säger enhetschefen Mikael Johansson..

Barometern - 15 minuter sedan

Dalen överklagar nedflyttning till Rin

Barometern - 1 timme sedan

Liberalerna: "Skandal att inte fördöma"

Sverige och tolv andra länder oroar sig över vad de anser är alltför kraftfulla åtgärder mot coronaviruset i icke nämnda EU-medlemsstater. För svagt, tycker Liberalerna..

Barometern - 1 timme sedan

Masktvång minskar inte risken för smitta

Ett fåtal europeiska länder har infört krav på att bära ansiktsskydd på offentlig plats för att minska spridningen av coronaviruset..

Barometern - 1 timme sedan

Anders Tegnell medverkar i "Skavlan"

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.