Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 28 March, 18:19

Blekinge Läns tidning - I förrgår: 15:29

”Vem som helst kan bli smittad”Blekinge var den sista gröna fläcken. Men nu finns samhällssmittan av coronaviruset även här. – Vem som helst kan bli smittad, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Bengt Wittesjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem som helstkan bli , smittad
YA - 6 timmar sedan

Äldreomsorgen: Ingen smittad av corona

Lagret av munskydd och visir till kommunens personal är hyfsat i Ystad. Däremot behövs handdesinfektion. – Vi har ingen konstaterad smittad i våra verksamheter, så i dagsläget räcker detta.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rättegång inledd mot hiv-smittad

På fredagen inleddes rättegången i Malmö tingsrätt mot den 20-årige man som anklagas för att ha haft oskyddat sex med åtta kvinnor i Skåne utan att informera dem om att han var hiv-smittad.Enligt åtalet har mannen utsatt kvinnorna för livsfara genom att riskera att smitta dem med den allvarlig infektionssjukdomen.20-åringen nekar till brott och hävdar att han har informerat kvinnorna om att han var hiv-smittad, samt att han använt kondom.

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 11 kl. 09:04

Hiv-smittad angrep poliser

En hiv-smittad kvinna som bet en polisman i armen och spottade honom i ansiktet när hon skulle omhändertas åtalas vid Malmö tingsrätt. Polismannen har berättat att han kände stort obehag. Det visade sig senare att han inte blivit smittad av hiv.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hiv-smittad kvinna fick fängelse

En 31-årig hiv-smittad kvinna från Dalarna har dömts till ett och ett halvt års fängelse för försökt till grov misshandel.Kvinnan döms för att hon under åtta månader haft oskyddade samlag med en man vid minst 40 tillfällen, utan att informera honom om att hon var hiv-smittad, uppger lokala medier. Enligt smittskyddslagen klassas hiv-infektion som en allmänfarlig sjukdom och den hiv-smittade måste följa de förhållningsregler som finns, för att undvika smittspridning.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 23:35

Ebola-läkare smittad i Sierra Leone


Den läkare som har huvudansvaret för bekämpningen av det dödliga ebolaviruset i Sierra Leone har själv blivit smittad, uppger landets regering.Den 39-årige läkaren Sheik Umar Khan har av hälsomyndigheterna hyllats som en "nationell hjälte" för sina insatser i det västafrikanska landet. Han har tidigare berättat om sin rädsla för att bli smittad och även uppgett att han fruktar för sitt liv.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 14 kl. 23:39

Ebola-läkare smittad i Sierra Leone

Den läkare som har huvudansvaret för bekämpningen av det dödliga ebolaviruset i Sierra Leone har själv blivit smittad, uppger landets regering. Den 39-årige läkaren Sheik Umar Khan har av hälsomyndigheterna hyllats som en "nationell hjälte" för sina insatser i det västafrikanska landet. Han har tidigare berättat om sin rädsla för att bli smittad och även uppgett att han fruktar för sitt liv..

BT - 23 jul 14 kl. 23:35

Ebola-läkare smittad i Sierra Leone

Den läkare som har huvudansvaret för bekämpningen av det dödliga ebolaviruset i Sierra Leone har själv blivit smittad, uppger landets regering. Den 39-årige läkaren Sheik Umar Khan har av hälsomyndigheterna hyllats som en "nationell hjälte" för sina insatser i det västafrikanska landet. Han har tidigare berättat om sin rädsla för att bli smittad och även uppgett att han fruktar för sitt liv.

Expressen - 16 mar 20 kl. 09:34

JUST NU: Corona-smittad 92-åring död i Danmark

En 92-årig man som var smittad med coronaviruset dog under söndagen på ett äldreboende i Århus. Det skriver Århus Stiftstidene.Mannen var sjuk innan han blev smittad så det är ännu oklart om han dog på grund av corona.

SVT - 18 feb 11 kl. 12:20

Ingen räv smittad av dvärgbandmask

Ingen av de nio rävar som analyserats vid Statens Veterinärmedicinka Anstalt var smittad av den fruktade parasiten dvärgbandmask. Ett postitivt besked enligt experterna som ändå behöver ett större underlag för att kunna uttala sig om hur vanlig smittan är..

Alingsås tidning - 03 jun 11 kl. 08:10

Skärpt straff med två år för hiv-smittad 

SOLLEBRUNN: Hovrätten för västra Sverige skärper straffet för en hiv-smittad Sollebrunnsbo, som i december förra året bland annat fälldes för försök till våldtäkt. Hovrätten ökar på från nio månader till fängelse i två år och nio månader..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Skansen: Överrumplade av kärleksbombningen

Dagen efter Skansenledningens nödrop om en annalkande likvidation har tusentals människor engagerat sig i museets överlevnad. Samtidigt meddelar kulturdepartementet att Skansens situation ska diskuteras..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kraftig villabrand – en person saknas

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dybala: "Kunde knappt andas"

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ryssland stänger alla gränser

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Serie A-tränarens förslag: Testa alla lag

Låt alla spelare och ledare testas för coronaviruset innan Serie A sparkar igång igen. Det föreslår Lecces tränare Fabio Liverani..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Tvåmålsskytten Wålemark: "Det går bra nu"

Ett mål mot Jönköpings Södra och nu senast två nya mot Utsikten. Nyförvärvet Patrik Wålemark fortsätter att ta för sig i allsvenska Häcken..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Satsar på nya tåg för framtiden

Region Kalmar satsar på nya moderna tåg, varav några också ska trafikera sträckan Emmaboda - Karlskrona.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Brand på åker

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Dödstal ökar – brittisk minister isolerar sig

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Stopp – det blir inget Kalvinknatet i maj

FIF Gnistans populära barnlopp Kalvinknatet skjuts upp. Anledningen borde bara bekant vid det här laget. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.