Barometern > Nyheter

Thursday, 02 April, 11:46

Barometern - 26 mar 20 kl. 17:11

Ett bekräftat coronafall i hemtjänstenOmsorgen arbetar hårt med att skydda brukarna på boenden och i hemtjänsten. Vid misstänkt smitta är det skyddsutrustning som gäller, och bedömning av läkare om provtagning behövs. Hittills har ett coronafall bekräftats. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett bekräftat, coronafalli , hemtjänsten
SR - 15 minuter sedan

Hemtjänsten – ansträngt läge i många kommuner

Idag har Ekot rapporterat om att över 90 kommuner hittills haft bekräftade eller misstänkta fall av covid-19 på kommunens äldreboenden. Men även inom hemtjänsten behöver kommunerna hantera smittan, det visar Ekots kartläggning. På förmiddagen höll Stockholms stad presskonferens om det ansträngda läget.

YA - 03 dec 13 kl. 08:56

Hemtjänsten granskad efter klagomål

Efter klagomål från en anhörig har ett hemtjänstärende i Skurup granskats. Nu slår inspektionen för vård och omsorg fast att kommunens åtgärder varit tillräckliga.
Enligt den anhörige bestämdes vid ett vårdplaneringsmöte på lasarettet den 17 juli att en av grundförutsättningarna för att kvinnan ifråga skulle kunna skickas hem var att ett trygghetslarm installerades i bostaden.

Västerbottens Folkblad - 04 jan 17 kl. 22:32

Larmade hemtjänsten efter fall – blev liggandes i ett dygn

Socialkontoret i Skellefteå har gjort en lex Sarah anmälan på kommunens hemtjänst efter att en brukare larmat men ingen ryckte ut på larmet. I december tog hemtjänsten i Skellefteå emot ett larm från en brukare i kommunens hemtjänst. Brukaren hade larmat själv efter att hen fallit och behövde hjälp.

Kristianstadsbladet - 30 mar 20 kl. 05:00

Corona: Så jobbar hemtjänsten om kunder är smittade av corona

Hur skyddas personal och äldre i hemtjänsten och på äldreboenden om corona-smitta skulle bekräftas i verksamheten? Oro finns att hemtjänstpersonal kan sprida smitta när de går mellan hushållen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bekräftat fall av fågelinfluensa i Sverige

Ett första fall av fågelinfluensa har upptäckts i Sverige, det bekräftar Jordbruksverket.– Ja, vi har ett bekräftat fall, säger presstjänsten på Jordbruksverket till Dagens Nyheter.Fågelinfluensan H5N8 har härjat sedan november och bland annat drabbat länder som Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och Italien.

SmålandsPosten - 27 aug 18 kl. 09:55

Språkförbistringar på hemtjänsten

En anställd i hemtjänsten som vill vara anonym berättar att det varit problem med sommarvikariernas språkkunskaper under sommaren. Områdeschef Annika Tränk bekräftar till Smålandsposten att det varit en del problem. .

NT - 28 aug 13 kl. 11:00

Försenade hemtjänstinsatser i sommar

Ulla Wallering-Fall (S) bekräftar att hemtjänsten haft problem i sommar..

Länstidningen i Jämtland - 20 apr 17 kl. 14:03

Bekräftat för Resumé: TV4 gör stora nedskärningar – slutar med lokal bevakning i Sundsvall

Bonnier Broadcasting måste spara 400 miljoner och varsla drygt 90 tjänsten enligt uppgifter till Resumé. Nu går affärsområdeschefen Casten Almqvist ut och bekräftar uppgifterna. Det innebär bland annat att de två riksreportarna som har arbetat med placering i Sundsvall kommer att få sluta..

ÖstersundsPosten - 20 apr 17 kl. 14:03

Bekräftat för Resumé: TV4 gör stora nedskärningar – slutar med lokal bevakning i Sundsvall

Bonnier Broadcasting måste spara 400 miljoner och varsla drygt 90 tjänsten enligt uppgifter till Resumé. Nu går affärsområdeschefen Casten Almqvist ut och bekräftar uppgifterna. Det innebär bland annat att de två riksreportarna som har arbetat med placering i Sundsvall kommer att få sluta..

BT - 11 dec 17 kl. 20:20

Bekräftat: Apple köper musikapp

Apple har köpt musikidentifierings-tjänsten Shazam, och enligt de två företagen väntar nu spännande planer, skriver tidningen The Independent. Ännu har inte värdet av affären bekräftats, men köpet tros vara värderat till cirka 400 miljoner dollar, motsvarande drygt 3,8 miljarder svenska kronor.(TT).

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

AIK värvar storstjärna – och flyttar

Barometern - 30 minuter sedan

Långt fängelsestraff för man som filmade och våldtog medvetslös kvinna

Tingsrätten gick helt på åklagarens linje. En 45-årig man som vid flera tillfällen filmade när han våldtog en nerdrogad kvinna döms till åtta års fängelse. .

Barometern - 45 minuter sedan

Förbud att fiska gädda och abborre

Det årliga fiskeförbudet efter gädda och abborre i Kalmarsundsregion har börjat gälla. Samtidigt kraftsamlar fyra län för att rädda fisket i södra Östersjön. .

Barometern - 45 minuter sedan

Till fritidshusägare: Hemtjänsten ansträngd

Då en tredjedel av hemtjänstpersonalen i Mörbylånga kommun är sjuk uppmanas fritidshusägare som behöver hemtjänst tillfälligt att stanna hemma. .

Barometern - 45 minuter sedan

P4 Nästa inte påverkad av nya coronaviruset

P4 Kalmars årliga deltävling i rikstäckande P4 Nästa ser inte ut att hotas av det nya coronaviruset. Det meddelar radiokanalen i ett pressmeddelande under torsdagen. ”Vi har fått in 28 bidrag vilket är helt i linje med hur det brukar vara”, skriver de..

Barometern - 45 minuter sedan

Sex personer insjuknar i Skåne – varje dag

Skåne ligger efter huvudstaden vad gäller utvecklingen av coronaviruset. I dagsläget har 291 personer konstaterats vara smittade, men siffran kan komma att öka nu när regionen satsar på mobil provtagning för äldre..

Barometern - 45 minuter sedan

Silfverstrand blir SHL-chef

Barometern - 45 minuter sedan

JO tar inte upp anmälan om utvisning för familj i Fågelfors

Vi har tidigare berättat om familjen Enofe i Fågelfors som hotas av utvisning. Nu har JO gett besked om att de inte tar upp den anmälan om hanteringen som gjorts av en vän till familjen..

Barometern - 45 minuter sedan

Cuppremiär uppskjuten efter oklart besked

Stänga allt fotbollsspel, eller spela om smittspridningsrisken kan minimeras? "Det har kommit olika besked från Folkhälsomyndigheten", anser Stockholms Fotbollsförbund som nu skjuter upp S:t Erikscupstarten till den 12 april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.