DI > Ekonomi

Friday, 10 April, 08:35

DI - 26 mar 20 kl. 17:41

Småföretagen: Välkommet – men inte tillräckligtRegeringens krispaket för de mindre företagen tas emot positivt som ett steg på vägen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småföretagen, Välkommetmen inte , tillräckligt
Supermiljöbloggen - 09 sep 14 kl. 09:35

70 procent av svenskarna tycker inte regeringen gör tillräckligt för att skydda miljön

Ny undersökning från EU-kommissionen ser på EU-medborgarnas uppfattningar, attityder och handlingsmönster i miljöfrågor. En ny Eurobarometerundersökning om miljön (pdf) har kommit, tre år efter den senaste. Sammanlagt 27 998 personer från EU:s 28 medlemsländer intervjuades under april och maj i år, det här framgår av ett pressmeddelande från EU-kommissionen som kom under gårdagen.

DrivaEget - 10 jun 14 kl. 11:39

Inte tillräckligt med stöd vid ägarskiften

 Affärer  Ett lyckat ägarskifte bidrar med fem nya jobb, jämfört med ett nytt företag som kan generera två. Ändå finns inte tillräckligt med stöd till företagen som ska genomföra ett ägarskifte, visar en ny rapport. Läs vidare, kommentera eller dela.

Alliansfritt Sverige - 14 aug 14 kl. 17:19

Vårdcentraler gick i konkurs – de var inte tillräckligt vinstgivande

I framför allt borgerligt styrda kommuner är det populärt att privatisera vårdcentralerna. Förespråkarna brukar ofta peka på den fantastiska valfriheten och bättre service och blunda för allting annat, som lönsamhet framför allt. Dessutom att företagen måste få ta ut vinster annars går de i konkurs vilket inte stämmer.

YLE - 28 apr 17 kl. 04:00

Skarp kritik mot lagberedningen: Konsekvenserna av valfriheten har inte utretts tillräckligt

Lagberedningen haltar - igen. Den här gången prickas beredningen av lagförslaget om valfrihet inom social- och hälsovården. Rådet för bedömning av lagstiftningen rekommenderar ändringar i förslaget.

IDG - 28 aug 14 kl. 13:31

It-företag inte tillräckligt engagerade i CSR-frågor

Tillverkare av it-produkter gör långsamma framsteg för att uppfylla krav på socialt ansvar i produktionen. Men fortfarande återstår mycket att göra. Det visar en ny undersökning från TCO Development som nu efterfrågar ett större engagemang bland företagen..

YLE - 18 aug 14 kl. 04:16

Skolorna producerar - företagen anställer

Utbildarna i Vasa förser regionens energiföretag med kunnig arbetskraft. Samarbetet mellan skolorna och näringslivet beskrivs som gott men det kan bli ännu bättre. Det omtalade energiklustret består bland annat av företag som Wärtsilä och ABB, Vaasa Engineering, Mervento, Vacon, Citec och The Switch.

YLE - 09 feb 17 kl. 12:19

Företagen ger tummen upp för Åboregionen

Åboregionen placerar sig på en stark andraplats i näringslivet EK:s kommunranking. Placeringen har förbättrats markant, för senast då jämförelsen gjordes, 2015, låg Åboregionen på en nionde plats. - Det här är verkligen goda nyheter för hela regionen och ett bevis på att vårt arbete och våra satsningar på näringslivet har burit frukt, säger Åbos stadsdirektör Aleksi Randell.

Dagensanalys.se - 09 nov 18 kl. 05:06

B2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsa

Tre av fyra svenska B2B-företag uppger att de inte har någon som helst form av digital försäljning. Samtidigt säger sex av tio företag att de tror på en ökad digital försäljning mot företagskunder under de kommande fem åren. På frågan om B2B-företagen har några planer på att satsa på digital försäljning svarar hela sex av tio nej.

HBL - 27 jun 14 kl. 04:59

”Privata företagen säkert besvikna”

I social- och hälsovårdsreformen verkar de privata aktörerna tilldelas en roll som underleverantörer. Det är mindre än vad de hoppats på, säger forskaren Hennamari Mikkola.Den privata sektorn har varit på frammarsch de senaste åren, särskilt inom företagshälsovården, tandvården och boende för seniorer.

YLE - 08 maj 15 kl. 14:46

"Företagen vet inte varför de sponsrar"

Bara cirka 40 procent av företagen har en klar bild av vad de vill få ut av ett sponsoravtal, säger Klaus Virkkunen forskningsdirektör på Sponsor Insight Finland. Men samtidigt är det ett positivt problem. Det betyder ju att det finns outnyttjad potential.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Oljepriset föll i väntan på avtal

Trots att Opecländerna och flera andra oljeländer sade sig ha kommit överens om minskad oljeproduktion har ett slutgiltigt avtal ännu inte….

DI - 15 minuter sedan

Börserna i Asien vänder nedåt

Efter några dagar med både uppgångar och nedgångar vände börserna i Japan och Kina svagt nedåt i den tidiga handeln på fredagen..

DI - 45 minuter sedan

Giganten Shell minskade sina utsläpp – ”det är bråttom”

Olje- och gasjätten Shell minskade sitt koldioxidavtryck i fjol, rapporterar Reuters..

DI - 9 timmar sedan

Finansmännen fyndar efter börsraset

En lång rad insynspersoner har handlat aktier under den senaste tidens börsras. För exempelvis Fredrik Lundberg och Ilija Batljan har det….

DI - 9 timmar sedan

Klart: Så mycket ska Ryssland och Saudiarabien minska oljeproduktionen

Enligt ett utkast från torsdagens Opec-möte som Reuters har tagit del av har kommer Opec och dess allierade att minska oljeproduktionen med….

DI - 10 timmar sedan

Klädbolagsgruppen kräver sänkt hyra – och pengar tillbaka

Norska Varnergruppen, som äger klädkedjor som Dressmann, Cubus och Bik bok, kräver inte bara sänkta hyror under krisen, utan vill även ha….

DI - 10 timmar sedan

Uppgifter: Flera EU-länder överens om stödpaket

Flera av EU:s finansministrar uppges ha kommit överens om ett stort stödpaket för coronakrisen..

DI - 10 timmar sedan

Klar uppgång på Wall Street inför stängningen

Wall Street ser ut att ta påskledigt på bästa sätt. Med en kvart kvar av handel är S&P 500 upp 1,5 procent medan Dow Jones har stigit 1,6….

DI - 11 timmar sedan

Kraftig kronförstärkning under torsdagskvällen

Kronan har tagit plats under torsdagen och har stärkts med totalt 13 öre mot dollarn..

DI - 11 timmar sedan

Uber delar ut miljontals munskydd till sina förare

Taxitjänsten Uber planerar att dela ut miljontals ansiktsmasker och munskydd till sina förare världen över i ett led att hindra smittan av….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.