Barometern > Nyheter

Thursday, 02 April, 11:45

Barometern - 26 mar 20 kl. 17:17

Birgit Keller
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Keller

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birgit, Keller
Skånskan - 17 maj 18 kl. 07:00

Dubbel hyllning till Birgit Nilsson

Operasångerskan Eva Rydén från Malmö hade en alldeles speciell mentor – Birgit Nilsson. När hundraårsminnet av den svenska världsstjärnan firas med konserter på olika håll Sverige runt ställer Eva till med två egna hyllningskonserter. Den 19 maj sjunger hon i Helgeandskyrkan i Lund och den 1 juli i Björnekulla kyrka i Åstorp.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 06:45

Birgit-bok som kommer nära

Litteratur/recension BOK
Birgit – från Västra Karup till Metropolitan
Författare: Elisabeth Meyer-Topsøe
Förlag: Bonnier faktaVill du veta vad Birgit Nilsson hade på sig 1946? Vill du veta vad hennes mamma oroade sig för under vinterhalvåret 1942 och vad Nilsson sjöng på Musikhögskolans elevkonsert nr. 999?

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 12:10

Läsarnytt: Skönsång på Birgit Nilsson-museet

Mitt i höstrusket när Birgit Nilssonmuseet normalt är stängt öppnades dörrarna för en konsert med den dramatiska sopranen Kristina Nilsson (med dramatisk menas röstfacket, inte sångerskan). Hon har jusT avslutat sin utbildning och redan uppmärksammats med två prestigefyllda stipendier. Det senaste från Birgit Nilsson-sällskapet, som delas ut för att simulera begåvade sångares fortsatta utbildning.

Skånskan - 09 aug 18 kl. 16:33

Birgit är fortfarande bäst

Med kort varsel lyckades arrangörerna till hyllningskonserten till Birgit Nilssons minne vid hennes föräldrahem i Västra Karup få en en samling världssångare till Skåne.
En av solisterna i den utsålda konserten är hovsångaren Malin Byström från Helsingborg, som ser fram emot att få uppträda på hemmaplan.Vad betyder Birgit Nilsson för en svensk operasångare?

Skånskan - 13 aug 18 kl. 10:12

Birgit Nilsson-konsert som borde bli tradition

Konsert/recension KONSERT
Birgit Nilsson 100 år
Birgit Nilsson Museum den 11 augusti
Medverkande:
Sofie Asplund, Malin Byström (sopraner)
Christina Nilsson, Tuija Knihitilä Adrian Angelico (mezzo)
Joachim Bäckström (tenor)
Karl-Magnus Fredriksson (baryton)
Helsingborgs symfoniorkester, Helsingborgs konserthuskör
Bjäre kyrkokörer
Dirigent: Patrik Ringborg
Konferencier: Stefan JohanssonBirgit Nilsson-museets vd Gitte Lindström Harmark sade inför den här hyllningskonserten att det kändes som om operan hade flyttat hem, när man på det här sättet tog musiken till Birgit Nilsson och inte Birgit Nilsson till musiken.
Det stämmer väl med konsertupplevelsen: man kände sig nära Nilsson, både musikaliskt och nära d

Kristianstadsbladet - 28 mar 13 kl. 09:30

Birgit fick hjärtinfarkt - tvingades gå till ambulans

Foto: Peter Åklundh
Birgit Furuvik blev sjuk och ringde efter ambulans. Trots att det var en kall kväll och Birgit fyller 92 i år bedömde ambulanspersonalen att hon kunde gå själv till ambulansen. På sjukhuset konstaterades det att hon fått en hjärtinfarkt.

Skånskan - 28 apr 18 kl. 15:01

Birgit Nilsson hyllas med utställning

MALMÖ Birgit Nilsson skulle ha fyllt 100 år i år. Detta uppmärksammas med en rad tv- och radioprogram, tidningsartiklar, priser och utställningar.
Teatermuseet i Malmö invigde sin utställning på lördagen.

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 14:33

"Birgit skulle varit stolt"

Foto: Björn Larsson Ask/SCANPIX
Birgit Nilsson hamnar på nya femhundralappen. På muséet i Svenstad, utanför Båstad, firar man. - Birgit skulle känt sig hedrad och stolt, säger Gitte Lindström-Harmark, ansvarig för museet och vd för Birgit Nilssons Minne AB.

Sydsvenskan - 15 apr 11 kl. 14:32

Han får Birgit Nilsson-pris

Foto: Tomas Nyberg
Joachim Bäckström får det prestigefyllda stipendiet på 50 000 kronor.
Från Trelleborgs Allehandas kulturpris 2009, till Birgit Nilssonstipendiet 2011. Grattis, Joachim Bäckström!

YLE - 15 maj 19 kl. 09:08

IL: Jalonen förbannad efter att Keller slipper avstängning för fällningen på Tyrväinen: "Först skiter domarna på sig och nu gör också disciplinkommittén det"

Förlängning i måndagsmatchen USA–Finland. Clayton Keller fäller Juhani Tyrväinen bakifrån och tolv sekunder senare avgör USA. Efter matchen är Jukka Jalonen rasande och det hela blir inte bättre av att IIHF på tisdagen meddelade att Keller slipper avstängning.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

AIK värvar storstjärna – och flyttar

Barometern - 30 minuter sedan

Långt fängelsestraff för man som filmade och våldtog medvetslös kvinna

Tingsrätten gick helt på åklagarens linje. En 45-årig man som vid flera tillfällen filmade när han våldtog en nerdrogad kvinna döms till åtta års fängelse. .

Barometern - 45 minuter sedan

Förbud att fiska gädda och abborre

Det årliga fiskeförbudet efter gädda och abborre i Kalmarsundsregion har börjat gälla. Samtidigt kraftsamlar fyra län för att rädda fisket i södra Östersjön. .

Barometern - 45 minuter sedan

Till fritidshusägare: Hemtjänsten ansträngd

Då en tredjedel av hemtjänstpersonalen i Mörbylånga kommun är sjuk uppmanas fritidshusägare som behöver hemtjänst tillfälligt att stanna hemma. .

Barometern - 45 minuter sedan

P4 Nästa inte påverkad av nya coronaviruset

P4 Kalmars årliga deltävling i rikstäckande P4 Nästa ser inte ut att hotas av det nya coronaviruset. Det meddelar radiokanalen i ett pressmeddelande under torsdagen. ”Vi har fått in 28 bidrag vilket är helt i linje med hur det brukar vara”, skriver de..

Barometern - 45 minuter sedan

Sex personer insjuknar i Skåne – varje dag

Skåne ligger efter huvudstaden vad gäller utvecklingen av coronaviruset. I dagsläget har 291 personer konstaterats vara smittade, men siffran kan komma att öka nu när regionen satsar på mobil provtagning för äldre..

Barometern - 45 minuter sedan

Silfverstrand blir SHL-chef

Barometern - 30 minuter sedan

JO tar inte upp anmälan om utvisning för familj i Fågelfors

Vi har tidigare berättat om familjen Enofe i Fågelfors som hotas av utvisning. Nu har JO gett besked om att de inte tar upp den anmälan om hanteringen som gjorts av en vän till familjen..

Barometern - 45 minuter sedan

Cuppremiär uppskjuten efter oklart besked

Stänga allt fotbollsspel, eller spela om smittspridningsrisken kan minimeras? "Det har kommit olika besked från Folkhälsomyndigheten", anser Stockholms Fotbollsförbund som nu skjuter upp S:t Erikscupstarten till den 12 april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.