Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 19:07

Expressen Dina Pengar - 26 mar 20 kl. 13:36

JUST NU: Nära 19 000 anställda permitterasScania permitterar nästan samtliga anställda i Sverige – det handlar om 19 000 personer. Det rapporterar Sveriges radio. – Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
JUST NU, Sverige, Sveriges, Hans-Åke Danielsson, Scania, Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Nära19 , 000, anställda, permitteras
YLE - 30 sep 15 kl. 04:27

Tusen fler anställda på Röda Korset

Sen början av augusti har antalet anställda på Röda Korsets enheter runt om i landet ökat explosionsartat. De är nu 1100 när de i början av augusti var 160. Det meddelar Röda Korsets informatör Outi Pärnänen.

YLE - 10 jun 14 kl. 13:41

Jakobstad förlänger arbetstiden för hundratals anställda

Jag säger absolut nej till försämrade arbetsvillkor. Det säger förskoleläraren Gunilla Hiltunen i Jakobstad. Hon är bara en av stadens 100-tals anställda som skulle få sämre arbetsvillkor om om staden driver igenom förändringarna.

YLE - 10 jun 14 kl. 13:41

Jakobstad överväger förlänga arbetstiden för anställda

Jag säger absolut nej till försämrade arbetsvillkor. Det säger förskoleläraren Gunilla Hiltunen i Jakobstad. Hon är bara en av stadens 100-tals anställda som skulle få sämre arbetsvillkor om om staden driver igenom förändringarna.

Cornucopia - 10 aug 14 kl. 17:58

10% fler statligt anställda när alliansen "skurit ner"

Medan staten inte klarar av att ordna mat och vatten till skogsbrandspersonalen, kan man konstatera att under alliansregimen har antalet statligt anställda fortsatt svälla. Sedan Göran Perssons socialistregims sista hela år 2005 har antalet statligt anställda ökat med 24 300 personer, varav 19 400 fast anställda, eller ca 10%. Till detta kommer det allt populärare mörkertalet av bemanningsföretag och konsulter, som t ex hanterar katastrofen lärarlegitimationen.

Cornucopia - 07 sep 16 kl. 11:23

Pengar är inte allt - det finns mer som kan motivera anställda

Över en nivå där man kan leva drägligt, bilda och försörja familj, är inte längre pengar alltid det enda som kan motivera anställda. Ett skitjobb med en sammantaget usel arbetsplats kan förstås kompenseras med hög lön, men andra sätt att motivera personalen kan i själva verket vara viktigare för rekrytering och framför allt för att behålla anställda. I Sverige motarbetar dock skattesystemet detta och fokus blir därför på löner eftersom allt annat klassas som löneförmån och ska beskattas.

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 12 kl. 06:30

Anställda fick bara halva lönen utbetald

Foto: Claes Nyberg
De anställda i Jobb Service Syd, tidigare Lagomtjänst, fick bara en halv lön i oktober. Orsaken är företagets dåliga ekonomi. Ingvar Nilsson sade nyligen upp sig och väntar på att få ut semesterersättning.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 13:42

Julklappstider till anställda

Det lackar mot jul, och med första advent drar det ihop sig för julklappar till anställda. Hur ser det ut hos din arbetsgivare - brukar ni få någon julklapp och är det inställt i år. Och du som företagare - ger du något till dina anställda eller rent av dig själv?

Barometern - 14 mar 14 kl. 12:06

Trendbrott - färre anställda i kommunen

Kommunen går mot ett trendbrott när det gäller antalet anställda. Under 2013 blev det 26 färre fast anställda och de är numera 2 424. De många olika anställningsformerna inom kommunen gör det lite rörigt att följa hur många anställda det finns.

YLE - 07 sep 16 kl. 04:30

Förliga vindar i Åbovarvets segel – "antalet anställda kommer fördubblas på sex år"

Åbovarvets orderstock är full till 2026. I går offentliggjordes ytterligare en beställning på stora lyxkryssare, den här gången på två stycken i storlek med Oasis of the seas. Eftersom beställningarna ökar krävs mer och mer personal.

