Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 06 April, 06:39

Blekinge Läns tidning - 26 mar 20 kl. 15:25

Blekinge: Istället för stöd till företagen i coronakris – förhandsfaktura för kontrollerKarlskrona kommun har som uttalad målsättning att inte ”vara först på bollen” när det gäller ekonomiskt stöd till företag som drabbas av coronakrisen. Men när det gäller att fakturera är de snabba. Kommunens krögare har i dagarna fått fakturor på 1000-tals kronor för kontroller som eventuellt kommer att ske under året. ”Ett slag i ansiktet”, säger Åsa Alm som driver Barnens gård. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Åsa Alm, Barnens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blekinge, Iställetför , stödtill , företageni , coronakris, förhandsfaktura, för kontroller
Dagensanalys.se - 15 jul 16 kl. 15:00

Reklamblockeraren som vill ta betalt av företagen istället för publicisterna

Reklamblockerare har varit på stark frammarsch den senaste tiden, och med dem en het debatt kring kostnaderna för publicister som oroar sig för fallande intäkter. Det finns en del annonsblockerare som låter publicister betala för att visa annonserna, något som skapat än mer upprörda känslor. Men nu finns den en ny mobil adblocker som vill skifta fokus från publicister till företag och varumärken.

Dagensanalys.se - 09 feb 16 kl. 08:14

Hacking istället för annonsering

Den hetaste trenden just nu är hacking istället för annonsering. De nya smarta digitala företagen satsar på att hitta sina användare och kunder genom smart användande av data och sociala medier. Vill du lära dig hur ditt företag kan hitta nya kunder genom hacking istället för annonsering?

Supermiljöbloggen - 20 nov 17 kl. 17:26

Istället för Black Friday och konsumtionshets – idag är det White Monday

På fredag inträffar Black Friday, en av överkonsumtionens inofficiella högtidsdagar. Nu går svenska företag och organisationer samman för att minska köphetsen.  Black Friday kallas dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving när butikerna lockar med super-rea, och det inte sällan blir kaos på grund av hetsen för att göra sig ett klipp.

Dagensanalys.se - 15 mar 19 kl. 15:08

Så får du din IT-infrastruktur att bli en möjliggörare istället för en ständig huvudvärk

På allt fler konferenser hör man idag de utmaningar som företag har med att få ihop sina olika IT-system, och hur integration mellan nya och gamla funktioner inte riktigt fungerar. Lösningen stavas hyperconverged infrastructure, och är något som företaget Nutanix specialiserat sig på. När Nutanix i förra veckan bjöd in till konferens samlades 400 personer för att höra hur de ska göra för att få sina IT-system att fungera tillsammans och stötta en digitaliseringsresa, snarare än att sätta käppar i hjulen.

IDG - 16 nov 17 kl. 11:28

"Sluta leta it-kompetens utomlands – utbilda din personal istället"


Istället för att försöka lösa kompetenskrisen genom att rekrytera it-proffs utomlands borde företagen rikta blickarna inåt och vidareutbilda den personal de redan har, skriver Mats Ericson, Sverigechef på Citrix..

Computer Sweden - 16 nov 17 kl. 11:28

"Sluta leta it-kompetens utomlands – utbilda din personal istället"


Istället för att försöka lösa kompetenskrisen genom att rekrytera it-proffs utomlands borde företagen rikta blickarna inåt och vidareutbilda den personal de redan har, skriver Mats Ericson, Sverigechef på Citrix..

BT - 28 dec 18 kl. 06:45

Kritiken: ”Låt överskotten stötta kärnverksamhet istället”

Slopa Borås Stadshus AB och använd överskotten i vinstföretagen till kärnverksamhet istället. Nytillträdde kommunstyrelseledamoten Kristian Silbvers (SD) anser att den över 20 år gamla koncernen varit fel från början..

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

BT - 22 apr 13 kl. 13:56

Bygg höghastighetsbana istället

Det är förstörelse av pengar att bygga en ny stambana för snabbtåg mellan Mölnlycke och Bollebygd, såsom riksdagen beslutade i december. Dels för att det är en för kort sträcka för att ge nytta för investeringen, och för att småduttebyggande med ständiga stopp och start kan ge en fjärdedel högre kostnader än att bygga allt i ett svep. Dels för att en bana för både godståg och persontåg blir dyrare, del för att trafikkapaciteten minst halveras mot om det skulle ha varit mindre hastighetsskillnader mellan tågen.

DrivaEget - 30 mar 15 kl. 09:01

“Förbättra istället för att försämra för småföretagen”

 Skatt  Regeringens nya skattesmällar sviker småföretagen, menar chefredaktör Camilla Björkman i ett nytt blogginlägg, och ger ett väldigt enkelt och konkret förslag för fler jobb. Läs vidare, kommentera eller dela.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Inte läge att dödförklara livekulturen

Är coronaviruset slutet på livekulturen i sin nuvarande form? Är det slut på applåderna i teatersalongen och vrålet från konsertpubliken? Än så länge är det för tidigt att dödförklara livekulturen, menar utövare och branschpersoner som TT har pratat med..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Kan säkra varannan tugga mat – på papperet

Sverige kan endast säkra varannan tugga mat på egen hand – på papperet. I praktiken har vi ingen självförsörjning av livsmedel alls..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Asiatiska börserna stiger

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Coronakris tvingar klädbranschen till förändring

På galgarna hänger plaggen på rad. I klädbutikerna är det folktomt – om de ens är öppna. Coronapandemin skyndar på förändringsarbetet för en bransch i kris redan innan viruset lamslog världen..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Dagens ros

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Dagens ris

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

McLaren-chef larmar: "Bräckligt tillstånd"

De ekonomiska effekterna av coronakrisen slår hårt mot formel 1-sporten. McLaren-chefen Zak Brown larmar om att fyra stall är illa ute..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

20-årig tradition lever vidare - trots corona

För 20 år sedan gick Sutka Nisic i femte klass på Sunnadalskolan. Tillsammans med sina skolkamrater utbildade hon sig då till guide på Marinmuseum. Nu är hon själv lärare på Sunnadalskolan och undervisar en femteklass.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skogsbrand i avspärrad zon vid Tjernobyl

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.