YLE > Finland

Friday, 10 April, 15:26

YLE - 26 mar 20 kl. 15:25

“Jag saknar skolan och att få träffa kompisar” - så här fungerar distansundervisningen i SvenskfinlandDistansutbildningen är en enorm omställning som ställer krav på lärare, elever och föräldrar. Vi bad er som berörs av distansundervisningen berätta hur ni upplever att den fungerar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenskfinland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag saknar, skolanoch att , , träffa, kompisar, så här fungerar distansundervisningen i Svenskfinland
YLE - 16 dec 16 kl. 08:53

Läkare förbjuder Lukas från att gå i skolan - på grund av mögelsjukdom

Femteklassaren Lukas får på inrådan av läkare inte vistas i Winellska skolan i Kyrkslätt på tre månader. Orsaken är de svåra symptom han får av inomhusluften i skolan. Hans mamma önskar en barack där han kan få undervisning men kommunen lovar inget.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 15:36

Bussförare saknar toalett

lund Busschaufförerna för regiontrafiken har ingen toalett vid hållplatsen på Bankgatan. De tvingas därför hålla sig i två timmar, eller uträtta sina behov i buskarna vid skolan.
Nu har de fått nog och gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Cornucopia - 23 apr 17 kl. 10:01

"Ta tunnelbanan!" - miljontals svenskar saknar kollektivtrafik

I bilskattehöjande Miljöpartiets Sverige saknar miljontals kollektivtrafik och måste köra allt högre beskattad bil eller avstå från socialt umgänge. Nedan följer några konkreta exempel på hur det ser ut på en lördag kväll bortom MP-väljarnas Södermalm, en lördag kväll där många vill umgås, men bara kan välja bilen. Större delen av Sverige är helt tomt på kollektivtrafik.

BT - 10 dec 12 kl. 12:51

Allt eller inget för skolan

Det är upp till rektorer och skolverk att bestämma sig. Antingen stänger skolan för alla intresseorganisationer och religioner, eller så väljer man att låta elever utsättas för alla möjliga olika tankar, åsikter och värderingar, skriver Christian Kastö. Det är lätt att som kristen och pastor tycka att det är en självklarhet att barn ska få gå till kyrkan även på skoltid, i alla fall när det handlar om avslutningar och liknande.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 15:43

Låt mig möta er föräldrar utan strid – vi har gemensamt ansvar för skolan

Vi måste sluta tvista om vem som bär ansvaret för problemen i skolan och istället mötas – för ansvaret ligger hos både föräldrar, lärare och skolledare. Vi lärare drar oss allt längre in i vår grotta, alltid beredda på strid. Så ska det inte behöva vara.

YLE - 07 sep 15 kl. 14:31

Till skolan med rullstol och hemlängtan

Oliver Kanerva var med om en bilolycka för tre år sedan och fick då en ryggskada som gjorde honom förlamad i benen. För ett par veckor sedan började han i ettan. Det var länge oklart inför skolstarten hur det skulle bli med Olivers skolstart.

Kristianstadsbladet - 21 apr 13 kl. 11:23

"Nu ska jag träffa andra barn som är som jag"

Foto: Johanna Wallin
Hugo Asplund har aldrig mött andra som har Alströms syndrom. I Sverige är de bara fem. Tack vare en insamling på Facebook kan familjen nu åka till en konferens i USA, för att träffa andra som lever med Alströms.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 04:00

Så här kan framtiden se ut för dig som ska bli lärare i den svenska skolan

Snart börjar skolan och det talas redan om kris: för stora barngrupper, studenter som inte vill utbilda sig till lärare, de som utbildat sig vill helst syssla med något annat när de väl börjat sitt yrkesliv och så vidare.Jag har själv arbetat som lärare i fyrtio år och har väldigt sällan ångrat mitt yrkesval, men visst, i den värsta av skolvärldar kan lärarjobbet te sig både otacksamt och olönsamt. Det kan därför vara bra att i förväg veta vad man ger sig in på.

Dagensanalys.se - 07 mar 18 kl. 15:32

AI kan höja kundupplevelsen – men företag saknar kompetensen

Företag tävlar i allt större utsträckning om att skapa bra kundupplevelser, i synnerhet på nätet. I den här kampen har artificiell intelligens (AI) seglat upp som ett viktigt verktyg för att kunna tillhandahålla skräddarsydda erbjudanden och utmana konkurrenter. Men många företag saknar kompetens till att utnyttja den nya tekniken.

Barometern - 09 nov 13 kl. 15:23

?Dr John? tyckte till om skolan

Med humor, allvar och glöd framförde ”Pedagog­doktorn” John Steinberg sina synpunkter på den svenska skolan på Emmabodakonferensen. ”Pedagogdoktorn” kommer från rubriken som användes på en serie krönikor som han skrev i tidningen Personal. Han kallas också ”Dr John” som var titeln på ett tv-program från Utbildnings­radion där han var programledare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Statsminister Sanna Marin: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av ansiktsnskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 5 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 5 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 6 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 8 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 9 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 19 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.