YLE - 07 sep 16 kl. 04:30

Åbovarvet har vind i seglen – "antalet anställda kommer fördubblas på sex år"

Åbovarvets orderstock är full till 2026. I går offentliggjordes ytterligare en beställning på stora lyxkryssare, den här gången på två stycken i storlek med Oasis of the seas. Eftersom beställningarna ökar krävs mer och mer personal.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Då är Systembolaget öppet och stängt under påsk och valborg

Coronapandemin får Systembolagets försäljning att öka.Samtidigt har vissa butiker ändrade öppettider på grund av personalbrist.Så här är Systembolaget öppet och stängt kring påskhelgen och valborg 2020..

Expressen Dina Pengar - 2 timmar sedan

BRA ställer in alla flygningar under två hela månader

Svenska flygbolaget BRA ställer in samtliga flygningar från och med måndag.Beslutet gäller hela maj ut. Texten uppdateras..

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Felicia, 24 – arbetslös på grund av coronakrisen

De senaste veckorna har tiotusentals människor varslats från sina jobb mitt i coronakrisen.Felicia Michelle Seifert, 24, är en av dem.Samtidigt är det många unga som inte har varit med i a-kassan.

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Ilskan mot Sats: ”De sätter vinsterna före samhället”

Gymkedjan Sats i Sverige trotsar Corona-viruset.För ett par veckor sedan öppnade man åter de svenska gymmen – men inte i de övriga nordiska länderna där faran för att smittas bedömdes för stor.Ägarna bakom Sats är bland annat en fond i skatteparadiset Jersey som kontrolleras av riskkapitalisten och miljardären Harald Mix.

Expressen Dina Pengar - 5 timmar sedan

100 måste sluta på Voi – grundaren sågar reglerna

Vois grundare Fredrik Hjelm dömer ut hur korttidspermitteringar hanteras.– Systemet är i grunden uppbyggt för industrisektorn, säger han i en intervju med Breakit. 100 medarbetare på Voi har varslats eller redan slutat..

Expressen Dina Pengar - 9 timmar sedan

”En synnerligen djup lågkonjunktur väntar”

Konjunkturinstitutet, KI, sänker sin tillväxtprognos för i år kraftigt på grund av coronaviruset– En synnerligen djup lågkonjunktur står nu för dörren, skriver man på onsdagen..

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Förslaget: Staten bör ge alla 10 000 kronor

Ge varje person i arbetsför ålder 10 000 i månaden när den akuta krisen är över.Det föreslår Andreas Wallström, tillförordnad chefsekonom på Swedbank, i DN.– Vi har så oerhört starka statsfinanser i Sverige.

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Jenni och Josephine: Så fick vi vårt företag att växa

För några år sedan tyckte Jenni Söderling och Josephine Sundin att det var dags att kliva ur skuggan från sina kända makar och starta ett eget företag.Affärsidén föddes när de febrilt letade efter barnkläder med hög solskyddsfaktor för sina då nyfödda döttrar.– Då insåg vi snabbt att det var en produkt som saknades på marknaden, och nu när våra tjejer har blivit äldre och fått syskon så har vi utvecklat våra kollektioner högre upp i åldrarna.

Expressen Dina Pengar - 20 timmar sedan

Kritikstorm – men Skistar håller öppet in i det sista

Skistar hade inga planer på att stänga sina skidanläggningar i fjällen.Det var först efter ett samtal med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson som bolaget lydde ”rådet” att slå igen sina svenska anläggningar.– Ju färre människor som rör sig ut från städerna ju mindre är risken för smittspridning, säger Johan Carlson till Expressen.

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:02

Beskedet: Skistar stänger alla sina skidanläggningar

Efter kritiken – nu stänger Skistar sina anläggningar inför påsklovet. Sälen, Vemdalen och Åre kommer från och med måndag hålla stängt för resten av säsongen. ”Detta beslut kommer att få en negativ effekt på SkiStars helårsresultat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.