DN > Utrikes

Wednesday, 08 April, 07:59

DN - 26 mar 20 kl. 17:29

Ministern: Stängningen av gymnasierna kan mjukas uppBåde utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell  öppnar för att låta sistaårselever komma tillbaka till. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Anna Ekström, Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministern, Stängningenav , gymnasiernakan , mjukasupp
YLE - 16 aug 13 kl. 13:30

Miljöministern: Kommunerna ska själv få bestämma om vindkraft

Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) vill inte ta bort beslutanderätten från kommunerna när det gäller planeringen av vindkraftsparker. Stängningen av kolkraftverket i Ingå är i linje med regeringens strävan att i högre grad satsa på förnybar energi. Enligt miljöminister Ville Niinistö borde användningen av kolkraft minska i så snabb takt som möjligt.

Nya Wermlands Tidningen - 17 jan 14 kl. 16:17

"Jag kommer att ställa följdfrågor till ministern"

Det säger riksdagsledamoten Jörgen Hellman (S) efter att han i fredags följde livesändningen från en interpellationsdebatt mellan infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) och partikollegan Lars Johansson gällande stängningen av DVVJ. Debatten följde Hellman på plats i Bengtsfors, i sällskap av kommunalrådet och DVVJ-representanter..

DI - 26 jul 15 kl. 13:13

Ministern: Nu måste de ansvariga i Malmö gripas

Handgranatsprängningen i stadsdelen Värnhem i Malmö skiljer sig från tidigare sprängningar i staden, enligt polisen. Inrikesministern kallar situationen oacceptabel. "Nu måste de ansvariga gripas", säger han..

Expressen - 25 nov 16 kl. 09:29

Ministern om Nimis: "Ett hot mot demokratin"

Branden på Lars Vilks konstverk Nimis misstänks vara anlagd. Kulturminister Alice Bah Kunke var en av dem som reagerade på nyheten med sorg på Instagram.Där kallade hon attacker mot konst för ett "hot mot yttrandefriheten och i förlängningen hela vår demokrati".

DN - 15 maj 19 kl. 11:05

Ygeman: Inte aktuellt att ompröva stängningen av Ringhals

M och KD vill att Vattenfall omprövar avvecklingen av kärnkraftsreaktorerna i Ringhals. Enligt ansvariga ministern Anders Ygeman finns inga planer på att staten som ägare skulle ge bolaget några sådana direktiv. – Jag utgår ifrån att Vattenfall gör de analyser som krävs, säger han efter onsdagens möte i energigruppen..

YLE - 13 jun 15 kl. 18:22

”Hela det finländska utbildningsväsendet måste reformeras”

Utbildningssektorn står inför rejäla nedskärningar. Reformer behövs i alla stadier från dagvård till högskola, säger nya kultur- och utbildningsministern Sanni Grahn-Laasonen. 32-åriga Sanni Grahn-Laasonen (Saml) har hunnit vara kultur- och utbildningsminister i några veckor och det har varit hårda bud genast från början.

Cornucopia - 08 aug 17 kl. 11:16

Från världsklass till bekymmersamt - dags att SVT ber Fredrik Antonsson om ursäkt?

Enligt nya folkhälsoministern och socialminister Annika Strandhäll (s) har nu svensk sjukvård gått från "världsklass" till "extremt bekymmersamt". Det borde vara dags för SVT att be om ursäkt till privatpersonen och undersköterskan Fredrik Antonsson, som hängdes ut av den statligt politiskt kontrollerade televisionen för att han länkade till artiklar om problem i vården.
Enligt den socialdemokratiska ministern Annika Strandhäll har nu svensk sjukvård gått från "världsklass" till "extremt bekymmersamt".

YLE - 09 apr 13 kl. 14:02

Gustafsson: Lärarfallet domstolens sak

Undervisningsminister Jukka Gustafsson (SDP) anser att det är domstolens sak att ta ställning till om en lärare i Helsingfors tog i för mycket då en bråkig elev avlägsnades från skolans matsal, och om Helsingfors stads beslut att säga upp läraren var befogat. Enligt ministern är det viktigt att lärarna har tillräckliga möjligheter att ingripa i farliga situationer och hålla ordning i skolorna - samtidigt som man bör se till att krafttag inte används annat än i exceptionella fall. Gustafsson vill inte ta ställning till det enskilda fallet i Helsingfors, som har väckt stor uppmärksamhet.

HBL - 15 jan 14 kl. 17:41

Carl Haglund besökte Sisu

Försvarsminister Carl Haglunds besök på Sisus fabrik gav ingen ny information gällande tolkningen av Karisföretagets medverkan i försvarsmaktens lastbilsupphandling. Ministerbesöket på Sisufabriken inleddes på Sisus önskan bakom stängda dörrar.
Något speciellt eldfängt ska ändå inte ha diskuterats utan ministern fick sig till livs en allmän presentation av Sisus verksamhet och marknadsläget inom lastbilsbranschen.

YLE - 11 sep 14 kl. 10:28

Isbjörnarna tar i land på Island

Tom Juslin har gjort två rundor i de nordiska länderna och granskat klimatförändringen. Och den syns tydligt, framförallt i fiskarnas beteende. Men också isbjörnarna är förvirrade.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Långa köer när Wisconsin höll primärval

Trots uppmaningar till befolkningen om att hålla sig hemma genomförde den amerikanska delstaten Wisconsin sitt planerade primärval på….

DN - 45 minuter sedan

Trump hotar dra in stöd till ”Kinainriktat” WHO

Donald Trump hotar att dra in USA:s stödpengar till Världshälsoorganisationen, som han anklagar för att ha agerat för släpphänt i pandemin….

DN - 1 timme sedan

Sex mäklare om bostadsmarknaden

Under mars månad fick många bråttom att göra bostadsaffär. Men allt fler oroliga köpare och ett större utbud gör att en prisnedgång kan….

DN - 2 timmar sedan

Musikern John Prine död i covid-19

Countrylegendaren John Prine har avlidit i sviterna av covid-19, 73 år gammal. Det uppger flera amerikanska medier..

DN - 10 timmar sedan

Slopad karensdag långtifrån slopad

700 kronor, lika till alla, innebär det borttagna karensavdraget. Men någon helt slopad karens är det inte tal om – halva lönen försvinner..

DN - 10 timmar sedan

Grönt ljus för svenska behandlingsstudier mot covid-19

Flera behandlingsstudier mot covid-19 inleds i Sverige den närmsta veckan, med blodplasma från tillfrisknade och ebolamedicin. .

DN - 10 timmar sedan

Politiker tar på läkarrocken i kampen mot smittan

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer från och med nu att arbeta deltid i sitt gamla yrke som läkare..

DN - 10 timmar sedan

Invånarna i Wuhan fria – men vågar inte gå ut

DN har pratat med Wang Xuefeng som suttit 76 dagar instängd i staden där allt började..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.