Sydöstran > Nyheter

Friday, 10 April, 11:19

Sydöstran - 26 mar 20 kl. 17:05

Åtgärder för att underlätta för näringslivetJust nu arbetar man nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset medför näringslivet. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtgärderför att , underlättaför , näringslivet
Skånskan - 24 mar 20 kl. 14:00

Försöker underlätta för handlare

Höör Företagarnas ordförande i Höör Björn Wassbjer agerar för att öka tillströmningen av kunder i Höörs butiker. Med start under tisdagen åker han runt till olika näringsidkare och handlar varor med Företagarnas kassa. Varor som sedan delas ut till betalande kunder.

Länstidningen i Jämtland - 12 jun 18 kl. 08:42

Nytt holdingbolag till Bergs Hyreshus ska bildas – ska underlätta samarbetet med näringslivet

Det kommunala fastighetsbolaget Bergs Hyreshus kommer av allt att döma att få ett dotterbolag som ska fungera som holdingbolag. Kommunstyrelsen tillstyrkte på måndagen bolagsbildningen som ska underlätta ett samarbete med näringslivet i byggandet av villor för försäljning..

YA - 25 mar 20 kl. 18:00

Åtgärdspaket ska underlätta för näringslivet

Kommunen är beredd att ge näringslivet lättnader för att mildra effekterna av coronaviruset. Bland annat erbjuds företagen anstånd med att betala kommunala avgifter och att snabbare få betalt av kommunen. Det betyder att kommunen infriat det mesta av de lokala restaurang-, hotell- och kaféeägarnas önskemål.

BT - 19 nov 12 kl. 13:47

Underlätta arbete för funktionshindrade

De flesta av landets kommuner anger att de prioriterar personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden, men få lever i praktiken upp till detta. Det visar en ny enkätundersökning från Handisam. Personer med funktionsnedsättning har svårare att få ett arbete än övrig befolkning, det är ett känt faktum.

BT - 12 jun 14 kl. 05:50

Flera åtgärder för bättre täckning

Dålig mobiltäckning är i huvudsak ett problem för operatörerna med även samhället måste göra mer. Förslag på "samhällsmaster", fler frekvenser och en rad andra åtgärder har precis lagts på regeringens bord.En av orsakerna till dagens problem är förstås att vi svenskar hela tiden vill har mer och snabbare internet och att näten överbelastas.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 05:50

Flera åtgärder för bättre täckning

Dålig mobiltäckning är i huvudsak ett problem för operatörerna med även samhället måste göra mer.Förslag på "samhällsmaster", fler frekvenser och en rad andra åtgärder har precis lagts på regeringens bord.
En av orsakerna till dagens problem är förstås att vi svenskar hela tiden vill har mer och snabbare internet och att näten överbelastas.

TA - 12 jun 14 kl. 06:49

Flera åtgärder för bättre täckning

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Dålig mobiltäckning är i huvudsak ett problem för operatörerna med även samhället måste göra mer. Förslag på "samhällsmaster", fler frekvenser och en rad andra åtgärder har precis lagts på regeringens bord.
En av orsakerna till dagens problem är förstås att vi svenskar hela tiden vill har mer och snabbare internet och att näten överbelastas.

Nyan - 03 okt 19 kl. 22:00

Näringslivet går på hörntänderna och vår välfärd är hotad

Som företagare på Åland har jag följt med näringslivets utveckling under en längre tid. Det är skrämmande att se att vår tillväxt är nästan obefintlig. Mer eller mindre alla våra närliggande marknader växer förbi oss, så det knakar.

BT - 12 sep 14 kl. 10:35

Olsson är inte trovärdig om näringslivet

Replik. Svar till Ulf Olsson (S), BT 7/9.
I BT beskriver Ulf Olsson, socialdemokratiskt kommunalråd, ett framgångsrikt företagsklimat och att Borås ligger i toppskiktet.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Nya mötesplatsen för näringslivet i medvind

Ystad ystad
Det råder optimism på näringslivsenheten i Ystad som har seglat i medvind in i det nya året med 97 fler företag jämfört med år 2014. Kommunen kan nu ta ett samlat grepp från Gamla rådhuset sedan december för att underlätta etablering av företag i kommunen. – En av Ystads fördelar är blandningen och bredden av företag inom olika branscher och deras nätverk, där de stöttar varandra, säger Johan Österberg, marknads- och näringslivschef.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Coronasmitta på fest – 70 blev sjuka

En vecka in i mars bedömde Folkhälsomyndigheten risken för spridning av covid-19 i samhället som måttlig. Den 7 mars samlas 100 personer för en fest i en villa utanför Stockholm – och 70 av dem blev sjuka, skriver ..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Coronafall på äldreboende: ”Personen isolerades omgående”

På skärtorsdagskvällen kom beskedet att en person på ett äldreboende i Sölvesborgs kommun har bekräftats smittad av coronaviruset. – Personen mår efter omständigheterna bra, säger Ina Gavard, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Sölvesborg, på fredagsmorgonen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Prinsessan Christina har hittat sin farmor

"Solstrålen på Stockholms slott". Så lär Hjalmar Branting ha kallat kronprinsessan Margareta efter att hon hade dött 38 år gammal, i sviterna efter en öroninflammation. 100 år senare har prinsessan Christina funnit sin farmor i arkiven..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kommunalrådet talar till folket

Uppmanar samhällsmedborgare att stanna hemma i påsk, vara rädda om de äldre men samtidigt inte sluta att leva. – Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att vi tar covid-19 på största möjliga allvar, säger Morgan Bengtsson (S), kommunalråd..

Sydöstran - 1 timme sedan

Företag vill ställa om – men saknar signaler

Volvo Cars är ett av företagen som hjälper vården under coronakrisen. Men det tar tid att ställa om en fabrik – och industrin saknar tydliga signaler om vad som behövs..

Sydöstran - 1 timme sedan

Samlare skapade egen soptipp i skogen

Under åtta år samlade mannen ihop 50 kubikmeter avfall från återvinningscentralen i Angelskog – och placerade allt i prydliga högar i skogen. Fortfarande vet ingen varför. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Svenskarnas tro på myndigheter undersöks

Sydöstran - 1 timme sedan

Virusorden du inte kunde i januari

I slutet av januari rapporterades det första fallet av covid-19 i Sverige. Sedan dess haglar coronauttrycken tätt. I dag slänger vi oss med ord som vi kanske inte ens visste fanns för bara några veckor sedan.

Sydöstran - 1 timme sedan

Ung man död i trafikolycka

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.