YLE > Finland

Friday, 10 April, 10:37

YLE - 26 mar 20 kl. 13:31

Markus Österlund slutar som folktingssekreterareMarkus Österlund meddelar att han går vidare mot nya uppdrag. Han har lett Folktinget sedan 2011..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österlund, Folktinget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markus, Österlund, slutarsom , folktingssekreterare
YLE - 13 dec 16 kl. 08:01

Folktingets Markus Österlund om jourreformen: En svart dag i Finlands historia

Riksdagen röstar på tisdag förmiddag om den nya sjukhusjourreformen där Vasa centralsjukhus förlorar sin heltäckande jour. Markus Österlund frågar sig om det ska krävas dödsfall innan regeringen inser vad den gör. Riksdagens behandling av jourreformen drog ut på tiden och avbröts natten mellan måndag och tisdag.

Barometern - 25 okt 13 kl. 11:14

Markus Lund slutar som kommunalråd

Markus Lund slutar som kommunalråd i Nybro. Än har Socialdemokraterna i Nybro inte offentliggjort någon ersättare. Han lämnar samtliga politiska uppdrag i Nybro kommun, landstinget och regionförbundet.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Markus Larsson slutar

Ingenting varar för evigt, inte ens Markus Larssons alpina karriär.Efter 17 säsonger i världscupen tackar Värmlands alpina stjärna för sig.– Jag tycker det är ett bra läge att avrunda, säger 37-åringen..

YLE - 17 maj 16 kl. 18:37

Folktingssekreterare: Finlandssvenska unga vågar inte tala svenska

Språkliga rättigheter förverkligas ganska dåligt i Finland och språkklimatet har blivit hotfullt. Det framkom när justitieministeriet höll ett seminarium i samband med statsrådets redogörelse om tillämpningen av språklagstiftningen. Politikerna måste göra mer för att trygga minoritetsspråken i Finland.

NSD - 13 mar 15 kl. 13:39

Hög läkare slutar

Norrbottens smittskyddsläkare Anders Österlund slutar..

NT - 19 mar 11 kl. 16:18

Markus SM-trea för unga plåtslagare

Återväxten inom plåtslagaryrket i Sverige förefaller god. Någon annan summering går knappast att göra efter lördagens SM-final för unga plåtslagare mitt i lördagsrusningen i varuhuset Linden. Hemmafavoriten Markus Sandbladh slutar dessutom trea..

Realtid - 18 aug 16 kl. 13:16

Endomines vd slutar

Markus Ekberg slutar som vd för gruvbolaget efter sju år. Sökandet efter ny vd påbörjas omedelbart..

Corren - 16 jan 19 kl. 20:00

Klostermuseets chef slutar

Klostermuseets chef Markus Lindberg slutar sin tjänst och blir ny kultur- och fritidsstrateg på Vadstena kommun..

YLE - 03 jul 17 kl. 05:00

Finland över tre år försenad med språkrapport

Konventionen som stöder minoritetsspråk nedprioriteras av Utrikesministeriet. Det är väldigt beklagligt men beror på resursbrist, kommenterar ministeriet. Finland har undertecknat Europarådets så kallade minoritetsspråkskonvention, det officiella namnet är Europeiska stadgan om landsdels- eller minoritetsspråk.

YLE - 03 jul 17 kl. 05:00

Finland över tre år försenat med språkrapport

Konventionen som stöder minoritetsspråk nedprioriteras av Utrikesministeriet. Det är väldigt beklagligt men beror på resursbrist, kommenterar ministeriet. Finland har undertecknat Europarådets så kallade minoritetsspråkskonvention, det officiella namnet är Europeiska stadgan om landsdels- eller minoritetsspråk.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 30 minuter sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 1 timme sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 4 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 4 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 14 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 16 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

YLE - 17 timmar sedan

Köpmännen påminner: Påskens matkorg kan fyllas på under hela långhelgen

Skärtorsdagen är en bråd dag i handeln och trots att köpmännen och handeln rekommenderar att fördela den här påskens matuppköp på flera dagar för att undvika trängsel var det liv och rörelse redan vid middagstid..

YLE - 17 timmar sedan

Många oklarheter kring Finlands misslyckade skyddsutrustningsbeställning – "Svårt att förvissa sig om att man får rätt vara när man beställer från Kina"

Beställningen av vad som visade sig vara undermålig skyddsutrustning från Kina har utvecklats till en veritabel härva med en lång rad oklarheter. Efterfrågan på marknaden är enorm, men nu är en ny frakt på väg från Kina och Sydkorea..

YLE - 17 timmar sedan

Skadad container orsakade hartsläcka i Karis

En container med harts började läcka på Ekenäsvägen i Karis strax innan klockan fyra på torsdagseftermiddagen. Föraren lade snabbt märke till läckaget och körde in på parkeringen till en besiktningsstation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.