YLE > Finland

Friday, 10 April, 14:11

YLE - 26 mar 20 kl. 13:21

Sofia Törnqvist ny ledare för teaterlinjen i Karis - satsar på fysisk teater och stark scennärvaroSofia Törnqvist från Hangö, numera bosatt i S:t Karins, har valts till ny ledare vid teaterlinjen på Västra Nylands folkhögskola. Törnqvist är magister i teaterkonst och har specialiserat sig på fysisk teater och att ta på sig rollen av det motsatta könet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Törnqvist, Karis, Hangö, Karins, Västra Nylands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sofia, Törnqvistny , ledareför , teaterlinjeni , Karis, satsar, på fysisk teater och stark scennärvaro
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sofia O-ringens gladaste

Strax före midsommar opererade Sofia Holmgård en menisk. När O-ringen avslutas i dag springer Sofia ut som ledare i sin klass..

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Sofia församling backar - men kritiken kvarstår

Sofia församling i Stockholm backar och kommer inte att anställa någon imam, enligt vad Dagen kunde avslöja i går. - Det är bra att man har tagit till sig av kritiken, men det ändrar ingenting i sak, säger prästen Annika Borg som var en av dem som var först ut med att rikta kritik mot församlingens agerande.

Annika Borg är fortsatt kritisk:
- Man låter Fryshuset stå för anställningen på pappret.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 17:06

Sofia Söderberg prisas

Lund Region Skånes kulturpris på 100 000 kronor har tilldelats Sofia Söderberg, dirigent, kompositör och arrangör.
Sofia Söderberg är uppvuxen i Lund och har utbildat sig på Musikhögskolan i Malmö där hon studerade piano, orgel, sång, komposition och kördirigering. Hon studerade sedan vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm
I höst har hon bland annat dirigerat Carmina Burana under Lund Choral Festival, en festival som hon också var med och startade.

BT - 22 apr 12 kl. 10:52

JAN HANSSON: "Kan Sofia Arvidsson bli vår första kvinna på världsnivå?"

Lilla Sverige har haft mängder av tennisstjärnor. Alla män. Kan Sofia Arvidsson blir vår första kvinna på världsnivå?

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 13 kl. 18:47

Sofia Wistam på shoppinghumör

Foto: Tomas Nyberg
Sofia Wistam, känd från tv som ledare i en rad olika program, alltifrån Soff-i-propp till Sofias änglar, gästade Valengallerian på lördagen.
Sofia Wistam hade med sig fem olika garderober, där hon presenterade sina kläder, för vardag, fest, träning, skor och accessoarer samt kläder för hennes yrkesroll. Medan hon pratade om sina träningskläder lyckades hon lura fram fyra trelleborgstjejer att sitta på varsin pall.

GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 07:00

Amanda och Sofia är exempel på Kennedys unga ledare

GF Kennedys barnkullar når visserligen sin kulmen mellan 10 och 14 år – men klubben arbetar aktivt för att behålla de äldre ungdomarna i föreningen. Amanda Larsson och Sofia Sandström är två av de ungdomar som valt att kombinera det egna tävlandet med att vara ledare.
– Här föregår man med gott exempel.

GöteborgsPosten - 12 jun 15 kl. 11:05

Sofia och Gaga när ES invigdes

Lady Gaga sjöng och brottaren Sofia Mattsson bar den svenska fanan. Så var de första Europeiska spelen invigda inför bland andra Vladimir Putin men i frånvaro av många andra ledare..

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 13:47

Lyssa på PK-liberalerna – Sofia Nerbrand och Heidi Avellan.

Hur kan Malmö bli bättre? Vad är det som driver volontärerna som oförtrutet välkomnar flyktingar? Vad är liberalism?

Dagens PS - 25 aug 17 kl. 11:09

Han tippas bli ny M-ledare

Oddsen hos bettingbolag talar för honom. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra meddelade vid en presskonferens tidigare i dag att hon avgår som partiledare. Frågan är nu vem som blir hennes efterträdare.

Expressen - 17 maj 18 kl. 08:37

Uppgifter: EU:s ledare enade bakom Iranavtalet

Donald Trump och USA stod i centrum när EU:s ledare möttes i Sofia på onsdagskvällen.Under mötet enades ledarna om att stå bakom Iranavtalet och skydda europeiska företag som kan drabbas av Trumps beslut, enligt källor till både TT och SR.– Med sådana vänner behövs inga fiender, skriver Donald Tusk, Europeiska rådets ordförande, på Twitter om Donald Trumps senaste beslut..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 30 minuter sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 1 timme sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 4 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 4 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 5 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 7 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 8 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 18 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 20 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.