YLE > Finland

Friday, 10 April, 15:03

YLE - 26 mar 20 kl. 13:26

Chefsöverläkare vid Vasa centralsjukhus: Inget absolut krav på karantän för nylänningar – men önskvärtDe som lämnar Nyland kan göra klokt i att sätta sig i karantän, även om det inte krävs officiellt, säger Christian Kantola som är chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Nyland, Christian Kantola

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsöverläkarevid , Vasa, centralsjukhus, Inget, absolut, krav, karantän, för nylänningar men önskvärt
YLE - 28 aug 17 kl. 05:28

Jesper Ekelund föreslås bli chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus

På måndag väljs ny chefsöverläkare för Vasa centralsjukhus. Förslaget är medicine doktor Jesper Ekelund, som jobbat som chef för psykiatrin på Roparnäs. Den nya chefsöverläkaren väljs av styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt.

YLE - 28 aug 17 kl. 05:28

Jesper Ekelund blir chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus

På måndagen valde styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt medicine doktor Jesper Ekelund till ny chefsöverläkare för Vasa centralsjukhus. Ekelund är chef för psykiatrin på Roparnäs. Ekelund har alltså jobbat som chef på Roparnäs.

YLE - 30 sep 16 kl. 04:41

Överläkare: Vasa erbjuder mer vård för hjärtsjuka och cancerpatienter än Seinäjoki

Strålbehandling och kardiologi är två områden där Vasa centralsjukhus kan erbjuda mer vård än centralsjukhuset i Seinäjoki. Inom båda områden skickas patienter från Seinäjoki till Vasa. - Kardiologin är mycket utvecklad i Vasa.

YLE - 07 feb 18 kl. 13:07

Chefsöverläkare svarar på kritik om Vasa centralsjukhus jourkapacitet

Artikeln om Sonja Kurtén-Vartios man som låg länge på Vasa centralsjukhus under julen utan att få träffa en läkare har väckt många reaktioner. Här svarar chefsöverläkare Auvo Rauhala på publikens frågor om bland annat hur jouren sköts under större helger..

YLE - 01 mar 18 kl. 20:40

Autio förslås bli ny chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus

Medicine doktor Reijo Autio föreslås blir ny chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus. Intervjugruppen var enig i sitt förslag..

YLE - 05 mar 18 kl. 12:37

Reijo Autio ny chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus

Medicine doktor Reijo Autio blir ny chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus. Styrelsen var enhällig i sitt val av Autio till tjänsten..

YLE - 02 maj 18 kl. 15:30

Chefsöverläkare i Seinäjoki: "Det blir inget tvåspråkigt sjukhus av oss"

Språket lyftes upp när en delegation från Vasa centralsjukhus hördes av riksdagens social- och hälsovårdsutskott. På plats fanns också Seinäjokis tf chefsöverläkare, som medgav att svenskan i Seinäjoki i bästa fall är hjälplig..

YLE - 03 apr 20 kl. 04:33

Vasa sjukvårdsdistrikt har sju platser för coronapatienter som behöver intensivvård – chefsöverläkare: Vi kan öka kapaciteten

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt finns i nuläget sju intensivvårdsplatser. Chefsöverläkare Christian Kantola försäkrar att man kan öka kapaciteten och säger att platserna kommer att räcka till de som coronapatienter som kan behöva intensivvård i Vasa..

DalaDemokraten - 24 jan 14 kl. 16:24

Chefsöverläkare är tveksam till vårdplan

DALARNA/JÄMTLAND Bergwall skall troligtvis övergå till öppen vård i Jämtlands län. Men Sverker Svensson, chefsöverläkare vid Östersunds sjukhus, är tveksamt inställd till.

ÖstersundsPosten - 25 jan 14 kl. 11:13

Chefsöverläkare är tveksam till vårdplan

Sture Bergwall skall troligtvis övergå till öppen vård i Jämtlands län. Men Sverker Svensson, chefsöverläkare vid Östersunds sjukhus, är tveksamt inställd till Bergwalls planerade flytt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Statsminister Sanna Marin: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av ansiktsnskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 5 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 5 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 6 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 8 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 9 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 19 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.