YLE > Finland

Friday, 10 April, 14:39

YLE - 26 mar 20 kl. 14:00

Ställ dina frågor om stängningen av Nylands gränser i vår livechattSe på Svenska Yles livesändning 15-15:30, där överinspektör Maria Hoikkala är gäst. Efter sändningen svarar hon på frågor i vår livechatt fram till 16:30..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nylands, Svenska Yles, Maria Hoikkala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ställdina , frågorom , stängningenav , Nylands, gränseri , vår livechatt
YLE - 10 jan 16 kl. 12:35

Lojo föreslår att kommunen sköter byggfrågor

Lojo stad vill att kommunerna i framtiden sköter bygg- och miljöfrågor själv. Många andra uppgifter kan de självstyrande områdena i stället ta över. Stadsstyrelserna i Lojo och Hangö föreslår i sina utlåtanden att städerna hör till det självstyrande område som bildas av Nylands landskap.

YLE - 21 apr 15 kl. 05:43

Esbobor dominerade i Nylands valkrets

I Nylands valkrets är en klar majoritet av de nyvalda riksdagsledamöterna Esbobor. 17 av de 35 nya ledamöterna är bosatta i Esbo och dessutom är tre av dem, Alexander Stubb (Saml), Timo Soini (Sannf) och Carl Haglund (SFP), också partiledare. Ari Konttas, Esbo stadsstyrelseordförande.

YLE - 07 feb 14 kl. 12:04

Barn ställer frågor om psykiska sjukdomar

Är du förälder och mår psykiskt dåligt? Är du orolig att ditt mående påverkar barnen? Stella Sandström svara ja på båda frågorna.

YLE - 21 mar 17 kl. 13:44

Västnyländska kommundirektörer: Vi har en miljon frågor men bara tre svar

De stora reformer som är på gång i landet verkar rätt omöjliga att genomföra, konstaterade västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän på ett möte i Hangö. Riksdagsman Thomas Blomqvist (SFP) säger att ett problem är politisk prestige. Västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän höll en av sina tre årliga träffar i Hangö på måndagen (20.

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

YLE - 27 apr 17 kl. 12:06

"Ska vi föda i Kajana?" – Många frågor efter beskedet om att Barnmorskeinstitutet stängs

Barnmorskeinstitutet i Helsingfors är Finlands största förlossingssjukhus med omkring 5500 förlossingar per år. Efter att det på onsdag blev klart att Barnmorskeinstitutet ska sätta lapp på luckan inom sex månader, undrar många föderskor och familjer om förlossningssjukhusen i huvudstadsregionen ska klara av det tryck som uppstår. - Det känns obehagligt för egen del och för många andras del.

YLE - 03 feb 17 kl. 06:02

Morgonkollen: USA ändrar tonen i flera frågor, EU-ledare diskuterar flyktingar på Malta, SDP:s partikongress inleds

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: USA:s nya administration har ändrat ton i flera kontroversiella frågor som Ryssland, Nato, Israel och Mexiko. Den nya FN-ambassadören Nikki Haley anklagar Ryssland för de upptrappade striderna i Ukraina och försäkrar att sanktionerna mot Ryssland bibehålls.

YA - 27 okt 13 kl. 09:30

"Femklövern mörkade stängningen av Göken"

Socialdemokraterna anklagar den styrande femklövern i Ystad för att försöka mörka nerläggningen av restaurangen på Göken. S efterlyser ett tydligare budgetsförslag.? Vi har inte mörkat någonting, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M).

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 14:07

Frågor och svar om vårt kommentarsfält

Snart har det gått en vecka med vår nya satsning på dialogredaktör och öppettider i kommentarsfälten. Vi har fått många frågor – här har vi samlat svaren på några av de vanligaste:  Varför inför ni en dialogredaktör?
Vi värderar dialogen och vill arbeta aktivt med den.

Alingsås tidning - 22 nov 18 kl. 06:00

Stenar i Mjörn väcker frågor

Uppmärksamma läsare har hört av sig med frågor om en stensättning i Mjörns strandkant i Nolhaga – troligen är de kopplade till ett projekt som aldrig slutfördes.
Det är en större stensättning som ligger i Mjörn utanför Tallhyddan, i förlängningen av Nolhaga allé, som väckt mångas frågor. Gösta Sandberg, tidigare medarbetar på Alingsås museum, berättar att stenarna av allt att döma är rester från 1700-talet då det fanns planer på att bygga en transportled med slussar i Säveån.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 4 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 4 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 5 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 8 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 8 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 18 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 20 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.