YLE > Finland

Friday, 10 April, 13:41

YLE - 26 mar 20 kl. 14:59

Frågorna hårdnade när riksdagen samlades till frågestund mitt i coronakris: "Vem har ansvar för flygfältskaoset?" - läs livebloggen härRiksdagens frågestund präglades av tidvis aggressiva frågor kring coronavirusepidemin och isoleringen av Nyland. Både riksdag och regering var decimerad. -Vi gör så gott vi kan och lagstiftningen medger, sa statsminister Marin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Marin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frågorna, hårdnadenär , riksdagen, samladestill , frågestundmitt i , coronakris Vem har ansvar för flygfältskaoset läs livebloggen här
YLE - 26 mar 20 kl. 14:59

Frågorna hårdnade när riksdagen samlades till frågestund mitt i coronakrisen: "Vem har ansvar för flygfältskaoset?" – läs livebloggen här

Riksdagens frågestund präglades av tidvis aggressiva frågor kring coronavirusepidemin och isoleringen av Nyland. Både riksdag och regering var decimerad. – Vi gör så gott vi kan och lagstiftningen medger, sa statsminister Marin..

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:00

Karin Nilsson (C) vill tillbaka till riksdagen

Karin Nilsson lämna riksdagen då Alliansen förlorade regeringsmakten. Hon såg fram emot den kommande extra valrörelsen men då den har ställts in är hon åter sysslolös. – Jag är inte färdig i Stockholm än.

Skånskan - 02 okt 19 kl. 15:21

De lämnar kommunfullmäktige för riksdagen

MALMÖ Två ledamöter i kommunfullmäktige lämnar sina platser och satsar på riksdagen.
Både Noria Manouchi (M) och Niels Paarup-Petersen (C) pekar på att de tänker fortsätta driva Malmö- och Skånefrågor.– Arbetet i riksdagen tar så mycket tid att det är omöjligt att hinna med båda uppdragen.

SmålandsPosten - 02 dec 13 kl. 00:30

Vilka nya partier lyckas komma in i riksdagen?

Svensk partipolitik var under en lång tid en av de mest stabila i Europa. Stabiliteten i partisystemet gjorde att statsvetarna fram till 1970-talet talade menade att det var fastfruset. Men 1988 började det svenska partisystemet att tina upp och det blev fler partier i riksdagen.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:59

Vilka nya partier ­kommer in i riksdagen?

Svensk partipolitik var under en lång tid en av de mest stabila i Europa. Stabiliteten i partisystemet gjorde att statsvetarna fram till 1970-talet talade menade att det var fast­fruset. Men 1988 började det svenska partisystemet att tina upp och det blev fler partier i riksdagen.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:59

Vilka nya partier kommer in i riksdagen?

Svensk partipolitik var under en lång tid en av de mest stabila i Europa. Stabiliteten i partisystemet gjorde att statsvetarna fram till 1970-talet talade menade att det var fastfruset. Men 1988 började det svenska partisystemet att tina upp och det blev fler partier i riksdagen.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:59

Vilka nya partier kommer in i riksdagen?

Svensk partipolitik var under en lång tid en av de mest stabila i Europa. Stabiliteten i partisystemet gjorde att statsvetarna fram till 1970-talet talade menade att det var fastfruset. Men 1988 började det svenska partisystemet att tina upp och det blev fler partier i riksdagen.

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

HBL - 06 feb 13 kl. 05:29

Europa i riksdagen

Gränsdragningen mellan utrikespolitik och EU-ärenden håller på att bli rätt diffus, konstaterade president Sauli Niinistö när han öppnade riksmötet som inledde vårens arbete i riksdagen.Och för att understryka detta ägnade han en tredjedel av sitt tal åt EU-frågor, ärenden som alltså primärt hör till statsministern och regeringen. Presidenten respekterade revirgränsen, det han betonade faller helt inom befogenheterna för en president som förväntas se längre än dagspolitiken.

YLE - 04 sep 13 kl. 05:15

Många svåra saker i riksdagen

Riksdagen står inför en tuff höst. Regeringens reformplaner ska konkretiseras och ledamöterna ska också säga sitt om flera känsloladdade medborgarinitiativ. Det första riksdagen får ta itu med då den samlas till höstsession i dag är de förslag till strukturreformer som regeringen kom med förra veckan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 3 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 3 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 4 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 7 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 7 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 17 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 19 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

YLE - 20 timmar sedan

Köpmännen påminner: Påskens matkorg kan fyllas på under hela långhelgen

Skärtorsdagen är en bråd dag i handeln och trots att köpmännen och handeln rekommenderar att fördela den här påskens matuppköp på flera dagar för att undvika trängsel var det liv och rörelse redan vid middagstid..

YLE - 20 timmar sedan

Många oklarheter kring Finlands misslyckade skyddsutrustningsbeställning – "Svårt att förvissa sig om att man får rätt vara när man beställer från Kina"

Beställningen av vad som visade sig vara undermålig skyddsutrustning från Kina har utvecklats till en veritabel härva med en lång rad oklarheter. Efterfrågan på marknaden är enorm, men nu är en ny frakt på väg från Kina och Sydkorea..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.