Barometern > Nyheter

Thursday, 02 April, 10:25

Barometern - 26 mar 20 kl. 15:55

Kommunen stöttar näringslivetKommunen inför åtgärder för att stötta det lokala näringslivet med anledning av coronaviruset covid-19..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, stöttar, näringslivet
Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Nya mötesplatsen för näringslivet i medvind

Ystad ystad
Det råder optimism på näringslivsenheten i Ystad som har seglat i medvind in i det nya året med 97 fler företag jämfört med år 2014. Kommunen kan nu ta ett samlat grepp från Gamla rådhuset sedan december för att underlätta etablering av företag i kommunen. – En av Ystads fördelar är blandningen och bredden av företag inom olika branscher och deras nätverk, där de stöttar varandra, säger Johan Österberg, marknads- och näringslivschef.

Skånskan - 10 okt 18 kl. 15:00

Kommunen betalar buss till handelsplatsen

Skurup En ny buss som ska heta 315 ska köra från Skurup till handelsplatsen.
Kommunen har köpt till trafik.Svaneholms slott ägs av Svaneholms andelsförening som är en stor mängd andelsägare med en ideell styrelse.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 14:00

Metallicafan ska rocka näringslivet

ESLÖV På meritlistan finns erfarenheter både som egen företagare, som forskarstudent och från det nuvarande arbetet med näringslivsfrågor i Helsingborgs kommun.
I början av augusti börjar 48-årige Lars Persson sitt nya jobb som näringslivschef för Eslövs kommun.Efter en lång rekryteringsjakt har Eslövs kommun hittat en ny näringslivschef i Malmöbon Lars Persson, som i dag arbetar för Helsingborgs kommun.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 20:29

Kommunen: Hyror och avgifter skjuts upp

Sjöbo Kommunens tillväxtchef, Kamilla Danielsson, säger att lagar och regler styr vad kommunen får göra. Men det ska tas beslut om vissa åtgärder för att underlätta för företagen i dessa coronatider.– Vi kommer att skjuta på alla tillsyns- och kontrollavgifter till efter sommaren.

Barometern - 09 aug 13 kl. 07:48

Få turister lockas till kommunen - visioner saknas

Mönsterås kommun saknar visioner och gör för lite för att locka turister till kommunen, enligt flera lokala aktörer. De tycker att det finns potential att locka ännu fler besökare till vår del av kusten. ?

Vimmerby Tidning - 25 okt 14 kl. 06:05

Upprättar näringslivspolicy

I somras fick Västerviks kommun frågan av VISITA, en organisation för svensk besöksnäring, varför det kommunägda bolaget Västervik Resort AB, driver restauranger i egen regi, utan att fråga det lokala näringslivet. – Harald Hjalmarsson (M) tar till sig av kritiken och säger att kommunen ska upprätta en näringslivspolicy..

Skånskan - 23 feb 17 kl. 14:00

Ny företagslots redo för näringslivet

ystad Kommunens nya företagslots Angelica Erland – Jag blir ett ansikte utåt och spindeln i nätet, säger hon.Angelica ErlandssonYrke: näringslivssamordnare/företagslots sedan 1 februari.
Ålder: 41 år.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 19:00

Näringslivet smider planer för framtiden

Skurup De lokala entreprenörerna Håkan Lindskog och Ulrik Wehtje avslöjar att det finns en än större vision bakom tennissatsningen som presensterades på slottet i tisdags.
- Det är en vision för Skurups kommun, säger Ulrik Wehtje.Fastighetsägaren Ulrik Wehtje, som äger BBAB Media i Skurup och tidigare bodde på Rydsgårds gods, är en av grundarna i 3RS Development.

Sydsvenskan - 26 mar 20 kl. 08:00

Hamnens krögare tackar både kommunen och kunderna för stödet

Så stöttar kommunerna näringslivet i coronakrisen..

Skånskan - 28 jan 16 kl. 10:21

Tio EU-miljoner ska satsas på utbildning

Skurup Skurups kommun har beviljats tio miljoner att använda till utbildning av 518 personer – allt från lärare till näringsidkare och arbetslösa.För pengarna ska kommunen arrangera utbildningar under fyra olika teman, programmering, inkludering, kulturell kompetens och bemötande. Det kan vara längre eller kortare utbildningsinsatser under tre års tid då projektet löper.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Oppositionsråd välkomnar krispaket

Oppositionsrådet Robert Rapakko (S) välkomnar beskedet om att kommuner och regioner får ytterligare 15 miljarder i år för att klara vård och omsorg under coronakrisen..

Barometern - 30 minuter sedan

Mörbylånga kommun förlänger köpeavtal med Salman: ”Bäst just nu”

Mörbylånga kommun förlänger köpekontraktet med Salman Investments AB gällande flera fastigheter i Mörbylånga hamn, i ytterligare två år. Avtalet som tecknades för fyra år sedan ger kanske inte kommunen något annat val. ”Det är otydligt”..

Barometern - 30 minuter sedan

Sexvåningshus ändrar Emmabodas ”skyline”

Emmabodas första sexvåningshus tar just nu form på Hantverkargatan/Trädgårdsgatan..

Barometern - 30 minuter sedan

Tidigare stadsutveckaren ger råd och hyllar företagsamheten i Kalmar

I den rådande coronakrisen har många företag det tufft. Kalmar-profilen Björn Mortensen delar med sig av sina råd och ger förslag på hur man ska hantera situationen. .

Barometern - 15 minuter sedan

Fyra års fängelse står fast efter sexövergrepp

Göta hovrätt fastställer domen på fyra års fängelse för den 43-årige man som begått flera sexuella övergrepp mot sina döttrar..

Barometern - 30 minuter sedan

Ölandsduo livesänder gig från Stockholmsklubb

Ölandsbördiga popduon Isle of You kommer att medverka i nattklubben Slaktkyrkans nya satsning ”Quarantine sessions”. På söndag livesänds deras spelning från Stockholm..

Barometern - 30 minuter sedan

Elevernas uppmaning: ”De gamla ska stanna hemma”

Fyra elever på Falkenbergsskolan i Kalmar har ingått i ett projekt där de spelat in en video-podd om coronaviruset. Tillsammans med Björn Mortensen, som agerat samtalsledare, har eleverna pratat om allt från virusets påverkan på miljön till elevernas oro..

Barometern - 45 minuter sedan

Stjärnspäckad säsong i "Ex on the beach"

Barometern - 45 minuter sedan

Hembygdsföreningen planerar städning av Ekbacken

Torsås hembygdsförenings styrelse har beslutat att man ska ha sina städdagar på Ekbacken som planerat. Första städdagen är 4 april..

Barometern - 1 timme sedan

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.