DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 19:55

DI - 26 mar 20 kl. 13:44

Riksbankens nya åtgärder: Inleder köp av företagscertifikatRiksbanken kommer att inleda köp av företagscertifikat för att undvika att företag slås ut till följd av coronapandemin..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankensnya , åtgärder, Inleder, köpav , företagscertifikat
PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Chefekonomen: Riksbankens åtgärder håller boräntorna nere

I Nordeas färska boränteprognos konstaterar Winsth att svensk ekonomi tvärnitat och är nära fritt fall samtidigt som arbetsmarknaden nu försämras dramatiskt. Men den avgörande frågan är nu när vi kan öppna upp ekonomin igen. ”Raset i BNP under andra kvartalet lär bli det största i modern tid.

DN - 12 feb 15 kl. 21:30

”Riksbankens åtgärder är desperata”


Analys. Riksbanken tar till desperata åtgärder med sikte på nästa avtalsrörelse. Där måste lönerna höjas tillräckligt för att priserna ska ta fart uppåt, annars är inflationsmålet i fara.

DI - 17 mar 20 kl. 10:32

Räntor & valutor: Svenska räntor får stöd av Riksbankens åtgärder

Europeiska statspappersräntor stiger tydligt, främst i längre löptider, på tisdagsförmiddagen, medan svenska räntor är ned..

Ekonomistas - 11 jan 16 kl. 12:16

Riksbankens stöd till Ukraina

Riksbankens träffade i september ett så kallat swappavtal med Ukrainas centralbank som innebär att Riksbanken på begäran byter upp till 500 miljoner i dollar mot motsvarande belopp i hrynia. Avtalet löper på sex månader. Avtalet är tillkommet på förfrågan från Ukrainas centralbank och på uppmaning av IMF.

E24 - 14 jan 16 kl. 14:45

Riksbankens möte klart – inga besked om nya åtgärder

Riksbankens direktionsmöte är nu avslutat, och det följs inte av något budskap om nya penningpolitiska åtgärder. Det säger Fredrik Wange vid Riksbankens presstjänst till Nyhetsbyrån Direkt..

PrivataAffärer - 17 mar 20 kl. 07:32

Starkare krona efter Riksbankens nya åtgärder

Vid 7.10-tiden var svensk krona 5 öre starkare till 9:75 mot dollar samt ett par öre stärkt till 10:88 mot euro, sedan måndagseftermiddagen. Norska kronan är vid 11:40 mot euron, jämfört med en topp nära 11:60 på måndagseftermiddagen.

Sydsvenskan - 13 feb 15 kl. 04:00

Riksbankens beslut devalverar den svenska kronan

Riksbanken tog på torsdagen till tre penningpolitiska verktyg för att få hjulen att snurra snabbare i svensk ekonomi.Sänkt ränta, stödköp av statsobligationer och en framräkning av tidpunkten för när räntorna åter ska höjas ingick i gårdagens beslutskatalog.Men det mest kraftfulla beskedet var riksbankschefen Stefan Ingves varning: "Det kan komma mera".

PrivataAffärer - 03 mar 20 kl. 08:38

Nordea: Lättnadsåtgärder allt mer troliga

Torbjörn Isaksson noterar att spridningen av coronaviruset till Europa har skakat de finansiella marknaderna den senaste veckan, och utöver det mänskliga lidandet blir det även ekonomiska konsekvenser. Torbjörn Isaksson skriver vidare att Federal Reserve på fredagen tog ett ovanligt steg genom att signalera en räntesänkning redan denna månad. Nordea har också i dag ändrat sin prognos för ECB, och banken förutser nu en räntesänkning med 10 punkter, till -0,60 procent, kommer att annonseras den 12 mars.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 11:03

Fondchefer: Då kommer Riksbankens höjning

Inte många månader kvar, om man får tro en färsk makroanalys. Enter Fonder tror på en första svensk räntehöjning i april, och att QE-programmet fasas ut vid årsskiftet. Det framgår av en makroanalys av Enter-cheferna Anders Wilson och John Bornstein.

Cornucopia - 04 sep 14 kl. 13:34

Riksbanken tvår sina händer kräver åtgärder mot skuldbubblan

Riksbanken lät sin styrränta reporäntan ligga kvar på 0.25% idag. Samtidigt kräver man att regering och andra myndigheter (=Finansinspektionen, Boverket mfl) gör något åt hushållens enorma skuldbubbla och bostadsbubblan.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Lavin av konkurser att vänta: ”Det är en tragedi”

Konkurserna steg rejält sista veckan i mars, men ännu har coronakrisen inte hunnit visa sig i statistiken..

DI - 15 minuter sedan

Räntefonder i fritt fall – fem årsavkastningar bortsopade

Räntefonder med en stor andel högriskobligationer har fallit nästan i samma takt som börsen..

DI - 30 minuter sedan

EU brister i coronaempati

De ekonomiska skiljelinjerna bland EU:s medlemsländer har återigen blivit centrum för konflikt..

DI - 30 minuter sedan

Rädda bolagen så de kan vänta på vändningen

Regering och myndigheter måste ta till sig att lån inte är en framkomlig väg för många personalintensiva företag just nu..

DI - 30 minuter sedan

Dustins vd om virusets effekter: ”Ingenting kommer bli som förut”

It-återförsäljaren Dustins rapport för det andra kvartalet motsvarade förväntningarna, och företaget ser sig som välpositionerade på….

DI - 1 timme sedan

Affärsenhetschef på Nordic Waterproofing tankar aktier för 1,4 Mkr

Nordic Waterproofings affärsenhetschef Martin Tholstrup har på tisdagen köpt 19.200 aktier i bolaget för drygt 1,4 miljoner kronor. .

DI - 1 timme sedan

SAS-plan med corona-utrustning på väg från Kina – landar ikväll

Ett specialchartrat SAS-plan lastat med utrustning från Kina för att skala upp den svenska testningen av coronavirus landar på Arlanda sent….

DI - 1 timme sedan

Semcon drar tillbaka utdelningsförslag om 3,40 kronor

Teknikkonsulten Semcon har beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget om 3:40 kronor per aktie..

DI - 1 timme sedan

Coronasmitta på minst 29 äldreboenden i Stockholm

På en tredjedel av alla äldreboenden i Stockholms stad har en eller flera boende smittats av coronaviruset..

DI - 1 timme sedan

Lista: Rally på 70 procent – här är kursvinnarna i börskrisen

De kraftiga rasen har varit många på Stockholmsbörsen under årets första tre månader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.