Sydöstran > Nyheter

Friday, 10 April, 10:57

Sydöstran - 26 mar 20 kl. 17:27

Klart för ny EU-insats på Medelhavet
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
EU, Medelhavet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för ny EU-insats, Medelhavet
Regeringen - 19 maj 15 kl. 13:36

Beslut om militär EU-insats på Medelhavet

Vid det gemensamma mötet mellan EU:s försvars- och utrikesministrar i Bryssel den 18 maj enades medlemsländerna om att etablera en marin militär insats i Medelhavet riktad mot flyktingsmugglare. Försvarsminister Peter Hultqvist och utrikesminister Margot Wallström deltog vid mötet.

Artikel: Beslut om militär EU-insats på Medelhavet

EU-representationen i Bryssel, 19 maj 2015.

BT - 08 okt 13 kl. 10:58

EU-insats längs Medelhavet föreslås

I skuggan av katastrofen vid Lampedusa möts EU-ministrar i dag kring migrantfrågan. Kommissionären Cecilia Malmström kommer med ett förslag till gränsinsatser längs hela Medelhavet. I Strasbourg inledde EU-parlamentet dagens session med en tyst minut för offren vid Lampedusa.

Polisen - 04 sep 15 kl. 14:47

Stor humanitär insats i Medelhavet

Nu är Svenska polisens deltagande i Frontex insats Triton i Medelhavet avslutad. – Vi har gjort en stor humanitär insats och bland annat räddat 5 294 migranter, säger Stefan Dejemyr, operativ chef på nationella insatsstyrkan..

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 20:05

Spelbolaget Mr Green stödjer miljöprojekt i Medelhavet

Som en del av Mr Greens satsning på hållbarhet och socialt ansvar sjösattes initiativet Clean the Sea under sommaren 2017. Målet med projektet är att hjälpa till att bidra till ett mer hälsosamt Medelhav, skapa engagemang och sprida kunskap och data. Allt i hopp om att kunna skapa en bättre havsmiljö runt Malta.

SR - 17 feb 20 kl. 18:38

Planen: EU vill skrota militär insats i Medelhavet

Ett överraskande besked kom idag från EU:s utrikesministrar. De vill skrota Operation Sophia, EU:s militära insats på Medelhavet, och ersätta den med en helt ny insats med fokus på att bevaka vapenembargot mot Libyen..

SvD - 29 maj 15 kl. 07:19

V vill stoppa militär insats i Medelhavet

Vänsterpartiet vill stoppa EU:s militära insats mot människosmuggling i Medelhavet. Insatsen Eunavfor Mediterranea är tänkt att hindra människosmugglingen från framförallt Libyen och har redan godkänts av unionens utrikesministrar..

SVT - 22 jun 15 kl. 10:40

Klart för EU:s militära insats i Medelhavet

Nu är det klart att EU:s militära insats mot människosmugglarna i Medelhavet kan börja. Det formella beslutet fattades av EU:s utrikesministrar i dag..

GöteborgsPosten - 23 jun 15 kl. 05:00

EU-insats inleds i Medelhavet

De ekonomiska sanktionerna mot Ryssland förlängs. Samtidigt inleds EU:s militära insats mot flyktingsmugglare i Medelhavet. Men uppdraget är att spana, inte ingripa..

SR - 21 aug 15 kl. 15:28

Sverige deltar i ny insats i Medelhavet

Sverige ska delta i ännu en sjöinsats i Medelhavet. Kustbevakningen skickar nu en båt även till Greklands kust..

Expressen - 04 sep 15 kl. 20:43

Svenska polisinsatsen i Medelhavet avslutad

Den svenska polisens deltagande i insatsen Triton i Medelhavet har nu avslutats. Polisen har under sommaren deltagit i Frontex insats för att rädda människor som flyr över havet. – Vi har gjort en stor humanitär insats och bland annat räddat 5 294 migranter, säger Stefan Dejemyr, operativ chef på nationella insatsstyrkan i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 10:41

Utökad svensk insats i Medelhavet

Den svenska närvaron på Medelhavet utökas från och med april. Kustbevakningens pågående insats i Grekland förlängs till den 30 september och utökas samtidigt till att omfatta två patrullbåtar. Dessutom kommer ett spaningsplan från Kustbevakningen att vara stationerat i Italien i april.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Coronasmitta på fest – 70 blev sjuka

En vecka in i mars bedömde Folkhälsomyndigheten risken för spridning av covid-19 i samhället som måttlig. Den 7 mars samlas 100 personer för en fest i en villa utanför Stockholm – och 70 av dem blev sjuka, skriver ..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Coronafall på äldreboende: ”Personen isolerades omgående”

På skärtorsdagskvällen kom beskedet att en person på ett äldreboende i Sölvesborgs kommun har bekräftats smittad av coronaviruset. – Personen mår efter omständigheterna bra, säger Ina Gavard, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Sölvesborg, på fredagsmorgonen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Prinsessan Christina har hittat sin farmor

"Solstrålen på Stockholms slott". Så lär Hjalmar Branting ha kallat kronprinsessan Margareta efter att hon hade dött 38 år gammal, i sviterna efter en öroninflammation. 100 år senare har prinsessan Christina funnit sin farmor i arkiven..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Kommunalrådet talar till folket

Uppmanar samhällsmedborgare att stanna hemma i påsk, vara rädda om de äldre men samtidigt inte sluta att leva. – Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att vi tar covid-19 på största möjliga allvar, säger Morgan Bengtsson (S), kommunalråd..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Företag vill ställa om – men saknar signaler

Volvo Cars är ett av företagen som hjälper vården under coronakrisen. Men det tar tid att ställa om en fabrik – och industrin saknar tydliga signaler om vad som behövs..

Sydöstran - 1 timme sedan

Samlare skapade egen soptipp i skogen

Under åtta år samlade mannen ihop 50 kubikmeter avfall från återvinningscentralen i Angelskog – och placerade allt i prydliga högar i skogen. Fortfarande vet ingen varför. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Svenskarnas tro på myndigheter undersöks

Sydöstran - 1 timme sedan

Virusorden du inte kunde i januari

I slutet av januari rapporterades det första fallet av covid-19 i Sverige. Sedan dess haglar coronauttrycken tätt. I dag slänger vi oss med ord som vi kanske inte ens visste fanns för bara några veckor sedan.

Sydöstran - 1 timme sedan

Ung man död i trafikolycka

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.