Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 06 April, 07:56

Blekinge Läns tidning - 26 mar 20 kl. 15:56

Hemtjänst till fritidsboende stoppas
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemtjänsttill , fritidsboende, stoppas
ÖstersundsPosten - 02 feb 17 kl. 13:59

Ny upphandling av vård och hemtjänst kan stoppas

Det blir förmodligen ingen ny upphandling av vården och hemtjänsten i Berg..

YA - 27 mar 20 kl. 09:52

Kommuner stoppar hemtjänst till fritidsboende

Svenska kommuner med många sommargäster vill stoppa hemtjänst till fritidsboende. I Simrishamn är det dock inte aktuellt..

Skånskan - 05 maj 18 kl. 14:00

Får hemtjänst i väntan på dom

höör Höörs kommun vill få in 93-årige Stig Nilsson på ett äldreboende. Själv vill han bo kvar i hemmet med hjälp av hemtjänst och har överklagat kommunens beslut. Nu står det klart att han får fortsatt hemtjänst i väntan på dom i förvaltningsrätten.

Skånskan - 06 okt 16 kl. 14:00

Uppsagt avtal oroar äldre med hemtjänst

STAFFANSTORP
Att vårdbolaget Attendo har sagt upp sitt avtal med Staffanstorps kommun från den 1 januari 2017 har skapat oro hos en del äldre som inte vet hur deras hemtjänst ska fungera efter nyår. Nu kräver Björn Stigborg (S) svar på vad Staffanstorps kommun gör för att trygga vården för de äldre efter årsskiftet. I en interpellation till socialnämndens ordförande Liliana Lindström (M) vill han ha svar på när Staffanstorps kommun blev informerad om Attendos uppsägning och mer om vilket skäl som redovisades för uppsägningen.

Hela Gotland - 08 dec 16 kl. 17:30

Visby hemtjänst kritiseras efter missförhållande

Ett allvarligt missförhållande gör att Visby hemtjänst stoppas från att ta emot nya brukare..

BT - 14 jan 13 kl. 07:11

Premiär för hemtjänst på finska

I dag startar Sjuhärads första hemtjänstföretag med helfinsk profil. ?Jag är väldigt förvånad över att ingen annan har hunnit före mig med tanke på att det bor så många ?

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 07:00

Miljarder att tjäna på e-hemtjänst

Om alla hushåll fick snabbt bredband och nya digitala tjänster användes av hemtjänsten skulle kommunerna kunna spara 53 miljarder kronor fram till 2020, enligt en ny forskningsrapport.
Kostnaderna för omsorg om gamla och sjuka i hemmen kommer enligt alla bedömare att rusa i höjden de närmaste åren. Forskningsinstitutet Acreo har på uppdrag av Svenska stadsnätföreningen, branschorganisationen för de lokala, oftast kommunala bredbandsnäten, undersökt vilka besparingar som kan göras om modern IT-teknik skulle införas på bred front inom hemtjänsten.

BT - 14 feb 14 kl. 07:01

Miljarder att tjäna på e-hemtjänst

Om alla hushåll fick snabbt bredband och nya digitala tjänster användes av hemtjänsten skulle kommunerna kunna spara 53 miljarder kronor fram till 2020, enligt en ny forskningsrapport. Kostnaderna för omsorg om gamla och sjuka i hemmen kommer enligt alla bedömare att rusa i höjden de närmaste åren. Forskningsinstitutet Acreo har på uppdrag av Svenska stadsnätföreningen, branschorganisationen för de lokala, oftast kommunala bredbandsnäten, undersökt vilka besparingar som kan göras om modern IT-teknik skulle införas på bred front inom hemtjänsten.

News55 - 21 sep 15 kl. 11:33

Så slår den nya budgeten mot pensionärer med hemtjänst

I årets budget har regeringen som förslag att höja taket i maxtaxan för hemtjänst med 211 kronor per månad. Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna har tittat närmare på regeringens förslag och snabbt räknat ut att de svagaste pensionärerna i landet kommer få det ännu kämpigare.       LÄS MER: Ett hårt slag mot de äldre – Detta är ett bedrövligt förslag, säger Anna Eriksson, pressekreterare vid SPF Seniorerna, till News55.

News55 - 03 nov 15 kl. 11:58

Personer med hemtjänst får inte välja mat

Det var under september och oktober som SPF Seniorerna frågade samtliga kommuner hur valfriheten ser ut gällande maten för äldre som har hemtjänst. Det visade sig att enbart 29 av de 233 kommunerna som svarade på enkäten låter pensionärerna välja mellan olika matleverantörer. Resten får helt enkelt äta det som serveras.

News55 - 15 feb 16 kl. 16:09

Rapport: Äldre vill inte ha hemtjänst

En ny rapport visar att en stor del av framtidens äldre hellre får en plats på äldreboende än vårdas med hemtjänst, tvärtemot vad exempelvis jämställdhetsminister Åsa Regnér hävdat. Rapporten med namnet ”Hemtjänst, vård- och omsorgsboende eller mitt emellan?” har tagits fram av Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och är tänkt som kunskapsunderlag för planering av framtidens äldreomsorg.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 4 minuter sedan

Skanska får brittiskt miljardavtal

Blekinge Läns tidning - 2 minuter sedan

AF nära bristningsgränsen

Trycket på Arbetsförmedlingen eskalerar i och med rekordvarsel. Läget är inte långt ifrån bristningsgränsen, enligt fackförbundet ST..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Duran Durans John Taylor har fått covid-19

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

USA: Tiger smittad av coronaviruset

En tiger på djurparken Bronx Zoo i New York har konstaterats vara smittad av coronaviruset. Ytterligare sex djur tros vara smittade..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kistorna tar slut i Ecuador

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Delstaten tänker hålla val – mitt i pandemin

Delstaten Wisconsin i USA går mot strömmen och planerar att genomföra sitt primärval – mitt under rådande viruskris. Beslutet skapar ilska och frågor i delstaten där Demokraterna i augusti ska hålla sitt, på grund av coronaviruset, uppskjutna partikonvent..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Inte läge att dödförklara livekulturen

Är coronaviruset slutet på livekulturen i sin nuvarande form? Är det slut på applåderna i teatersalongen och vrålet från konsertpubliken? Än så länge är det för tidigt att dödförklara livekulturen, menar utövare och branschpersoner som TT har pratat med..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kan säkra varannan tugga mat – på papperet

Sverige kan endast säkra varannan tugga mat på egen hand – på papperet. I praktiken har vi ingen självförsörjning av livsmedel alls..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Asiatiska börserna stiger

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.